Róma egy gyönyörű és történelmi város, számtalan olyan helyszínnel, ahol felejthetetlen fényképeket készíthetnek a túristák. Megmutatunk 5 + 1 csodáa helyszínt, ahol Te is csodás fényképeket készíthetsz:

1,  A Colosseum

colosseum 02

  Ez az ókori amfiteátrum Róma egyik leghíresebb nevezetessége, amelyet minden turistának kötelező meglátogatnia. Ha nem csak kívülről vagyunk rá kíványcsiak, érdemes előre lefoglalni a belépőt és akkor sokkal többet láthatsz a híres építményből és megismerheted a történetét is a belül kialakított múzeumban. Kattints ide, hogy többet is megtudj a Colosseum titkairól!


2. A Trevi-kút 

Róma trevi kút

   Ez a gyönyörű 300 éves szökőkút Róma óvárosában található és a turisták kedvelt fotózási helyszíne. Különösen éjszaka szép, amikor kivilágítják. Gyakori itt a lánykérés, de még ismertebb erről a helyről, hogy a látogatók pénzt dobnak a vizébe és kívánnak valamit. Ha ide kattintasz, megtudhatod, hogy mi lesz azzal a rengeteg pézérmével, amit a vizébe hajítanak a turisták.


3, A Pantheon 

Róma Panthenon

  Ez a több, mint 2000 éves  templom az ókori Róma egyik legjobban megőrzött épülete, és a turisták kedvelt helye a fényképezéshez. A panteon nemcsak a legjobb állapotban fennmaradt ókori római emlékmű a világon, hanem a legtöbbet másolt műemlék is. Rómában tett látogatása során kötelező látnivaló. Az épület előtti téren és a belsejéban is nagyszerű képeket lehet készíteni.


4, A Spanyol lépcső 

spanyol lepcso 01

  A Róma szívében található szabadtéri lépcsősor 1717-ben kezdték el építeni a spanyol nagykövetség mellett. A széles elegáns lépcsők a Piazza dei Spagnát kötik össze a kis dombon álló Trinitá dei Monti templommal.  Ez  a  helyszín is a turisták kedvelt helye a pihenésre, és a fényképezésre. Viszont tilos a lépcsőkre ülni, amiért akár 400 eurós bírságot is kiszabhatnak a szabályszegőkre.


5.A Forum Romanum 

forum romanum

 Ez az ókori helyszín kötelező látni és fényképeznivaló a történelem szerelmeseinek. A nagy területű szabadtéri múzeumban sok régi épület maradványait is meg lehet tekinteni és a közeli Palatinus dombra is megéri átmenni. Mindkettő  számos lehetőséget kínál a gyönyörű fényképek készítésére. Itt olvashatsz praktikus tanácsokat a Fórom Romanum és a Palatius domb felkereséséhez.

+1 Vatikánváros

vatikan 01

  Ez a Rómán belüli kis városállam számos szemkápráztatóan szép és érdekes  látnivalónak ad otthont, köztük a Szent Péter-bazilikának és a Sixtus-kápolnának. Nem lesz gond megtalálni az ideális fototémát, mert annyi ott az érdekes látnivaló. Itt olvashatsz további érdekességeket a Vatikánról.


Róma legjobb szállásai olcsótól a luxusig online foglalással:

Booking.com

 


Ez csak néhány a sok római helyszín közül, amelyek a turisták körében népszerűek a fényképezéshez, de aki Rómában jár, gond nélkül fog találni további szép helyeket magának,


Translated with www.DeepL.com/Translator (free version)