Itt a strandszezon, mindenki szeretne a nagy melegben teljesen kikapcsolni, de ezt sajnos nem lehet addig, ameddig legbecsesebb értéktárgyaink nincsenek biztonságban. Íme a leghasznosabb öt tipp a baj megelőzésére!


1. Használj strandpénztárcát! Mivel a nyakadba akasztod, és apró mérete miatt a legfontosabb dolgok (kulcs, készpénz) elfér benne, tökéletes – pitiáner – tolvaj gátló. (Ha például beszabadul egy profi zsebtolvaj a strandra, akkor sajnálatos módon ez sem nyújt védelmet) A strandpénztárcát be lehet szerezni netről is, hogy a személyes igényeknek jobban megfeleljen – van olyan méretben is, amelybe befér egy mobil, vagy egyéb használati eszközök, értékek.


strand vigyazat 012. Valamilyen övtáskát is érdemes lehet beszerezni a strandra. Hasra vagy hátra feltéve nem éppen a legkényelmesebb, de vannak már olyanok is, amiket a karunkra vagy a combunkra tudunk erősíteni és persze vízállóak. Mivel az övtáskák úgyis jönnek vissza a divatba, és az újdonsült felkapottságból a nagyobb cégek sem akarnak kimaradni, ezért mutatós, márkás darabok is a vásárlók rendelkezésére állnak már.

3. Ha valaki beszerez egy zsebbel rendelkező úszónadrágot, az is megoldást jelenthet a felmerülő problémákra. A magyar papírpénz ugyanis vízálló. Így nyugodtan magunkkal hordhatunk pár bankjegyet fürdés közben is. A szebbik nem képviselőinél problémát okozhat a tárolás, de egy kis fantáziával ezt is könnyen meg lehet oldani…
 Utazási Tipp  
    Találd meg álmaid utazását

4. Ha külön tárolod az értékeidet, az is segíthet a strandokon nyüzsgő tolvajok ellen. Ha felnyitják a táskád, akkor nem lesz idejük arra, hogy az egészet tüzetesen átvizsgálják, hiszen minél tovább időznek egy helyen, annál valószínűbb a lebukás. A legnagyobb zsebeket nyitják fel először, így oda érdemes rakni azokat a tárgyakat, amiket könnyen lehet pótolni/nem képviselnek akkora értéket, míg a kisebb, eldugottabb zsebekbe kell minden létfontosságú értékünket rakni.


5. Ne nagyzolj! Csomó olyan élethelyzet van, ahol jól jön a rongyrázás, de a strand nem az. Nem szükséges magunkkal vinni a telefont, nem a legnagyobb címletekkel kell feltétlenül fizetni, a félmilliós Rolex órát sem érdemes a közelünkben tartani.