olaszország

 • Mit érdemes tudni a Toszkán-szigetekről ?

    A Toszkán-szigetek gyönyörű és népszerű úti cél Olaszország nyugati partjainál, a Tirrén-tengeren találhatók. Itt van néhány fontos információ, amit érdemes tudni róluk:

 • Az öt legjobb úti cél olcsó nyaraláshoz – ügyeljen a háztartás költségvetésére

     A világ nyitva áll előttünk, nincs olyan hely, ahová ne érhetnénk el. Az egyetlen akadály a pénz lehet. A világkörüli utazásához azonban nincs szükség nagy bankszámlára. Nem kell más, mint egy gondolkodó fej a nyakon, és néhány trükk, amivel igazán olcsón lehet nyaralni!

 • Síkresz - Ezeket a szabályokat kell betartanod a sípályákon

   A "Síelés 10 + 1 alapszabálya" a biztonságos és felelősségteljes síelésre vonatkozó irányelvek gyűjteménye, amit mindenkinek be kell tartania és  ismernie, ha a pályán síelni vagy snowboardozni kezd.

 • Róma 5+1 legjobb fotós helyszíne

  Róma egy gyönyörű és történelmi város, számtalan olyan helyszínnel, ahol felejthetetlen fényképeket készíthetnek a túristák. Megmutatunk 5 + 1 csodáa helyszínt, ahol Te is csodás fényképeket készíthetsz:

 • Hogyan csomagoljunk egy téli síúthoz ?

    A sízés és snowboardozás nagyon népszerű időtöltésnek számít a téli hónapokban. Egy jól sikerült téli utazáshoz viszont elengedhetetlen, hogy megfelelően csomagoljunk és a járművünket is felkészítsük a téli időjárásra. Cikkünkben összeírtunk néhány fontos dolgot, amik semmiképpen sem maradhatnak ki a csomagból:

 • A Világ legnagyobb karácsonyfája 750 méter magas

    A Föld legnagyobb karácsonyfája voltaképpen nem fából van, hanem egy 750 méter magas és 450 méter széles  kivilágított karácsonyfa alakú installáció az olaszországi Gubbióban, ami  kb. 1000 négyzetméteres területet foglal el!

 • Van egy olasz sziget az Amalfi-part közelében, ami olyan alakú mint egy delfin

   Sem egy kreatív grafikus sem a photoshop műve, hogy ennek  az  Amalfi-part melletti szigetnek nagyon hasonlít az alakja egy delfinéhez. Pusztán a  természet szeszélye a formája, amit a legjobban a levegőből lehet látni. 

 • Via Francigena - Európa legrégebbi zarándokútjának története

     Nálunk kevesen hallottak a Via Francigena nevű ősi zarándokútról, ami az angliai Canterbury székesegyházból vezetett Franciaországon és Svájcon keresztül Rómába, majd továbbhaladva a dél- olaszországi Pugliába, ahonnét a Szentföldre futottak ki a hajók.

 • Ezt érdemes tudni Olaszország ingyenes múzeumi vasárnapjairól

     Te is szeretnéd ingyen megnézni Rómában a Colosseumot vagy Firenzében Michelangelo Dávidját ? Mindezt bárki megteheti Olaszország ingyenes múzeumi vasárnapjain, az egész csak az időzítésen múlik!

 • Rimini tartalmas nyaralás sok-sok látnivalóval

    Olaszország mindig jó választás egy nyaraláshoz. Most a csizma felső szárát ajánlom az olvasók figyelmébe. Azon belül is az Adriai-tenger partján fekvő Riminit.Rimini ideális választás mindenkinek, különösen gyerekekkel, ugyanis 15 km hosszan elnyúló homokos és lassan mélyülő partszakasszal rendelkezik. Vannak fizetős és ingyenes strandjai is. Persze fürdeni bárhol lehet, ugyanis fizetni csak a napágyakért és a napernyőkért kell.

 • 10 érdekes tény Olaszországból, amiért érdemes lesz felkeresni ezen a nyáron

   Olaszország a turisták legkedveltebb európai úti céljai közé tartozik. Rengetegen keresik fel  természeti és épített látnivalói miatt és akkor még a gasztronómiáról, a művészetekről és a mediterrán Dolce Vita életérzésről még egy szót sem ejtettünk!

