Nehéz elképzelni, hogy Budapesten a Széll Kálmán térhez közel egy nemzeti park található, pedig így van. A Duna-Ipoly Nemzeti Parkhoz tartozó Sas-hegy a Kongresszusi központtal pont szemben terül el.

   Nehéz elképzelni, hogy Budapesten a Széll Kálmán térhez közel egy nemzeti park található, pedig így van. A Duna-Ipoly Nemzeti Parkhoz tartozó Sas-hegy a Kongresszusi központtal pont szemben terül el. Első ránézésre csak egy kopár hegy, pedig annál sokkal több, és többet is tud nyújtani az arra járók számára. Egy októberi napon látogattunk el oda először, kellemes meleg őszi nap volt. A fák, bokrok már felöltötték színes ruhájukat, így ezt az arcát mutatta a Sas-hegy. A látogató központban lehet jegyet váltani, ahol érdekes interaktív kiállításon vehettünk részt. 


Sashegy2   Vezetett túra során lehet körbejárni a hegyet, először mi mindig a kilátó pontnál kezdünk, melyet babakocsival és kerekesszékkel is könnyen meg lehet közelíteni. Körbejárható, így teljes körpanoráma tárul a szemünk elé. Telepített látcső is van, aki esetleg közelebbről is megnézné a Citadellát, vagy Budapest nevezetességeit. Szép és pára mentes időben egészen a Mátráig ellátni. 


 Utazási Tipp  
    online belföldi szállásfoglalás a legjobb áron: szállodák, apartmanok,wellness

   A vezetett túrán bemutatják azokat az állatokat és növényeket, melyek őshonosak a hegyen. Egyedi mikroklímájának köszönhetően növényritkaságokkal is találkozhatunk, mint például a csikófark. A porzós csikófark él a Sas-hegyen a vele szemben lévő Kis-Gellért hegyen pedig a termő. A szél és a rovarok pedig lehetőséget adnak kettejük szerelmének. Az állatvilágból is képviselteti magát egy kuriózum, mégpedig a Pannon gyík, mely a Sas-hegy címerállatává vált. A hegy dolomitos kőzetből ál, talán lentről nézve ezért is tűnik olyan kopárnak.


Sashegy1


Több, mint 2.200.000 szálláshely!

Szállodák, apartmanok, villák, és még kempingek is a világ körül. Az év bármely szakában találhat szálláshelyet a legjobb árakon.