Hirdetés

Találd meg az igényeidnek megfelelő utasbiztosítást

EUB utasbiztosítás

Hirdetés

Érdekes történetek, hasznos tippek, utazási lehetőségek Münchenbe a világ legnagyobb sörünnepére.

 

A müncheni Oktoberfest története:

 

Sokan hallottak már a világ legnagyobbjaként megrendezett müncheni sörfesztiválról, de annak keletkezéséről már valószínűleg jóval kevesebben tudnak. A legelső müncheni ünnepre több mint 200 évvel ezelőtt került sor, pontosan 1810 októberének 17. napján, amikor is I. Lajos későbbi bajor király feleségül vette Terézia hercegnőt, és az eseményre nemes egyszerűséggel München összes lakóját is vendégül látták, valamint egy hatalmas lóversenyt is rendeztek az akkor még a város falain kívül eső mezőn a Wiesn, mellyel az ifjú férjnek akartak kedveskedni, aki nagy barátja volt a lovas sportoknak.

 

Az ünnepség nagyon jól sikerült, ezért a lakosság kérésére a városvezetés engedélyezte annak rendszeres megtartását és további fejlesztését is. A müncheni rendezvény lépcsőzetesen fejlődött az idők során,és fokozatosan nyerte el a mai formáját.


oktoberfest szoveg kozt01Először a gasztronómiai kínálat bővítését és a sör forgalmazását tették lehetővé, majd egy addig csak 4 évente rendezett mezőgazdasági vásárral is összekapcsolták.

 

1850-ben felállították a híres Bavária szobrot is, 1880 óta pedig villanyvilágítás is emeli a rendezvény fényét.

 

Persze akkoriban senki nem gondolta volna még , hogy a 21. századra világméretű érdeklődésre számot tartó eseménnyé fejlődik az Oktoberfest, mely napjainkra egyre több városnak etalonként szolgál a hasonló saját őszi rendezvényük megszervezéséhez.


 Utazási Tipp  
    Utazások, szállásfoglalás, akciók Münchenben

Tények, számok, érdekességek az Oktoberfest kapcsán:

 

  • Az évek során egyre népszerűbb 16 napon át tartó Októberfest kedvéért egyre távolabbi országokból érkeznek a résztvevők Bajorországba, napjainkra a látogatók száma eléri a 6,5 milliós létszámot is.
  • Praktikus okokból 3 előbbre hozták az Oktoberfest időpontját.
  • Hosszabb ideje szeptember utolsó előtti szombatján 12.00 órakor kezdődik a rendezvény és két hét múlva vasárnap 23.30 kor zárul.
  • Mennyi pénzt vigyünk magunkkal? A meleg étkezések árai a helyszínen magasnak számítanak, de néhány száz méteres körzetben 10 és 20 € között kell fizetni a meleg étkezésekért. A sör ára mindenhol 10 € felett van, a palackozott sört már 1-2 € ért tudjuk megvenni.
  • Hogyan öltözködjünk? Kényelmes cipőt, réteges ruhát javaslunk a látogatáshoz, hiszen őszi rendezvényről van szó amit nagy területen rendeznek meg. Akár eső is eshet!
  • Keddenként 18 óráig a családi napok alkalmából komolyabb kedvezményekre számíthatunk.
  • A híresebb sörgyárak saját díszes sörsátrakkal képviseltetik magukat az Oktoberfest alkalmából. A dekorációkra nagyon odafigyelnek az arculatukra rendkívül igényes sörgyárak. A legnagyobbik Hofbrau sátorban akár 10 ezer vendéget is ki tudnak szolgálni egy időben. A 14 közül a leghíresebb sörsátrak a következők: Hippodrom, Spatenbrau, Augustiner, Löwenbrau, Paulaner…. Akad egy különleges sátor is a Weinzelt, ahol a bajor sörök és ételek mellett borkülönlegességeket, sőt pezsgőt is felszolgálnak!
  • Napközben mindenhol tradicionális népiesebb zene szól, csak az esti órákban 18 óra után veszi kezdetét a buli zóna modernebb bulizós zenékkel.
  • A müncheni sörfesztivál területén sok egyéb attrakcióval is várják a látogatókat: Óriáskerekek, körhinták , hullámvasút, és sok más mulattató játék mellett a napközben csendesebb rendezvény esténként bulis hangulatúvá válik.
  • A Oktoberfest látogatóit egész München tárt karokkal várja: javasoljuk megtekinteni a BMW Weltet, melynek megtekintése ilyenkor díjtalan, az Alianz Arénát vagy a híres Deutsches Múzeumot.

 Utazási Tipp  
    Utazások, szállásfoglalás, akciók Münchenben

Sokan non-stop rendszerű buszokkal utaznak Münchenbe, hogy részt vehessenek a rendezvényen. Természetesen komfortosabb utazásokat is igénybe lehet venni, ahol a szállást többnyire Salzburg környékén biztosítják a szervezők. Egyénileg utazók is szép számban látogatnak el a rendezvényre. Számukra a legtöbbször bajorországi vagy Münchenben történő szállások foglalását javasoljuk. Egyvalamiben biztosak lehetnek a látogatók, az Oktoberfest már régóta sokkal többről szól mint a sörivás.


TravelBay.hu

UTAZÁST TERVEZEL?

TALÁLD MEG A LEGJOBB ÁRAKAT!
Megnézem
Repülőjegy kereső
Fapados és normál járatok
SkyScanner
Megnézem
Nemzetközi buszjáratok
Európa, Törökország, USA, 40+ ország
FLiXBUS
Megnézem
Nemzetközi szállások
Óriási választék rengeteg akcióval
Booking.com, ZenHotels
Megnézem
Szálláskereső Magyarországon
Rengeteg szálláshely, Last Minute kedvezmények, SZÉP kártya
Booking.com, Szallas.hu
Megnézem
Bérautó keresés A-tól Z-ig
A legismertebb cégek egy helyen, a világ minden pontján
DiSCOVER CARS
Megnézem
Utasbiztosítási kalkulátor
Hasonlítsd össze a legjobb biztosítók árait
Bank360
Megnézem
Facebook oldalunk
Utazási élmények első kézből!
TravelBay FB oldal
Tovább

Több, mint 2.200.000 szálláshely!

Szállodák, apartmanok, villák, és még kempingek is a világ körül. Az év bármely szakában találhat szálláshelyet a legjobb árakon.