Szeptember 23-án a drivingcamp Hungary zsámbéki tanpályáján rendezik meg az „5 tengelyen-biztos kézzel!” verseny döntőjét, ahol kiderül, ki 2023-ban az év legjobb kamionsofőrje.

    Budapest, 2023. augusztus 30., szerda (MTI) - A Szallas.hu-n megtett, belföldi úti célú nyári foglalások száma 15 százalékkal csökkent tavalyhoz képest, a visszaesés mértéke a 2019-es, pandémia előtti évhez képest 3,7 százalékos volt - közölte a Szallas.hu az MTI-vel szerdán.

  Egy megfelelő utasbiztosítás megkötése azért rendkívül fontos az utazóknak, mert számos olyan kockázatot és váratlan helyzetet segít megoldani, amelyek bárkivel előfordulhatnak egy utazás során. Mutatunk egy profi weboldalt, ami segít eligazodni a utasbiztosítási ajánlatok bonyolult világában.

 A magyarok körében a kaszinózás ma népszerűbb, mint valaha. Ennek egyik oka, hogy Európában is könnyen találhatunk olyan városokat, ahová néhány ezer forintból eljuthatunk, és betérhetünk egy kaszinóba.

  Amikor a nyári hónapokban tengerparti nyaralásra vágyunk, fontos, hogy megfelelő utasbiztosítással rendelkezzünk. Bár a tengerparton tartózkodás alapvetően nem veszélyes tevékenység, mégis érdemes felkészülni a váratlan helyzetekre. Emellett, ha más tevékenységekkel is feldobjuk a nyaralást, érdemes megismerni a tengerparti nyaralásra vonatkozó speciális biztosítási feltételeket.

Jellemző ránk, hogy az utasbiztosítások jelentős részét csak az utazást megelőző egy-két napban kötik meg az emberek, sok esetben pedig csak az indulás napján. Ez nem kizáró ok a biztosítóknál, viszont a kockázatviselés kezdetére vonatkozó feltételek biztosítónként változnak. 

 

Budapest, 2023. június 27.Bár a magyarok 61 százaléka úgy véli, jobban tud spórolni és ügyesebben be tudja osztani a pénzt, mint egy évvel korábban, honfitársaink háromnegyedének mégis hiányos a családi kasszája. Tudatosan készülnek az idei vakációra is: tízből négyen kifejezetten spórolnak erre a célra, az utazást tervezők harmada több mint fél éve gyűjt.

  Az idei főszezonban Ausztria mellett Horvátország lesz a másik nagyon népszerű úti cél a FlixBus hálózatában. A magyar utazók Budapesten kívül több vidéki városban is  tudnak majd csatlakozni a Flixbusz járataihoz.

Az idei nyári szezon ismét sok turistát vonz Horvátországba, akik szeretnék tudni, hogy milyen kiadásokra számíthatnak az utazásuk során. Számukra készítettünk egy összeállítást arról, hogy változtak egyes termékek és szolgáltatások árai.

    Budapest, 2023. május 27., szombat (MTI) - Érdemes elővételben megváltani a menetjegyeket a Budapestet a horvát tengerparton fekvő Splittel összekötő Adria InterCity-re - közölte a MÁV Zrt. szombaton az MTI-vel.

Íme  néhány érdekesség az idén 50 esztendős Tisza-tóval kapcsolatban, amely egy lenyűgöző természeti kincs és turisztikai célpont Magyarországon.

Néhány fürdő a hagyományokhoz híven a május 1-i hétvégén megnyitja a strand- és élménymedencéit. A legtöbben ugyanakkor még várnak a melegebb időre, sokan a pünkösdi hétvégére tervezik a nyitást.

  Lejönnek a gázról, száműzték a palackokat a balatoni szállodában. Egyedülálló kampánnyal csökkenti az élelmiszerpazarlást a Club Tihany Resort: ha a gyerekek tényleg csak annyit esznek, amennyit szednek, akkor tokent kapnak, amit később a szálloda boltjában levásárolhatnak.

  Horvátországban az autópályák használata Magyarországhoz hasonlóan díjköteles, azonban nem matrica vagy e-matrica rendszeren keresztül, hanem fizetőkapukon keresztül szedik be a használattól függő mertékű autópályadíjakat. 

    Balatonfüred, 2023. április 8., szombat (MTI) - Nagyszombaton elindult a 177. balatoni hajózási szezon, amelyben a Balatoni Hajózási Zrt. (Bahart) a korábbiaknál több programhajóval és főszezoni járattal várja az utasait - hangzott el a társaság szezonnyitó sajtótájékoztatóján, a Szent Miklós hajó fedélzetén.