Hirdetés

Találd meg az igényeidnek megfelelő utasbiztosítást

EUB utasbiztosítás

Hirdetés

Mit érdemes megnézni Pisában és környékén a ferde tornyon kívül?

 

Nagyon sokan csak a világhírű ferde torony kedvéért utaznak el a toszkánai Pisa városába, pedig akad ott több más érdekes nevezetesség is. Írásunkban bemutatjuk, mit érdemes megnézni azoknak, akik nem csak pár órát szándékoznak eltölteni Olaszország egyik legrégebbi a kilencven ezres lakosságú egyetemi városában. A rengeteg toszkánai nevezetesség között nem könnyű jól eligazodni. Azt csak nagyon kevesen tudják, hogy mennyire izgalmas látnivalókat fedezhet fel bárki, aki a ferde toronynál többet is szeretne látni Pisából.

 

A legtöbben repülővel érkeznek meg Pisa repülőterére, az út másfél óráig tart és a repülőtérről busszal, taxival vagy vonattal lehet eljutni az Arne folyó két partján épült város központjába. A buszjegy ára 1,2 € ( piros LAM busz) , a vonatjegyé pedig 1,3 €, mindkettő 10-15 percenként közlekedik.


pisa 01Pisa legfőbb látnivalói:

 

Pisa óvárosában a zegzugos utcákon sétálgatva szinte egy időutazáson vesz részt a látogató. A sok régi épületet homlokzata dicső múltról árulkodik. A hangulatos vendéglők teraszain ülve átélheti az ember a mediterrán életérzést miközben az ínyenc falatokat majszolja.

 

A Csodák tere (Piazza dei Miracoli) az ott található csodás középkori látnivalóiról kapta a nevét ( Ferde torony, Dóm, Keresztelőkápolna, Temető ) és az UNESCO világörökségi listáján is szerepel. Az épületeket carrarai fehérmárvány borítja, mely szinte ragyog a napsütésben.

 

Ferde torony: A legfontosabb pisai nevezetesség a XI. századi hatemeletes romám stílusban épült 58 méteres magasságú oszlopsorokkal díszített ferde torony. Már az építése idején elkezdődött a talaj süllyedése és elkezdett ferdülni az épület. A torony tetején a dőlés mértéke a talapzathoz képest 4,6 méteres, de az épület stabilizálásának (1.990-2.001) köszönhetően napjainkra megszűnt a dőlés és a torony újra látogatható.


pisa 02


Dóm: Pisa csodás román stílusú Dómját a XI. század közepén kezdték el nagy műgonddal építeni. Belseje bizánci és iszlám hatásokat is tükröz, rendkívül szép festményekkel, szobrokkal és mennyezeti díszekkel dekorálták építői. Múzeumában az építés történetét mutatják be.

 

Keresztelő kápolna: (Battistero) Több, mint 200 éven át épült a remekbe szabott, tökéletes arányú román és gótikus jegyeket is magán viselő kiváló akusztikájú kupolás épület, melynek magassága a csúcsán levő Keresztelő Szent János szoborral együtt közel 58 méteres. Kupoláját belülről remekbe szabott középkori aranymozaik díszíti.

 

Temető: (Camposanto) A temető nyugalmat árasztó gótikus stílusú kerengőjét a XIII.-XV. században építették. A II: világháborúban nagyrészt elpusztult, de sikerült restaurálni. Sokan látogatják napjainkban is szép freskói miatt és a hely különleges hangulatáért.


pisa 03


Chiesa di Santa Maria della Spina: A Pisa belvárosában található kis gótikus templomot eredetileg a XII. században építették fel, de 1870-ben át kellett költöztetni a jelenlegi helyére.

 

Tengerpart: A Tirrén-tenger partja mindössze 7 kilométerre található Pisától az Arno folyó torkolatánál.. Marina di Pisa homokos strandjai igen népszerűek a helyiek és a turisták körében is.

 

TIPP: Egy pisai kiruccanást érdemes kiegészíteni a környék nevezetességeinek felkeresésével, melyek közül Carrara, Lucca, Firenze, Siena, és a Cinque Terre a legfelkapottabbak.

 

Érdekes: Tudta, hogy Pisában van a piaggio robogók szülőhazája?

 

TravelBay.hu

UTAZÁST TERVEZEL?

TALÁLD MEG A LEGJOBB ÁRAKAT!
Megnézem
Repülőjegy kereső
Fapados és normál járatok
SkyScanner
Megnézem
Nemzetközi buszjáratok
Európa, Törökország, USA, 40+ ország
FLiXBUS
Megnézem
Nemzetközi szállások
Óriási választék rengeteg akcióval
Booking.com, ZenHotels
Megnézem
Szálláskereső Magyarországon
Rengeteg szálláshely, Last Minute kedvezmények, SZÉP kártya
Booking.com, Szallas.hu
Megnézem
Bérautó keresés A-tól Z-ig
A legismertebb cégek egy helyen, a világ minden pontján
DiSCOVER CARS
Megnézem
Utasbiztosítási kalkulátor
Hasonlítsd össze a legjobb biztosítók árait
Bank360
Megnézem
Facebook oldalunk
Utazási élmények első kézből!
TravelBay FB oldal
Tovább

Több, mint 2.200.000 szálláshely!

Szállodák, apartmanok, villák, és még kempingek is a világ körül. Az év bármely szakában találhat szálláshelyet a legjobb árakon.