Olaszország nyáron a tengerpartjaival, télen a síközpontjaival hódítja meg az utazók szívét.

 

A Paganella Brenta síterep Budapesttől nagyjából 900 km-re található, autópályáról könnyen megközelíthető. A síparadicsom a Dolomitokban fekszik, két település, Andalo és Fai della Paganella között. Ugyan Magyarországtól messze található a terep, de a távolság ellenére családok és baráti társaságok körében is igencsak kedvelt ez a hely.


 Utazási Tipp  
    Síszállások
Olaszországban

Az 1030 és 2125 m között húzódó pályarendszer 35 km-nyi különböző nehézségű lesiklópályával várja vendégeit. Ebből 9,4 km kék, 22,5 piros és 1,2 km fekete pálya. Összesen 14 lift szolgálja ki a sízőket és snowboardosokat, és talán sok kezdő számára megnyugvást jelenthet,

 

hogy nem kell a csákányos, húzóliftekkel bajlódni, ugyanis itt kabinos és ülőszékes lifttel találkozhatunk.


paganella winterparkA kezdő sízők számára kiválóak a széles kékpályák, az egyszerűen kezelhető liftek, a tanulópálya és lankás lejtők igazán élvezetessé teszik a sízést a teljesen kezdők és a legkisebbek számára is. A napsütötte,

 

széles kék és piros pályák pedig a carvingosoknak, snowboardosoknak is ideálisak.

 

Családok számára is kedvező a paganellai síterep, a gyerekek 8 éves kor alatt ingyen élvezhetik a napsütötte lejtőkön a síelés örömeit. A gyermekekre fordított figyelemnek itt nincs vége, 3 játszóteret is kialakítottak a játszani vágyó gyermekek számára. Ezen kívül pedig a hegyen több helyen is különböző attrakció várja a kicsiket, kedves, barátságos személyzettel. A már rutinos sízők számára sok piros pálya, illetve feketepálya áll rendelkezésére. A pályák keresztezik egymást, így ha feketén indulunk, de találkoznánk a család többi tagjával is, esetleg meg szeretnénk nézni, ahogy a legkisebbek tanulnak, bátran átcsúszhatunk hozzájuk.

 

A snowboardosok és freestylosok nagy örömére pedig egy snowparkot is tartogat a paganellai síparadicsom.A helyiek kialakítottak egy Fun Parkot, ahol a legkisebbektől a legnagyobbakig mindenki jól szórakozhat.

 

Külön falu a legkisebbeknek,mini snowmobil, iglu, síiskola, napozóterasz, étterem, varázsszőnyeg felvonó és egyéb más attrakciók várják a látogatókat.

 

A helyi hüttékben megkóstolhatjuk az olasz ízeket, valamint élvezhetjük a napsütést és a kellemes hangulatot. Érdemes betérni valamelyikben napközben, majd ezután kipihenten folytatni a sízést. Az Andalo Sport Centerben pedig kipihenhetjük fáradalmainkat egy hosszú nap után. Sportpályákon és jégpályán kívül egy wellness központ, az

 

AcquaIN várja az érkező vendégeket medencékkel, szauna világgal, masszázsokkal Tehát Paganella teljesen rászolgált a népszerűségére.

 

A magyarok körében is népszerű síterep családoknak, baráti társaságoknak egyaránt ajánlható, tudásszinttől független mindenki megtalálhatja itt a számára legideálisabb napsütötte lejtőt.