A francia főváros szinte bármikor tökéletes úti célként szolgálhat az embernek, és az unalomig sulykolt látnivalók mellett létezik egy-két eldugottabb is.

 

Párizs Franciaország legnagyobb városa a több millió lakosával, ami külterületekkel együtt megközelíti a 12 millió főt. Párizs sokáig a világ egyik legmeghatározóbb városa volt, ez a státusza bizonyos szintig a mai napig is megvan, viszont a gyarmatosítás óta nem a világpolitika egyik legjelentősebb formálója. Ennek ellenére európában Berlin után ez a második legnagyobb gazdasági központ, és az itteni kulturális értékek is jelentős hatással voltak Európa történelmére.


 Utazási Tipp  
    Utazás, szállás Párizsban

A fóváros Franciaországban betöltött szerepét az is mutatja, hogy 2006-ban az ország GDP-jének az egynegyedét, 500 milliárd eurót termelt. A város presztízsét az is emeli, hogy sok jelentős világszervezetnek itt van a székhelye, többek között a UNESCO, az OECD, az ESA és az ICC is itt székel.

Rue Cremieux 01

forrás:flickr.com


Cikkünk eredeti témájához visszatérve, ha több embert megkérdezünk, hogy mit nézne meg Párizsban, akkor garantáltan ugyanazokat az épületeket sorolnák fel (Eifell-torony, Louvre), viszont mivel egy hatalmas világvárosról van szó, vannak olyan eldugottabb részei, amit nem ismer az a 30 millió ember, aki évente ellátogat ide.

 

Ezek Párizs legszebb, talán egy kicsit eldugottabb utcái:

 

  • Rue des Thermopyles: Az utcának az a különlegessége, hogy az utóbbi években a növekvő környezettudatosság jegyében kizöldítették, így hiába fekszik az egyik legforgalmasabb belkerületben, nevezhető a béke zöld szigetének a betontengerben, ahova az ember bármikor el tud menni kikapcsolódni.
  • Villa Dietz-Monnin: Az utca Párizs 16. kerületében található, ahol egy elegáns villa is helyet kapott, viszont a fényűző házak egykor még nem az arisztokrácia, hanem a munkásemberek lakhelyét szolgálták.
  • Rue Crémieux: A Gara de Lyon vasútállomás közelében fekvő eldugott kis utca egyértelműen az egyik legszebb látnivaló a környéken, a házak gazdagon díszítettek, ráadásul még útba is esik a fontosabb közlekedési csomópontokon keresztülhaladva.
  • Villa Léandre: Az utcának az az érdekessége, hogy angolszász stílusú épületek kapnak benne helyet, így elüt a közelben található utcák képétől.Több, mint 2.200.000 szálláshely!

Szállodák, apartmanok, villák, és még kempingek is a világ körül. Az év bármely szakában találhat szálláshelyet a legjobb árakon.