Hirdetés

Találd meg az igényeidnek megfelelő utasbiztosítást

EUB utasbiztosítás

Hirdetés

 PALATINUS DOMB

  A Palatinus-domb Róma legrégebben lakott helye volt. A rómaiak hagyományai szerint azon a helyen alakult ki Róma városának legelső, ősi magja, az úgynevezett Roma Quadrata, amit i.e. 753-ban alapított meg Romulus. 

   Róma fénykorában a legbefolyásosabb uralkodó réteg villái sorakoztak a dombon. Nem csupán Augustus császárnak, hanem Tiberiusnak, Domitianusnak és más uralkodóknak  is. Augustus császár palotáját Kr. e 36-ban kezdték építeni, amikor még nem volt császár, hanem Octavianus néven Julius Caesar fogadott fia és örököse volt. A nevezetes helyen négy termet lehet látni: egy egyiptomi (alexandriai) stílusú dolgozószobát, az Álarcok Termét, melyet  a falakra festett színházi jelenetek tesznek egyedivé, a Távlatok Termét  üvegkelyhekkel valamint a Füzérek Termét kecses alakú elegáns oszlopaival.


Róma palatinus domb2


   A palota állagának megóvása miatt max 5 fős kiscsoportokban lehet belépni a kombinált jeggyel, ami érvényes még a Colosseum  és a Forum Romanum területére is. Itt látható még Romulus szentélye, a Vesta-szüzek háza valamint a Negyven Mártír Oratóriuma is. A profi régészeknek köszönhetően a falak festményeit eredeti, csodálatos színekben lehet megcsodálni. Megismerhető a rómaiak által használt  okker, a csodálatos kobaltkék és az egyedülálló pompeji vörös színei. A Palatinus területén  pompás kertek ismertetik meg a turistákat a római kertművészettel. Palatinus domb területén közel 2800 év  történelmét érzi az ember, amí felfelé bandukol a Palatinus-dombra felvezető durván kövezett úton. Látható például a Magna Mater is ami utóbbi Róma legelső és legfontosabb temploma volt. A közelben van egy kilátó terasz  és a  szépen helyreállított Farnese kert, ami  30 évig  nem volt látogatható. ( A világ legelső arborétuma). Az út mentén illatos növények, menta, rozmaring, illetve mályvák és ciprusok sorakoznak. A domb oldalában pedig egy szép díszkút is található aranyhalakkal.


 róma palatinus domb


  A Colosseum és a Forum Romanum között található antik negyed éjszakánként szép színű megvilágítást kap, így éjszakánként is lehet gyönyörködni a világ egyik legnagyobb régészeti lelőhelyének szépségében.


 Online szállásfoglalás Olaszországban:

Booking.com


TravelBay.hu

UTAZÁST TERVEZEL?

TALÁLD MEG A LEGJOBB ÁRAKAT!
Megnézem
Repülőjegy kereső
Fapados és normál járatok
SkyScanner
Megnézem
Nemzetközi buszjáratok
Európa, Törökország, USA, 40+ ország
FLiXBUS
Megnézem
Nemzetközi szállások
Óriási választék rengeteg akcióval
Booking.com, ZenHotels
Megnézem
Szálláskereső Magyarországon
Rengeteg szálláshely, Last Minute kedvezmények, SZÉP kártya
Booking.com, Szallas.hu
Megnézem
Bérautó keresés A-tól Z-ig
A legismertebb cégek egy helyen, a világ minden pontján
DiSCOVER CARS
Megnézem
Utasbiztosítási kalkulátor
Hasonlítsd össze a legjobb biztosítók árait
Bank360
Megnézem
Facebook oldalunk
Utazási élmények első kézből!
TravelBay FB oldal
Tovább

Több, mint 2.200.000 szálláshely!

Szállodák, apartmanok, villák, és még kempingek is a világ körül. Az év bármely szakában találhat szálláshelyet a legjobb árakon.