Hirdetés

Hirdetés

Találd meg az igényeidnek megfelelő utasbiztosítást

EUB utasbiztosítás

Hirdetés

Ismerjék meg Szlovákia fővárosát, a magyar gyökerekkel is rendelkező Pozsonyt, amely megannyi érdekes és szép látnivalóval rendelkezik.


A város talán legérdekesebb része az Óváros (szlovákul Staré Mesto), ahol 41 ezer ember éli mindennapjait. Ez Pozsony magja, ezzel határos majdnem minden másik negyed, és a történelmi városrész is itt található. Az itteni látnivalók közül a három legelengedhetetlenebb a Mihálytorony, ami a középkori vár egyik utolsó álló emléke, a Zichy-palota, ami egy mára rekonstruált újkori épület és rendezvényeknek ad helyet, illetve a Pálffy-palota, amivel kapcsolatban kihagyhatatlan tényező, hogy itt is zenélt a hat éves csodagyerek Wolfgang Amadeus Mozart.

 

  • Főtér (Hlavné námestie tér): ez volt mindig is Pozsony legnagyobb piactere, illetve ha egy uralkodó visszatért, vagy látogatóba jött, akkor a város itt tudta köszönteni őket. A térnek megvan a maga hangulata, a reneszánsz szökőkútnál egy kis pihenés, vagy valamelyik kávézóba beülni és beszélgetni az ismerősökkel. A téren kap helyet még a régi Városháza, ami látogatható, bár jelenleg csak egy, a város történelmét és feudális igazságszolgáltatását bemutató kiállítás van benne. Az egyik falán egy olyan tábla is található, ami azt mutatja meg, hogy 1850 februárjában mekkora volt a Duna vízszintje.


pozsony 01


  • Ferencesek tere (Frantiskánske námestie tér): Ez a Főtérnek a majdnem tökéletes ellentéte, ugyanis e terek közül ez képviseli a csendesebbet, ami ennek ellenére is sok látnivalóval szolgálhat, a történelmi városmagban való elhelyezkedésének köszönhetően. A neve a legrégebbi pozsonyi templomból származik, ami a Ferences templom volt.
  • Az északi részén található a Mirbach-palota, ami az egyik legszebb úti cél Pozsonyon belül, és ha a városban járunk, elengedhetetlen, hogy meglátogasssuk. 1768 és 1770 között épült, és az épület utolsó magántulaja, Emil Mirbach végrendeletével odaadományozta a városnak, azzal a feltétellel, hogy berendeznek egy galériát ott. A város nem ellenkezett a végakarattal, és azóta is a palotában kap helyet a Pozsonyi Városi Galéria.
  • Prímás tér (Primaciálne námestie tér): Az Óváros legtöbb negyedéhez képest ez keveredett a legjobban a külterületekkel, és sokak szerint ez Pozsony legszebb tere.


pozsony 02 

TravelBay.hu

UTAZÁST TERVEZEL?

TALÁLD MEG A LEGJOBB ÁRAKAT!
Megnézem
Repülőjegy kereső
Fapados és normál járatok
SkyScanner
Megnézem
Nemzetközi buszjáratok
Európa, Törökország, USA, 40+ ország
FLiXBUS
Megnézem
Nemzetközi szállások
Óriási választék rengeteg akcióval
Booking.com, ZenHotels
Megnézem
Szálláskereső Magyarországon
Rengeteg szálláshely, Last Minute kedvezmények, SZÉP kártya
Booking.com, Szallas.hu
Megnézem
Bérautó keresés A-tól Z-ig
A legismertebb cégek egy helyen, a világ minden pontján
DiSCOVER CARS
Megnézem
Utasbiztosítási kalkulátor
Hasonlítsd össze a legjobb biztosítók árait
Bank360
Megnézem
Facebook oldalunk
Utazási élmények első kézből!
TravelBay FB oldal
Tovább

Több, mint 2.200.000 szálláshely!

Szállodák, apartmanok, villák, és még kempingek is a világ körül. Az év bármely szakában találhat szálláshelyet a legjobb árakon.