Hirdetés

Találd meg az igényeidnek megfelelő utasbiztosítást

EUB utasbiztosítás

Hirdetés

Séta a fák felett: mesebelinek hangzik, de lehetséges. Ha nem is pontosan a fák felett, de Szlovákiban már a fák lombkoronájának magasságában is tehetünk egy kellemes sétát.

 

Szlovákia évről-évre próbálja elkápráztatni valami újdonsággal az országba látogató turistákat, vonzó úti céllá tenni az országot nem csak a téli sí szezonban, hanem nyáron is.


Bachledova dolina2Ennek köszönhetően jött létre a ritkaság számba menő lombkorona tanösvény Bachledova Dolinán, ezzel is színesítve a környék adta kirándulási lehetőségeket. A tervek szerint télen-nyáron nyitva tartó látványossághoz a székes felvonóval juthatunk fel (kb. 15 perces út, közel 255 méteres szintkülönbséget megtéve); de természetesen a túrázás szerelmesei gyalog is megtehetik a felfelé vezető utat, elsősorban a Bachledka 1. számú sípálya nyomvonalán. A sétaútvonal lényege, hogy 24 méter magasan, a fenyvesek csúcsával szinte egy vonalban sétálhatunk az erdőben, átadva ezzel az erdei élményt többek között a mozgáskorlátozottak részére is, csodás rálátással a környékre, első sorban a Bélai-havasok csodás csúcsaira.

 

Út közben a család apraja-nagyját játékos ismeretterjesztő feladatok szórakoztatják szlovák, lengyel és angol nyelven. A tanösvény végén egy 32 méter magas kilátó torony vár a látogatókra, mely tovább fokozza a panoráma kilátás adta élményt. A kilátóba vezető utat folyamatos emelkedőként építették meg, így nem kell megijedni a ránk váró rengeteg lépcsőfoktól sem.Ami az árakat illeti: akár felvonóval, akár gyalogosan közelítjük meg a tanösvény induló pontját, a jegyeket a felvonó alsó állomásánál tudjuk megváltani. A felnőtt jegy jelenleg 8 EUR/fő, a kedvezményes (gyermek 14 évig és a nyugdíjas) 6.5 EUR/fő. Ezen túl fizetendő a székes felvonó, amennyiben ezt az utat választjuk: ez oda-vissza felnőttek részére 7 EUR/fő, a gyermekeké 5.5 EUR. Bachledován az elmúlt években több jelentős fejlesztés is történt, a sípályáknál újabb és újabb felvonókat adnak át a színvonal növeléséért, bővítik a kiszolgálóegységeket, és ne feledkezzünk meg az egész évben üzemelő bobpályáról sem.  

 

TravelBay.hu

UTAZÁST TERVEZEL?

TALÁLD MEG A LEGJOBB ÁRAKAT!
Megnézem
Repülőjegy kereső
Fapados és normál járatok
SkyScanner
Megnézem
Nemzetközi buszjáratok
Európa, Törökország, USA, 40+ ország
FLiXBUS
Megnézem
Nemzetközi szállások
Óriási választék rengeteg akcióval
Booking.com, ZenHotels
Megnézem
Szálláskereső Magyarországon
Rengeteg szálláshely, Last Minute kedvezmények, SZÉP kártya
Booking.com, Szallas.hu
Megnézem
Bérautó keresés A-tól Z-ig
A legismertebb cégek egy helyen, a világ minden pontján
DiSCOVER CARS
Megnézem
Utasbiztosítási kalkulátor
Hasonlítsd össze a legjobb biztosítók árait
Bank360
Megnézem
Facebook oldalunk
Utazási élmények első kézből!
TravelBay FB oldal
Tovább

Több, mint 2.200.000 szálláshely!

Szállodák, apartmanok, villák, és még kempingek is a világ körül. Az év bármely szakában találhat szálláshelyet a legjobb árakon.