A legtöbb Peruba utazó a fővárosba Limába érkezik meg és az első sétája Miraflores központi teréhez, a  szépen gondozott Kennedy parkhoz vezet.

A legtöbb Peruba utazó az ország fővárosba, Limába érkezik meg a hosszú repülés után. Miután elfoglalta a szállodai szobáját és felfrissült, az első sétája többnyire a Miraflores negyed központi teréhez, a  szépen gondozott Kennedy parkhoz vezet. Lima egy sivatagi klímájú város, ahol jóval kevesebb  a csapadék éves szinten mint például Kairóban -, így a zöld területeket a tehetősebb limai kerületek rendkívül nagy becsben tartják. A központi Miraflores negyedben pedig szemlátomást van mit a tejbe aprítaniuk az ottaniaknak. A háromszög alapterületű Kennedy park egyik csúcsában Lima legfontosabb körforgalma található, amit egy széles sugárút - az Avenida Arequipa - köt össze a gyarmati időket idéző történelmi belvárossal és Lima más fontos kerületeivel. A parkot határoló másik két út pedig 10 perces sétával egyenesen  a Csendes-Óceánhoz vezet.


 Utazási Tipp  
    Világörökségek Peruban

  
Lima Kennedy park11
forrás: flickr 

 A Kennedy park környékén találhatóak Lima elegáns kávéházai  (Haiti, El Parquesito) , ahol a kiváló zamatú perui arabica kávéból készítik a különféle remek kávé specialitásokat. Szinén ezen a környéken található a La Lucha, Lima joggal legendás intézményévé vált szendvicsezője, valamint megtalálhatóak  a más világvárosok központjaiban ma már elmaradhatatlan, nemzetközi láncok  üzletei és éttermei is. A park óceán felőli oldalán található a koloniális jellegű városháza és az impozáns Virgin Milagrosa katolikus templom is. A körbekerített Kennedy parkban jól látható, hogy egész évben gondot fordítanak a zöldellő pázsitra. A gondos limai kertészek ügyelnek arra is, hogy mindig legyenek színes virágok az ágyásokban, és persze egész nap folyamatosan sepregetik a parkot átszelő ösvényeket. Természetesen ebben a limai a parkban is megtalálhatók a jellegzetes limai utcaképhez tartozó mozgóárusok, akiktől churrost, picaronest és más finomságokat vásárolhatunk. Hétvégente délutánonként itt is, mint Dél-Amerika sok más városában, összegyűlnek az idősebbek, hogy együtt táncoljanak a régi idők latin slágereire.   


Lima Kennedy park22     forrás: flickr
A macskák paradicsoma:

Ez a csodálatos hely elsősorban mégsem a gondozottsága miatt ennyire közkedvelt, hanem az ott élő macskák miatt. A Kennedy park ad otthont legalább 100, mindenféle színű, korú és fajtájú cicának, akik lustán pihengethetnek és járkálhatnak a gondozott pázsiton vagy a fák ágain. Többnyire ügyet sem vetnek  a parkban sétálgató vagy  pihenő emberekre. Senki nem gondoljon azonban holmi rágott fülü, elhagyatott, kóbor macskákra. Lima állatbarát polgárai és állatorvosai rendszeresen etetik és gondozzák az itt élő cicákat. Senki nem tudja biztosra megmondani, hogyan indult ez a népi mozgalom, de már több évtizede, hogy idilli otthonra leltek a limai macskák a mirafloresi Kennedy parkban. :-)


TIPP: EGY JÓ AKCIÓS UTAT KERESEL? HASZNÁLD AZ UTAZÁS TERVEZŐNKET ! itt