Hirdetés

Találd meg az igényeidnek megfelelő utasbiztosítást

EUB utasbiztosítás

Hirdetés

Ravenna egy tökéletes utazási célpont rengeteg látnivalóval, ahol az évszázadok során olyan hírességek is megfordultak, mint Dante, Boccaccio, Byron és Oscar Wilde.

 

Ravenna Észak-Olaszország keleti részén Velence és Rimini között, az Adriai-tengertől mindössze 9 kilométerre található város. Az évezredek során a Nyugatrómai Birodalom, az Osztrogót Királyság és a Ravennai Exarchátus fővárosa is volt, ma pedig Emilia-Romagna tartományi székhelye, ahol kb. 160 ezer ember él. Az egyik legrégebben lakott itáliai városként műemlékekben és más látnivalókban is nagyon gazdag Ravenna, melyet a mozaikok fővárosaként is szoktak emlegetni. Nyolc legrégebbi műemléke az UNESCO Világörökségi védelme alatt áll. Történelmi városközpontjában számos üzletet, szállodát és vendéglátóhelyet lehet találni. Ravennában olyan nemzetközi presztízsű eseményeket is rendeznek, mint a Ravenna Fesztivál, a Mosaico di Notte, a Ravenna Bella di Sera, a Ravenna Jazz, és a Mosaici Sonori. Minden ravennai utazás egyszerre biztosít remek lehetőséget a környék látnivalóinak a felkeresésére valamint a felhőtlen tengerparti fürdőzésekre.


 Utazási Tipp  
   

A legjobb olaszországi

utazások és szállások


Ravenna legszebb látnivalói:

 

 

  • 1. Dante Alighieri sírja: Dante Ravennában halt meg 1321-ben miután megírta az Isteni színjáték című darabját. Ingyenesen látogatható márvány síremlékét a Garibaldi téren lehet megtekinteni.
  • 2. A Theodoric legendás zömök mauzóleuma körülbelül 33 méter kerületű és egy méter vastag kőtetővel, egyetlen isztriai eredetű monolitból lett kifaragva. A monda szerint a kegyetlen király a villámcsapástól való félelmében emelte az építményt, ám végül mégsem sikerült előle elbújnia.
  • 3. A Sant'Apollinare Nuovo Bazilikát Theoderich idején emelték amely a palotája mellett. Mozaikjai Krisztus életét mutatják be.ravenna1


 

  • 4. A 6. században épült San-Vitale Székesegyház (Basilica di San Vitale) a bizánci építészet legszebb példája. Névadója egy római katona volt, aki fiaival azon a helyen halt vértanúhalált. Kialakítása és mozaik díszítése keleti hatásokat mutat.
  • 5. Galla Placidia császárnő mozaikokkal ékesített 5. századi mauzóleuma a San Vitale Székesegyház mellett található. A görögkereszt alakú épület belsejét római mozaik díszítik.
  • 6. A 6. századi Ariánus keresztelőkápolna a Világörökségek listáján is szerepel (Battistero degli Ariani) Egy ősi gót hitvilágnak állít emléket, akik Jézust nem fogadták el Istennek. A keresztelőkápolna díszítése is ezt tükrözi, különleges kupolamozaikja teszi miatt érdemes felkeresni. Michelangelo kora előtt egyedül itt ábrázolták meztelenül Jézus Krisztust.
  • 7. A Battistero Neoniano egy ortodox építésű keresztelőkápolna. Nyolcszögletű alaprajzú, kupolás épületét a római korban fürdőként használták. Római korból fennmaradt kupolamozaikja Krisztus keresztelésének állít emléket.


ravenna2


  • 8. Világhírű műtárgyakat bemutató múzeuma teszi érdekessé a Érseki kápolnát (Cappella Arcivescovile), ahol Maximianus császár bizánci eredetű trónját is meg lehet tekinteni.
  • 9. A San Apollinaire-bazilika (Basilica di Sant’Apollinare in Classe), szintén ókeresztéy műemlék. 6. századi díszítőmozaikjai valamint márványból faragott szarkofágjai miatt látogatják sokan.
  • 10. Via Cavour, A patinás, egyben igen kedvelt bevásárló utcát Ravenna óvárosában lehet megtalálni. A sétálóövezetében jól eső sétát lehet tenni két nevezetesség megtekintése között.TravelBay.hu

UTAZÁST TERVEZEL?

TALÁLD MEG A LEGJOBB ÁRAKAT!
Megnézem
Repülőjegy kereső
Fapados és normál járatok
SkyScanner
Megnézem
Nemzetközi buszjáratok
Európa, Törökország, USA, 40+ ország
FLiXBUS
Megnézem
Nemzetközi szállások
Óriási választék rengeteg akcióval
Booking.com, ZenHotels
Megnézem
Szálláskereső Magyarországon
Rengeteg szálláshely, Last Minute kedvezmények, SZÉP kártya
Booking.com, Szallas.hu
Megnézem
Bérautó keresés A-tól Z-ig
A legismertebb cégek egy helyen, a világ minden pontján
DiSCOVER CARS
Megnézem
Utasbiztosítási kalkulátor
Hasonlítsd össze a legjobb biztosítók árait
Bank360
Megnézem
Facebook oldalunk
Utazási élmények első kézből!
TravelBay FB oldal
Tovább

Több, mint 2.200.000 szálláshely!

Szállodák, apartmanok, villák, és még kempingek is a világ körül. Az év bármely szakában találhat szálláshelyet a legjobb árakon.