Hirdetés

Találd meg az igényeidnek megfelelő utasbiztosítást

EUB utasbiztosítás

Hirdetés

 

Pécstől kb. 10 km-re, a Mecsek északi lábánál található Orfű, Baranya megye kedvelt pihenő, kiránduló és fürdő helye.

Pécstől mindössze 10 km-re, a Mecsek északi lábánál található Orfű, Baranya megye kedvelt pihenő, kiránduló és fürdő helye. Nem sokan tudják róla, hogy  egy mesterséges tórendszerről van szó, mely kb. 5 km hosszú és négy tó alkotja: az Orfűi-tó, a Pécsi-tó, a Herman Ottó-tó, és a Kovácsszénájai-tó.   A tórendszert egy bő vizű forrás, a Vízfő-forrás karsztvize táplálja. 


 Orfű látképe madártávlatbólWP7

 

Foto: Wikimedia


Elsőként 1962-ben az Orfűi-tó (pécsiesen kistó) készült el, ami a mai napig is nagyon kedvelt a kirándulók és horgászok körében. A „Kistó strand” a tó egyik oldalán üzemel, árnyas fákkal, homokos parttal. Így ez a strand a kisgyermekes családok kiemelten kedvelt strandja.

A legnagyobb és legismertebb tó, a Pécsi-tó (pécsiesen egyszerűen Orfű) 1966-ban jött létre. Ez Baranya megye legnagyobb tava, rengetegen járnak ide körbesétálni vagy körbekerékpározni a tavat, horgászok százai ülnek ki a stégekre és nyári hónapokban fürdőzők ezrei lepik el a szabad strandot, amit a gát mellett alakítottak ki étteremmel, mosdókkal, vízi bicikli kölcsönzővel vagy a közkedvelt Aqua Parkot (http://orfu-aquapark.hu/), ahol mindenki megtalálja a neki szimpatikus medencét, lángos árust, halsütödét. Télen, ha elég hideg van korcsolyázók ezrei lepik el a tavat. A „Medve hagyma ház” forralt bort, teát árul és programokkal várják az embereket.


orfűi strand

 

 

Harmadikként a híres természettudósról elnevezett tó következett, a Herman Ottó-tó. Ritka védett állatok élnek itt, mint például a vidra, és számos vízimadárfaj.  A negyedik tó 1970-ben készült el, ez a Kovácsszénájai-tó. Ez a tó főként horgász tó, nyugalom és a béke tava a többi nyüzsgő, élénken lüktető tavakhoz képest. 


 

 

 


 Utazási Tipp  
    Válogatott szállások Magyarországon garantáltan jó áron


 

A 80-as években a vitorlázás központja átköltözött a tó középső részére és itt alakítottak ki egy új telepet. Rengeteg gyermek tanult meg itt vitorlázni az ország egész területéről, mert felfedezték, hogy a gyakran változó szélviszonyok tökéletes tanuló pályát alakítanak ki. Az Optimist után megjelentek a Kalóz hajó majd az M Jollék.  Mostanra tavasztó őszig a tökéletes pihenő és kiránduló hely lett Orfűből. Hétvégére megtelik a part. Pécsi családok kedvelt kiránduló, horgász helye lett. Rengeteg hétvégi házzal, éttermekkel, kempinggel várja a pihenni vágyó turistákat.

És ne felejtkezzünk el Orfű rendezvényeiről és egyéb időtöltéseiről sem. Leghíresebb a „Fishing on Orfű”, erre szinte már 1 évvel előtte lefoglalnak minden szállást. A „Medve hagyma fesztivál” is remek program lehetőség a családoknak. Az Orfúre látogatókat minigolf pálya, bicikli és kajak kölcsönzés valamint  kültéri edzőterem is várja.


 Orfű térkép

 

 

 

 

TravelBay.hu

UTAZÁST TERVEZEL?

TALÁLD MEG A LEGJOBB ÁRAKAT!
Megnézem
Repülőjegy kereső
Fapados és normál járatok
SkyScanner
Megnézem
Nemzetközi buszjáratok
Európa, Törökország, USA, 40+ ország
FLiXBUS
Megnézem
Nemzetközi szállások
Óriási választék rengeteg akcióval
Booking.com, ZenHotels
Megnézem
Szálláskereső Magyarországon
Rengeteg szálláshely, Last Minute kedvezmények, SZÉP kártya
Booking.com, Szallas.hu
Megnézem
Bérautó keresés A-tól Z-ig
A legismertebb cégek egy helyen, a világ minden pontján
DiSCOVER CARS
Megnézem
Utasbiztosítási kalkulátor
Hasonlítsd össze a legjobb biztosítók árait
Bank360
Megnézem
Facebook oldalunk
Utazási élmények első kézből!
TravelBay FB oldal
Tovább

Több, mint 2.200.000 szálláshely!

Szállodák, apartmanok, villák, és még kempingek is a világ körül. Az év bármely szakában találhat szálláshelyet a legjobb árakon.