Mit szeretnél átélni egy nyaralás során? Napfény, homok és tenger vagy lenyűgöző tájak és kulturális látnivalók? Az olasz Adrián mindezt együtt megtalálod, csak tudni kell, hogy  mit és hol kell keresni. Bemutatjuk a három legkedveltebb és legközelebbi olasz régiót, ami régóta nagy kedvenc mindenkinél.

Praktikus utazási tippek az olasz Adria felkereséséhez:

  Az elő- és az utószezon számít a legjobb utazási időszaknak a tengerparti nyaraláshoz az olasz Adrián.  Az árak alacsonyak de az időjárás már általában kellemes és különösen alkalmas a városlátogatásokhoz Olszországban. Az üdülőhelyek boltjai többnyire már minden nap  reggeltől éjfélig nyitva tartanak, így kedvedre vásárolhatsz élelmiszereket, szuveníreket, vagy élvezheted az olasz fogásokat a különböző tengerparti éttermekben és kávézókban. Sok étterem már későn zár be, így semmi sem állja útját az esti szórakozásnak. A látványosságok és attrakciók többnyire minden nap látogathatók, de érdemes utána nézni a nyitvarartásnak és sok helyen előre kell regisztrálni a látogatást.

TIPP:  Az olasz kávézókban, éttermekben és bárokban  körülbelül 5-10 százalékkal kerekítsd fel a számládat. A londínereknek pedig 1-3 Eurot illik adni a csomaghordásért  a szállodákban.

  Az hogy Olaszországra az  egyik legfontosabb nyaralóhelyként gondolunk, a szép természeti és épített öröksége mellett jórészt annak is köszönhetó, hogy kb, félnapos autóúttal elérhető. Aki reggel idejében útrakel, már délután vagy kora este kiélvezheti a Dolce Vita életörömét az Adriai-tenger partján. Tekintettel a rövid utazási időre, természetesen az sem okoz majd gondot, ha a kutyát is magaddal viszed a nyaralásra.

Íme a három legnépszerűbb régió, ahová a legtöbben járnak nyaralni tőlünk:

1. Friuli - elsőként esik útba 

 Már akkor is megéri felkeresni Friulit, ha valaki csak egy hétvégére szeretne leruccanni az Adriai-tengerhez. A szlovén határ közelében az  olasz Adria  legészakibb részén található Friuli régió már azért is egy remek választás, mert szépen gondozott  strandjai mellett megismerhetjük, Grado romantikus lagúnáit valamint a 2000 éves Trieszt számtalan érdekes látnivalóját. Ezért, ha valaki Friuliban jár, semmiképpen se hagyja ki ezeket a helyeket.

  • Grado: nemcsak gyönyörű sekély vizű strandokkal vár, Van  egy régi római útja is ami a lagúnán keresztül Aquileiába vezet. Ha érdekel a történelem, irány Aquileia.  Grado óvárosa esténként mindenkit sétákra csábít, a Piazza dei Patriarchi téren feltétlenül érdemes meglátogatni az 5. századból származó Szent 'Eufemia-bazilikáját.
  • A Lignano Sabbiadoro: a lignanói tengerparti nyaralásnak nincsen párja,  amit Sabbiadoro éjszakai élete egészít ki.
  • A kultúra szerelmesei számára Trieszt egy valóságos zarándokhely. Csodaszép palotáival, múzeumaival és a "kis Canale Grande" csatornával. Fontos  látnivalója a Piazza dell'Unità d'Italia tengerre néző panorámájával,  történelmi épületeivel. Bennfentes  tippként javasoljuk a trieszti partokhoz közeli a festői kis halászfalu, Duino felkeresését Thurn hercegnő kastélyával valamint a Miramare kastély felfedezését.
    olaszorszag trieszt duino kastely kutyussal1

2. Veneto üdülő régió: Sokkal több, mint Velence városa

  Ha egy kicsit tovább autózunk, akkor eljuthatunk Veneto régióba, ahol a Velencei-öböl  híres  strandjai is megtalálhatóak . Íme  egy jó tipp a természet szerelmeseinek:

   Keressék fel Cavallino-Treportit, ami egy kis hegyfok a Velencei lagúnában. Az ottani szállodák és éttermek is  harmonikusan illeszkednek  a természeti környezetükbe. Egy olyan remek hely a kikapcsolódásra, amit nem mindenki ismer és nagy kár lenne kihagyni.


bibione strand 01


  Bibione és Caorle között van egy  szinte végtelen nádas  terület a Tagliamento és a Livenza folyók torkolatánál. Ez a hely  a Valle Vecchia természetvédelmi terület, amit  számos csatornája és nádfedeles halászkunyhói tesznek széppé a természet szerelmesei számára. Van ott egy 4 kilométer hosszúságú, beépítetlen természetes strand is nagyon szép homokdűnékkel és pinea ligetekkel.

Tipp:  Minden utazónak javasolt a világhírű Velence felkeresése. Akár hajóval, akár szárazföldön érkezünk, olcsón és egyszerűen lehet megnézni az 1-es vaporetto járattal a legfontosabb velencei látnivalókat.

  Booking.com

3. Emilia-Romagna: strandok, történelmi látnivalók és kultúrális élmények:

  Mielőtt a Pó az Adriai-tengerbe ömlene, több kis folyóágra válik szét, melyek együttesen alkotják a Comacchio folyódeltáját. Régi kis halászházak és paloták sorakoznak Comacchio bájos kis csatornái mellett. Kicsit keletebbre tőlük lehet felkeresni Lido di Comacchio széles homokos strandjait  hét kisebb tengerparti városkával.

Tipp: Szuper élményt jelent kerékpárral, lóháton vagy hajóval kirándulni a Pó-deltájában. Ehhez nagyon sok hasznos információt lehet kapni  a  comacchiói turisztikai irodában.

   Emilia-Romagna leghíresebb fürdő és üdülőhelye Rimini.  A Marino Centro strandjain egyik rendezvény követi a másikat. Tavasztól őszig jókat lehet szórakozni.  A régióban könnyű minden ízlésnek megfelelő strandot találni: családi strandok szórakoztató és játszóterekkel, exkluzív strandszakaszok gyógyvízzel és baldachinos pihenőágyakkal, bulizóhelyek DJ-vel és house zenével. 

Emellett  Rimini egy igazi kincsesbánya a kultúra szerelmeseinek. Ferrara meglátogatása szintén erősen javasolt program a  művészet, építészet és kultúra szerelmeseinek.  Ravennában is gyönyörű nevezetességek várják az utazókat. 


ravenna header

TIPP:  Emiglia-Romana egyik fő attrakciója  a cesenaticói Porto Canale . A csatornát még Leonardo da Vinci tervezte. 1500 körül amikor újratervezte a halászfalut. A sétányokkal övezett kikötői csatorna egy kilométer hosszan nyúlik be a városba,  a város közepén találjuk a Museo Galleggiante della Marineriát. 

Kattints ide és keresd meg a legújabb szállásakciókat az olasz Adrián  !

Booking.com

 

Térképes szálláskereső Riminiben

 

Booking.comTöbb, mint 2.200.000 szálláshely!

Szállodák, apartmanok, villák, és még kempingek is a világ körül. Az év bármely szakában találhat szálláshelyet a legjobb árakon.