Mediterrán hangulat, napfényes strandok , történelmi látnivalók és sok szórakozás vár mindenkit Riminiben.


Budapesttől 950 kilométerre található az olasz Adria legkedveltebb üdülőhelyei között jegyzett és komoly történelmi múltra visszatekintő Rimini városa. Álomszép strandok és több szórakoztató park is várja a magyar utazókat a turista szezonban. A 143 ezer lakosú Rimini népszerűsége többek között annak is köszönhető, hogy egyszerre lehet nyaralni és fürödni az álomszép strandokon valamint megcsodálni az óváros római kori emlékeit, melyek közül az Augustus diadalív (Arco di Augusto ) , az amfiteátrum és a 2000 éves Tibérius híd a legismertebbek. Az óváros és a kikötő negyed mellett a Miramare a Torre Pedera és a Viserba városrészeket lehet felkeresni. Rimini múltja igen gazdag, hisz Julius Cesar itt mondta el híres beszédét, miután átlépte a Rubicont, itt őrzik Szent Miklós ereklyéjét a San Nicolo templomban és a híres rendező Frederico Fellini is Rimini szülötte volt.


 Utazási Tipp  
    A legjobb árú szálláshelyek Riminiben

Élmények és látnivalók Riminiben:

 

Strandolás: Rimini 15 kilométeres lassan mélyülő homokos strandjain kellemes hőmérsékletű vízben lehet fürödni. Ideális üdülőhely akár a gyermekekkel érkező családoknak is. A part mindenhol tiszta és rendezett, vannak fizetős és ingyenes partszakaszok is. Több kutyás strandot is találni, a legnagyobb ingyenes strand a Piazzale Boscovichnál található. A legjobb kutyás strandok Olaszországban - Piobino, Rimini, Lecce és CesenaticoÉlményparkok: Nagyon gazdag a választék Riminiben és környékén a szabadidős élményparkokból, így minden korosztály megtalálja a számára legkedvezőbb lehetőséget.


rimini 01


  1. A Mirabilandia Olaszország legnagyobb vidámparkja, ahol óriáskerekezni és hullámvasutazni is lehet.
  2. Az Italia in Miniatura Olaszország híres épületeinek kicsinyített mását mutatja be.
  3. A Fiabilandia egy kisebb gyermekeknek szóló családos élménypark.
  4. Az Oltremare és Aquafan szórakoztató központokban egy hatalmas vízi csúszdapark mellett 3D-s IMAX mozi, delfin show, és állatkert is található.
  5. A Leoni Marini Rimini: Egy tengeri akvárium és fóka bemutató.
  6. Római és középkori emlékek: Riminiben járva lépten nyomon híres történelmi épületekbe ütközik az ember. A neves ókori emlékek mellett
    (Ponte di Tiberio vagy Ponte D'Augusto, Domus del hirurgo/Sebészház Római amfiteatrum, Piazza Tre Martiri) számos szép középkori teret és épületet is meg lehet tátogatni (Tempio Malatestiano, Szent Augustinusz temploma és könyvtára, Castello Sismondo) Érdemes még felkeresni a színes házai és vendéglőiről nevezetes egykori halász negyedet a Borgo San Giulianot is.
  7. Múzeumok: érdemes felkeresni a Fellini életét bemutató múzeumot, vagy a motorozás illetve a repülés múzeumait. Szintén érdekes a fürdőkultúrát bemutató Balneo Múzeum vagy a város történetét bemutató Museo della Citta.


 Utazási Tipp  
    A legjobb árú szálláshelyek Riminiben

TIPP:


A helyi közlekedést érdemes Romagna SmartPass használatával leegyszerűsíteni, mely egyszerű és olcsó buszos közlekedést valamint kedvezményeket biztosít Riminiben és környékén a nyaralás során. Ára 3 napra 11 Euro, 7 napra 22 Euro. /Az árak tájékoztató jellegűek/


rimini 02


Kirándulások Riminiből:

A környéken lévő számtalan látnivalót felkereső kirándulások központi kiinduló helyeként is tekinthetünk Riminire. A legtöbben a népszerű mini államot San Marinot keresik fel. Szintén nagyon sokan tesznek kirándulást a közeli művészvárosba Pennabillibe vagy a szomszédos üdülőhelyre Riccionéba. Érdemes még megnézni a sziklára emelt Verucchio városát, a Grotte di Onferno barlangrendszerét vagy a Skypark Parco Avventura kötélpályákat.

 


Több, mint 2.200.000 szálláshely!

Szállodák, apartmanok, villák, és még kempingek is a világ körül. Az év bármely szakában találhat szálláshelyet a legjobb árakon.