Hirdetés

Találd meg az igényeidnek megfelelő utasbiztosítást

EUB utasbiztosítás

Hirdetés

oroszország

 • Kalinyingrád - egy kicsi exklávé 600 km-re Oroszországtól

   Kalinyingrád egy Oroszország számára rendkívüli stratégiai jelentőségű orosz régió, ami történelmi múltja miatt sokkal erősebben és több szálon kötődik Európához, mint az anyaországához.

 • Szentpétervár - Nagy Péter cár valóra vált álma

     Oroszország és Európa egyik legújabb és legelegánsabb metropoliszát varázslatosan szép  elhelyezkedése és monumentális épületei teszik nagyon különlegessé.  Oroszország új fővárosa Nagy Péter cár 1703-as kezdeményezésére épült fel a Balti-tengerbe ömlő Néva folyó szigetei között húzódó csatornák mentén. Olasz, francia, német és osztrák  építészei Európai mércével is csodálatos várost hoztak létre, ami alig tíz év elteltével 1713-tól Oroszország új fővárosaként ismert meg a nagyvilág.

 • Amikor a metróállomás egy palotára hasonlít: Vessünk pár pillantást a legendásan szép szovjet metróállomásokra

    Budapest mai metróállomásai modernnek és minimalistának tűnnek, a  posztszovjet metropoliszok földalatti állomásaihoz képest.  Moszkva, Szentpétervár és Harkov állomásait mozaikok, stukkódíszek és kristálycsillárok díszítik, így az utasoknak joggal az az érzése támad, mintha csak  palotákban lennének. Nézze meg, hogyan néznek ki Moszkva és a szovjet korszak nagyvárosainak metrói!

 • Az orosz Arany Gyűrű városai

  Ebben a cikkben egy különleges úticélról, a „ZÁLÁTOJE KÁLCO”, azaz az orosz Arany Gyűrű városairól lesz szó. A Moszkvát is érintő, nagyjából ellipszis alakban csoportosuló települések bejárásával átfogó képet kaphatunk az orosz kultúra és történelem fejlődésének legfontosabb állomásairól. Az orosz főváros környékén található településeken alakult ki sok olyan tradicionális sajátosság, amelyek a későbbiekben hatalmas kiterjedésű nagyhatalommá tették Oroszországot.

 • Úti beszámoló: Moszkva és Szentpétervár

    Oroszországban – illetve akkor még a Szovjetunióban – kétszer jártam korábban, de Szentpétervár eddig kimaradt az életemből. Régóta szerettem volna eljutni Észak Velencéjébe is, 2016-ban 5 éve végül ez is sikerült.

 • A Fekete-tenger titkai

   Mi rejlik a Fekete-tenger mélyén? Nyüzsgő élet vagy végtelen csend? A hatalmas víztömeg mindig is kíváncsivá tette a partjai mentén élő népeket, számos mítosz él róla napjainkban is. Ami viszont meglepő lehet, hogy a Fekete-tengerről szóló rejtélyes történeteknek nagyon is van igazságalapjuk.

 • Téli expedíció az Elbruszon

    A napokban lesz egy éve, hogy a szabadkai "Spartak" Hegymászó Sportklub szervezésében nekivágtunk Oroszországnak, hogy téli körülmények közt megmásszuk Európa legmagasabb csúcsát, az 5642 méter magas Elbruszt. Nyári körülmények között már négyen jártak korábban a hegyen ötfős csapatunkból, télen viszont csak kevesek próbálkoznak a csúcs meghódításával. Örömmel gondolok vissza erre a kalandra, hiszen a negyedik magyar vagyok, aki télen állhatott az Elbrusz tetején, Szerbiából pedig évek óta nem indult neki télen senki. 

 • Novoszibirszk: a szibériai Chicago, ami egykor földünk legértékesebb kincseinek adott otthont

   Moszkva és Szentpétervár után Novoszibirszk számít Oroszország harmadik legnagyobb városának.  Szibéria  legnagyobb települése közel 130 éves,  másfél milliós  lakosságával komoly régióközpont. Oktatási, tudományos, kultúrális és szórakozási  központokkal valamint jelentős iparvállalatokkal is rendelkezik.  

 • Így utaztunk régen: Világifjúsági Találkozó Moszkvában 1985. július - augusztus

     Azon szerencsés emberek közé tartozom, aki élete során egyszer részt vehetett a Demokratikus Ifjúsági Világszövetség által szervezett baloldali ifjúsági világtalálkozók egyikén. A 12. VIT-en Moszkvában, 157 ország 26 ezer fiatalja vett részt. A magyar résztvevők két turnusban 8 – 8 csoporttal utaztak erre a nagyszabású rendezvényre.
 • Így utaztunk régen: Építőtábori történet a Szovjetunióból (1975. július)

   Megint egy építőtábor, egy „igazi”. Ezúttal tényleg a Szovjetunióban. Egy 20 fős ELTE-s csoport vezetőjeként és tolmácsaként vettem részt rajta.

 • Menő dolog Csernobilból szelfit posztolni?

  Köszönhetően az HBO csatorna jól sikerült csernobili sorozatának, egyre többen szeretnék felkeresni az 1986-os atomkatasztrófa helyszíneit.
 • Kaland a síneken: 10 érdekes tény a transzszibériai vasútról

  A mai napig hatalmas élményt, egyben kihívást is jelent minden utazás az Oroszország végtelennek tűnő tájain áthaladó transz szibériai vasúton
 • Ismerjük meg Belorussziát !

  Ilyet máshol nem fogsz látni; Csodálatos kastélyok, hatalmas parkok, sztálini épületek.
 • Moszkva TOP 10 látnivalója - ezek a helyszínek nem maradhatnak ki, ha arra járunk

  Annak érdekében, hogy megkönnyítsük a Moszkvát választó utazók dolgát, összegyűjtöttük azt a 10 látnivalót, amit mindenképp érdemes megtekinteni.
 • Észak Velencéje: Szentpétervár

  Bár az orosz főváros, Moszkva rengeteg látogatót vonz, Szentpétervár sem marad alul a látnivalókban, sőt!
TravelBay.hu

UTAZÁST TERVEZEL?

TALÁLD MEG A LEGJOBB ÁRAKAT!
Megnézem
Repülőjegy kereső
Fapados és normál járatok
SkyScanner
Megnézem
Nemzetközi buszjáratok
Európa, Törökország, USA, 40+ ország
FLiXBUS
Megnézem
Nemzetközi szállások
Óriási választék rengeteg akcióval
Booking.com, ZenHotels
Megnézem
Szálláskereső Magyarországon
Rengeteg szálláshely, Last Minute kedvezmények, SZÉP kártya
Booking.com, Szallas.hu
Megnézem
Bérautó keresés A-tól Z-ig
A legismertebb cégek egy helyen, a világ minden pontján
DiSCOVER CARS
Megnézem
Utasbiztosítási kalkulátor
Hasonlítsd össze a legjobb biztosítók árait
Bank360
Megnézem
Facebook oldalunk
Utazási élmények első kézből!
TravelBay FB oldal
Tovább