 • A megtestesült olasz álom: Ismerd meg a Piaggio-Vespa történetét!

    1946. március 29-én gördült ki a gyártósorról Olaszország gazdasági fellendülésének egyik jelképe az ikonikus Piaggio Vespa motor, ami az olasz utcák és filmek elmaradhatatlan részévé vált azóta. A Piaggio's Vespa sikere rendkívüli, 1946 óta több mint tizenhat millió darabot gyártottak.  Ismerd meg a történetét!

 • Idegenvezetők mesélnek: Velence a szerelmesek városa is

  Repül az idő, amely ilyenkor nyáron még jobban felgyorsul. Észre sem veszem és már el is telt egy gyönyörű nap. Régen írtam Nektek Velencéről, most bepótolom ezt  az elmaradást:  🙂

 • Portofino felfedeznivaló csodái

     Portofino  Genovától délkeletre, a Ligur Riviérán található. A világ egyik legszebb tengeri öblének tartják amitől mindenkinek eláll a lélegzete.  Portofino mesés strandjaival, bájos kis házaival, és szerethető utcaképével a fotósok paradicsoma is, amelyet az épületek pasztell színei még varázslatosabbá tesznek.

 • Olasz Adria: a 3 legfontosabb régió jó tippekkel és szállásokkal, ahol Te is szívesen nyaralnál

     Mit szeretnél átélni egy nyaralás során? Napfény, homok és tenger vagy lenyűgöző tájak és kulturális látnivalók? Az olasz Adrián mindezt együtt megtalálod, csak tudni kell, hogy  mit és hol kell keresni. Bemutatjuk a három legkedveltebb és legközelebbi olasz régiót, ami régóta nagy kedvenc mindenkinél.

 • Hétvége Rómában - látnivalók, tippek, érdekességek

    A fapados repülőjáratok elterjedésével egyre többen döntenek úgy, hogy kiruccanak 2-3 napra Rómába az örök városba. Megmutatjuk, melyek az olasz főváros legfontosabb látnivalói, amik biztosan beleférnek majd egy hétvégi látogatásba.

 • A firenzei tavasz egyik legszebb csodája

     Minden évben április közepén egy kötelező program a Bardini kert meglátogatása Firenzében, mert ilyenkor pompázik teljes szépségében a híres lilalakác lugas. Maga a park is gyönyörűséges, teraszosan ereszkedik le a középkori városfalaktól az óváros felé, fantasztikusan szép kilátást nyújtva Firenze leghíresebb műemlékeire.

 • Toszkána csodái: Vinci - ahol elkezdődött Leonaro da Vinci története

   1452 április 15-én született Leonardo da Vinci, minden idők egyik legragyogóbb tehetsége. Sokat olvashatunk a remekműveiről, a felnőtt éveiről, de honnan kezdődik a reneszánsz zsenijének a története?

 • Római élmények: Praktikus tanácsok a Forum Romanum és a Palatinus domb felkereséséhez

    Egyetlen római utazás programjából sem maradhat ki a Forum Romanum és a közeli Palatinus domb felkeresése. A csodálatos romváros épületei közöttt bolyongva szinte megelevenedik a látogató előtt a híres Római Birodalom fővárosának élete. Írásunkban bemutatjuk a legfontosabb látni- és tudnivalókat a rómába utazóknak. 

 • Három gyönyörű villa a Róma melletti Tivoliban

    Ha valaki hosszabb ideig tartózkodik Róma városában, érdemes lesz egynapos kirándulást tennie a Rómától mindössze 29 kilométerre keletre található Tivoliba, ahol  számos történelmi villa található. A 16. századi Villa d'Este a reneszánsz gyönyörű példája varázslatos palota kertekkel.  A Villa Adriana Hadrianus császár hatalmas villájának romjait őrzi Tivolitól pár kilométerre,  Tivoli harmadik nevezetes villája a Villa Gregoriana, amit elsősorban a kertjeiben található festői vízesések miatt látogatnak.