Hirdetés

Találd meg az igényeidnek megfelelő utasbiztosítást

EUB utasbiztosítás

Hirdetés

  A magyaroknak a külföldi városok közül Párizs kapcsolódhat össze leginkább a karácsonnyal, hiszen a Kiwi.com foglalási adatai alapján ahogy tavaly, úgy idén is a francia fővárosba repülhet a legtöbb honfitársunk a közelgő ünnepi időszakban.

  A többi vizsgált országban ekkor legnépszerűbb London nálunk még a dobogóról is lecsúszott, és csak a 4. helyen szerepel. Országok terén továbbra is messze Spanyolország vezet; az ide repülők jóval melegebb éghajlaton tölthetik az ünnepek egy részét. A legtöbben a karácsony előtti napokban utazhatnak el. A repülőjegyek átlagára csak némiképp emelkedett, míg tavaly átlagosan közel 158 euróért kaphattunk jegyet, addig idén mindez kb. 165 euró. Egyre több magyar utazhat az ünnepi szezonban, a Kiwi.com foglalási adatai alapján közel másfélszer több honfitársunk vett repülőjegyet az idei karácsonyi ünnepi időszakra, mint tavaly.  A vezető cseh utazási technológiai vállalat belenézett a foglalási adataiba, hogy megtudja hová repülnek a magyarok a közelgő karácsonyi ünnepi időszakban. Az idén november 28-áig leadott foglalások alapján 2023. december 18. és 2024. január 1. között toronymagasan Spanyolországba repül a legtöbb magyar. A dobogóra került még Olaszország és Franciaország, de ebbe a két országba összesen nem utaznak annyian, mint a lista élén szereplő Spanyolországba.   A Kiwi.com nem csak az országokat, hanem a városokat is listázta népszerűségük szerint. A többi vizsgált ország nemzetei, a csehek, a lengyelek, a görögök és a románok Londont favorizálják ebben az időszakban, egyedül mi vagyunk azok, ahol London a 4. helyre került. A foglalások alapján Párizs csillogó fényei olyannyira vonzóak nekünk, hogy ahogy tavaly, úgy idén is ez lehet a legnépszerűbb város karácsony környékén. Isztambul úgy lett a 2. ezen a listán, hogy tavaly nem szerepelt a top20- ban sem. Nem meglepő, hogy a top20-as listán sok olyan spanyol város szerepel, ahol van repülőtér. A lista 3. fokán szereplő Barcelonát követi Madrid (5.), majd Tenerife (15.) és Alicante (16.). A foglalások alapján minden 4. ember a párjával utazik az ünnepi időszakban, és a legtöbben december 22-én, majd 23-án szállnak repülőre. A Kiwi.com adatai alapján ugyan a legnépszerűbb a mini szabi lehet, ugyanakkor az is látszik, hogy egyre több napra utazunk.


airport 2


  Míg idén a vissza útra is foglalók 57%-a akár 3 napot tölt választott desztinációján, addig tavaly ez az arány némiképp magasabb volt. A foglalók hetede 4-6 napot marad, ugyanennyien pedig 7-10 napot. Megközelítőleg minden 10. repülőjegyvásárló 11 és 14 nap közti időtartamra utazik el. Az összesített adatokból kiderül, hogy annak ellenére, hogy összességében és mind a rövid mind a közepes hosszúságú repülőjegyek átlagára némiképp emelkedett, a többség (29%) kevesebb mint 100 eurót költött repülőjegyre. Tavaly közel 158 euróba került átlagosan egy repülőjegy, addig idén valamivel több mint 165 euró a repülőjegyek átlagára. A rövid, azaz 1500 kilométeren belüli járatokért átlagosan 94 eurót, a közepes hosszúságúakért (1500-4000 km) pedig átlagosan közel 163 eurót kellett fizetniük idén a magyaroknak. A tengerentúli járatok ára kevesebbe kerül, mint tavaly. Idén átlagosan 600 euróért szelhettük át repülővel a tengereket, óceánokat.

   >> TRAVELBAY.HU:    TALÁLD   MEG  ITT   A   LEGJOBB   ÁRAKAT  !!! << 


**A Kiwi.com-ról  A csehországi székhelyű Kiwi.com vezető utazási technológiai cég világszerte több mint 1200 embert foglalkoztat. A Kiwi.com innovatív algoritmusa lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy egyetlen útvonalon egyesítsék a hagyományos és fapados légitársaságok közötti járatokat. A Kiwi. com naponta több milliárd árellenőrzést végez a globális járattartalom 95%-án, lehetővé téve az ügyfelek számára, hogy jobb útvonalat és árakat találjanak, amelyeket más keresőmotorok nem láthatnak. Napi százmillió keresést hajtanak végre a Kiwi.com weboldalán és partnercsatornáin, és naponta több mint 70 000 ülőhelyet értékesítenek.

TravelBay.hu

UTAZÁST TERVEZEL?

TALÁLD MEG A LEGJOBB ÁRAKAT!
Megnézem
Repülőjegy kereső
Fapados és normál járatok
SkyScanner
Megnézem
Nemzetközi buszjáratok
Európa, Törökország, USA, 40+ ország
FLiXBUS
Megnézem
Nemzetközi szállások
Óriási választék rengeteg akcióval
Booking.com, ZenHotels
Megnézem
Szálláskereső Magyarországon
Rengeteg szálláshely, Last Minute kedvezmények, SZÉP kártya
Booking.com, Szallas.hu
Megnézem
Bérautó keresés A-tól Z-ig
A legismertebb cégek egy helyen, a világ minden pontján
DiSCOVER CARS
Megnézem
Utasbiztosítási kalkulátor
Hasonlítsd össze a legjobb biztosítók árait
Bank360
Megnézem
Facebook oldalunk
Utazási élmények első kézből!
TravelBay FB oldal
Tovább

Több, mint 2.200.000 szálláshely!

Szállodák, apartmanok, villák, és még kempingek is a világ körül. Az év bármely szakában találhat szálláshelyet a legjobb árakon.