Alapvető kérdések a repüléssel kapcsolatban: Hogy lehet olcsón megúszni? Mit pakoljak be? Egyáltalán mit lehet magunkkal vinni? Ezekre a kérdésekre próbálunk meg kielégítő választ adni. 

 

A közlekedési formák legmegosztóbb és leggyorsabb formája egyértelműen a repülés, hiszen sok ember nem érzi magát jól a felhők között, ezért segítünk, hogy egy kicsit rutinosabb legyél a repülés terén.


repuloter 01


Hogyha először repülsz, akkor találkozni fogsz azokkal az alapvető problémákkal, hogy csomó reptéri szabályt kell betartani, sok rutinvizsgálattal, na meg ugye az is aggasztó, hogy ezer méterekre vagyunk a talajtól. Sok bonyodalmat okozhat, hogy mikorra is kéne kimenni a repülőtérre.

 

Általában az indulás előtt két órával már érdemes kint lenni,

 

mert a biztonsági ellenőrzésekkel nagyon sok idő elmehet, így mindig érdemes biztosra menni. Bár a légitársaságok próbálnak ügyelni arra, hogy ezek a folyamatok minél gyorsabban meglegyenek, de akár egy kisebb gikszer is az egész folyamat időleges megállását okozhatja.
A poggyászokkal kapcsolatban is sok probléma szokott lenni, nagyon fontos, hogy indulás előtt olvassuk el a szabályzatot, ahol a pontos méretek mellett a vihető tartalmakról is szó esik. (Apropó, a csomagok súlya is számít, ezt is érdemes betartani, mert elég sok pénzünkbe fájhat, ha helyben derül ki az apró „probléma”) Ha a poggyászt előzetesen feladod, a check-innél fel kell adnod a kapunál, a kézipoggyászt meg értelemszerűen magaddal viheted, bár az társaságtól függ, hogy egyet vagy kettőt tarthatsz magadnál.
repuloter 02

A közvetlenül a beszállás előtt nézünk szembe a check-innel, ami ismerős lehet a reptéri helyszíneken játszódó filmekből, sorozatokból, mikor a holmikat egy tálcára kell raknod, minden fémet leveszel magadról, majd besétálsz a biztonsági kapu alá, hogy lássák, hogy nincs nálad semmi veszélyes tárgy. Amikor ide érsz, akkor tényleg fontos, hogy semmi sem legyen nálad (ékszer, óra, csat, öv…stb), mert a készülék elég érzékeny, és a legkisebb tárgynál is besípol, ami elég sok kellemetlen pillanatot okoz mind neked, mint az ott dolgozóknak.

A repülőre nem lehet éles, vágásra alkalmas eszközöket felvinni, vagyis a svájci bicskát, a betyár kést, vagy a kisollót véletlenül se próbáld a kézipoggyászodba rakni. Összesen 1 liternyi folyadék lehet nálad, összesen 10db 100ml-s kis flakonban. Ez elsősorban a tusfürdőre/körömlakkra vonatkozik, de az innivalókra is ez a szabály érvényes.

A gépen meg természetesen csatold be a biztonsági övet, és várd az utazást! Remek élmény először repülni, de ha nem is nyeri el a tetszésedet, akkor is felejthetetlen élmény lesz. Nem kell izgulni, relax. Ha fent vagy, és azt tapasztalod, hogy a füled bedugult (a megváltozott légnyomás hatására), akkor ezt rágózással kompenzálni lehet. Ha pedig a gyomrodat tartod gyengének az útra, akkor a felszállás előtt érdemes lehet enni egy-két falat könnyű ételt.

repuloter 03 


Több, mint 2.200.000 szálláshely!

Szállodák, apartmanok, villák, és még kempingek is a világ körül. Az év bármely szakában találhat szálláshelyet a legjobb árakon.