Hirdetés

Találd meg az igényeidnek megfelelő utasbiztosítást

EUB utasbiztosítás

Hirdetés

A következő kilátókat és útvonalakat elsősorban a családosoknak ajánljuk, hisz ha eljönnek az alábbi helyszínekre, garantáltan felejthetetlen élményben lesz részük.

 

Csergezán Pál-kilátó

 

A hely ingyenesen látogatható, és Telkiben, ahol a Budai-hegység legmagasabb csúcsa található, a Nagy-Kopasz hegyen az 559. méternél. A 18 méteres kilátó tetejét 100 lépcsőfok választja el a dombtól. Ha az időjárási viszonyok megfelelnek, akkor az egész budai oldal a szemünk elé tárul a Pilistől kezdve egészen a Zsámbéki-medencéig. A kilátó aljában található tisztás ideális hely piknikezésre. A helyet a Budakeszi-Telki autópályáról lehet megközelíteni, és parkolásra is van lehetőség. Jó túrahelyszín, útvonal található a közelben.

 

csergezan pal kilato

forrás: wikimedia.orgBánya tető-kilátó

 

Ez a remek természeti adottságokkal rendelkező, hangulatos hely a visegrádi Apát-kúti-völgyből közelíthető meg. Fentről az egész hegyvonulat belátható, nem is beszélve a várról, ami innen csodálatos kilátást nyújt nekünk. A kilátó felé vezető lépcsőkön kis táblák írják le az erdőgazdálkodás történetét, majd a 16 méteres magasságból kilátás nyílik a Dunára is. Itt szintén van lehetőség a parkolásra, és az autóból kiszállva rögtön indulhatunk is el a túraösvényen, ami a maga 1,3 km-es hosszával kellemes változatosságot fog jelenteni a mindennapokhoz képest.

 

banya teto kilato

forrás: indafoto.hu/vorbis


Guckler Károly-kilátó

 

A Hármashatár-hegy az egyik legkedveltebb turistacélpont a Budapesten élők körében, nem is alaptalanul, hisz egy nagyon szép és változatos táj várja az odalátogatókat. És az ilyen turistautaknak rendre a Guckler Károly-kilátó a végcélja, ahonnan az egész városra madártávlatból tekinthetünk. A kilátónak egészen különös a formája, a nyolcszögletű épületet a legtöbb ember egy focilabdához hasonlítja. A kilátó tengerszint feletti magassága valahol 500 méter körül lehet, ahonnan rálátunk a János-hegyre, a Széchenyi-hegyre, vagy akár Budapest nyüzsgő forgatagára, és a főváros jelentősebb épületeinek körvonala is kivehető halványan. Az utat meg lehet járni alig másfél óra alatt, de vannak, akik akár egy félnapos útként szervezik meg a Guckler Károly-kilátó felkeresését.

 

guckler karoly kilato

forrás: hhkk.hu


Dévényi Antal-kilátó

 

A Csergezán Pál-kilátóhoz közel található ez a különleges formájú épület, aminek az egyik elterjedt elnevezése a Jenga-torony. Ez az egyik különlegessége a 447 méteres csúcson fekvő toronynak, hiszen a népszerű játék alapján lett mintázva. A kilátó mindössze 11,5 méter magas, de a látvány pótolja ezt az apró „szépséghibát”, hiszen a csúcsra felérve bámulatos körpanoráma várja az odaérkezőket. Nagyon jó időben az Esztergomi Bazilika kupolája is felfénylik a távolban. A piliscsabai vasútállomástól mindössze 2,3km-re fekszik.

 

devenyi antal kilato

forrás: wikimedia.org


Somló-hegyi kilátó

 

A háromemeletes, kőből épült, hatszög alakú kilátó Vértessomlón található, a Nagy-Somló hegyen. Az épület tetejére létrák visznek fel, ami plusz élményt nyújt az odalátogatóknak. A kilátó ideális piknikhelyszín, és engedéllyel a tűzrakás is egy igen jó opció válik. A Vértessomlói Felszabadulás utcából az Óhegyen áthaladva egy erdei útról leágazva látogatható meg ez a csodás kilátó.

 

somlo hegyi kilato forrás: youtube.com


TravelBay.hu

UTAZÁST TERVEZEL?

TALÁLD MEG A LEGJOBB ÁRAKAT!
Megnézem
Repülőjegy kereső
Fapados és normál járatok
SkyScanner
Megnézem
Nemzetközi buszjáratok
Európa, Törökország, USA, 40+ ország
FLiXBUS
Megnézem
Nemzetközi szállások
Óriási választék rengeteg akcióval
Booking.com, ZenHotels
Megnézem
Szálláskereső Magyarországon
Rengeteg szálláshely, Last Minute kedvezmények, SZÉP kártya
Booking.com, Szallas.hu
Megnézem
Bérautó keresés A-tól Z-ig
A legismertebb cégek egy helyen, a világ minden pontján
DiSCOVER CARS
Megnézem
Utasbiztosítási kalkulátor
Hasonlítsd össze a legjobb biztosítók árait
Bank360
Megnézem
Facebook oldalunk
Utazási élmények első kézből!
TravelBay FB oldal
Tovább

Több, mint 2.200.000 szálláshely!

Szállodák, apartmanok, villák, és még kempingek is a világ körül. Az év bármely szakában találhat szálláshelyet a legjobb árakon.