Hirdetés

Találd meg az igényeidnek megfelelő utasbiztosítást

EUB utasbiztosítás

Hirdetés

Magyarország legváltozatosabb helyein lehet kiállított repülőgépekkel találkozni, listánk pedig pont ezeket a repülőgép múzeumokat szedte össze a teljesség igénye nélkül.

 

Alsónemédi

 

A helyiek az itteni repülőgép múzeumot Roncs-ranchnak nevezik. A telephely a várostól délre, az 5-ös út mellett található. A belépéshez engedélykérés szükséges, de ez a főépületben könnyűszerrel beszerezhető. Tulajdonosa a telepet rendszeresen átrendezi, időnként több, időnként pedig kevesebb repülőgép van kiállítva.

 

 

Békéscsaba


A Pécsen rendezett 1986-os műrepülő világbajnokságnak is helyet adó civil repülőtéren egy MiG-15bis található. A repülőgépet Békéscsaba közelében, a 44-es út mellett lehet megtekinteni. (Magyarország ezen a világbajnokságon az ötödik helyet érte el)


MiG 15bis wiki

forrás: wikipedia.huBócsa

 

A kisváros szélén egy benzinkút áll, és közvetlenül emellett, egy kerítéssel körbehatárolt telken található a hatalmas, bár már nem régi pompájával bíró Li-2-es repülőgép.

 

 

Budaörs

 

Budapesttől nyugatra, a város egyik legjelentősebb polgári repterén kapott helyet egy MiG-21F-13-as harcászati vadászgép. Ennek a típusnak a sorozatgyártása 2002-ben fejeződött be, és a NATO által használt kódjában Fishbedként utaltak rá.

 

 

Csepel (Kossuth Lajos Szakközépiskola)

 

A Szabadkikötő utca déli részén található a csepeli Kossuth Lajos Szakközépiskola oktatási célokra felhasznált repülő eszközei. Az egyik ezek közül az előbb is említett MiG-21F-13-as, de található itt SM-1-es és Ka-26-os helikopter is.


MiG 21F 13 wiki

forrás: wikipedia.hu


Dunaújváros

 

Dunaújváros egyik nagyobb polgári repülőterén, a város déli részén, a 6-os út mellett található egy - szintén - orosz gyártmányú repülőgép.

 

 

Ferihegyi Skanzen


A Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren található kiállításon több nagy múltú civil, és katonai géppel is megismerkedhetünk.

  • · Li-2 (katonaság)
  • · II-14T (Malév)
  • · II-18V (Malév)
  • · Tu-134 (Malév)
  • · Tu-154B-2 (Malév)
  • · Jak-40 (Légiforgalmi Igazgatóság)
  • · An-2M (Repülőgépes szolgálat)
  • · Mi-2 (Országos Mentőszolgálat)

 

 

Jakabszállás

 

Az alig tíz éves repülőtéren Ikarusz szobra mellett található egy szovjet MiG-15bis.

 

 

Kecel

 

Sokan nem tudják, de Magyarországon található Európa egyik legnagyobb katonai múzeuma, és ennek a kulturális intézménynek a kisváros Kecel ad otthont. A múzeumban található gépek állapota kifogástalan, a dolgozók és a karbantartók nagyon jó munkát végeznek. A repülőgépek szerelmeseinek viszont feltűnhet az, hogy sok gépen soha nem is létező jelzések vannak és nem megfelelő fegyverzettel vannak ellátva.


Ka 26 wiki

forrás: wikipedia.hu


Kecskemét

 

Az országban csak egy olyan légibázis található, ahol csak vadászgépekeket üzemeltetnek, az pedig Kecskemét városában kapott helyet. A bázison több igazán érdekes gépet lehet megcsodálni, sokszor a hadrendből kivont járművek is itt landolnak.

 

 

Nagyatád

 

A haditechnikai parkban található egy nagyon jó állapotban lévő MiG-21-es. Aki a város környékén van, és érdeklik a katonai régiségek, érdemes lehet meglátogatnia a gépet.

 


 Utazási Tipp  
    Online szállásfoglalás bomba árú akciókkal egyszerűtől a luxusig

Pápa

 

Az itt található múzeum fénykorában 73 repülőgépnek adott otthont. Számuk folyamatosan csökkent (eladták őket, vagy múzeumokba kerültek), de még mára is sok hadrendből kivont gépet lehet megcsodálni.

 

 

Szolnok

 

Az itt található katonai reptér közvetlen közelében áll a Magyar Légierő Múzeuma, ahol több tucat jó állapotban lévő katonai és civil gép található. A telep helyet ad egy műszaki iskolának és annak udvarán láthatunk pár igazán jó állapotban lévő járművet.

 

 

Tököl


Az átalakított, volt szovjet bázison több igazán ritka gép kapott helyet. Ezeket – a rossz állapotuk ellenére – érdemes meglátogatni.


TravelBay.hu

UTAZÁST TERVEZEL?

TALÁLD MEG A LEGJOBB ÁRAKAT!
Megnézem
Repülőjegy kereső
Fapados és normál járatok
SkyScanner
Megnézem
Nemzetközi buszjáratok
Európa, Törökország, USA, 40+ ország
FLiXBUS
Megnézem
Nemzetközi szállások
Óriási választék rengeteg akcióval
Booking.com, ZenHotels
Megnézem
Szálláskereső Magyarországon
Rengeteg szálláshely, Last Minute kedvezmények, SZÉP kártya
Booking.com, Szallas.hu
Megnézem
Bérautó keresés A-tól Z-ig
A legismertebb cégek egy helyen, a világ minden pontján
DiSCOVER CARS
Megnézem
Utasbiztosítási kalkulátor
Hasonlítsd össze a legjobb biztosítók árait
Bank360
Megnézem
Facebook oldalunk
Utazási élmények első kézből!
TravelBay FB oldal
Tovább

Több, mint 2.200.000 szálláshely!

Szállodák, apartmanok, villák, és még kempingek is a világ körül. Az év bármely szakában találhat szálláshelyet a legjobb árakon.