Őszi programok Szlovákiában:  Leonardo gépei Losoncon és fotós maraton a Medves vidéken

Szlovák Turisztikai Képviselet októberi progam ajánlója:

1.  Losoncra érkeztek Leonardo Da Vinci gépei

Lengyelországból Losoncra érkeztek a világhírű polihisztor, Leonardo da Vinci eredeti tervei alapján készült gépezetek.
A zsinagógában szeptember 20-án megnyílt árlaton mintegy 45 szerkezetet állítottak össze, ezek közül 15 interaktív, így bárki kipróbálhatja azokat. A nem mindennapi kiállítás anyagát a művész legismertebb festményeinek reprodukcióival egészítették ki.

Losonc

Bővebb információ: https://www.facebook.com/events/318236722611669/

2. OLYMPUS MEDVESI FOTÓS MARATON - 2020. OKTÓBER 9-11 KÖZÖTT

Közép-Európa egyik kevéssé ismert, de történelmi, tájképi, ipartörténeti emlékekben bővelkedő tája a Medves-vidék. Ez a hely a világ első határon átnyúló geoparkjának, a Novohrad-Nógrád Geoparknak a központi területe. Itt rendezték meg 2013-ban a Medvesi Fotós Maratont, ami a várakozásainkon felül sikerült. Az idén már a negyedik fotós maratonra készülünk. A program három napja során több helyszínen, számos egyedi, különleges, sok esetben csak és kizárólag az esemény alkalmából szervezett program várja majd a részvevőket..


Cserhát Mountains north of Hollókő

Bővebb információ: http://www.fotosmaraton.hu/

+1 érdekesség:

Az elnöki palota közelében lévő megállók nevét Zuzana Čaputová köztársasági elnök mondja be a fővárosi tömegközlekedés járatain. Erről az államfő tájékoztatott a közösségi hálón. Az újítást a Pozsonyi Közlekedési Vállalattal együttműködésben vezették be az Európai Mobilitási Hét alkalmából. 


pozsony01Több, mint 2.200.000 szálláshely!

Szállodák, apartmanok, villák, és még kempingek is a világ körül. Az év bármely szakában találhat szálláshelyet a legjobb árakon.