Azt hiszem, már írtam róla. De talán nem unják az olvasók. Valahányszor arra járok, általában hetente, sziven üt. Mindig találok újdonságot, amit korábban nem láttam. Mindig különbözőek a fényviszonyok. Mindig más és más virágok nyílnak.

    A városközpontban 340 ezer m²-en elterülô Maria Luisa park Sevilla zöld tüdeje. Szökőkutak, madár-sziget, kilátó, kis vízesés alkotja. Lehet gyalogos, lovaskocsis vagy családi kerékpáros programot is szervezni ebbe a csodaszép sevillai parkba.


Sevilla Madár sziget

A Madár-sziget


 Sevilla madáritató

Galamb itató


  A parkot két tér, az Amerika és a Spanyolország terek határolják. Mindkettőn az 1929-es Iberamerikai expóra készült épületekkel, úgynevezett pavilonokkal találkozunk. Ennek az eseménynek a legfontosabb missziója Spanyolország és az egykori gyarmatok közti kapcsolat megerősítése volt.


Spanyolország tér

   A spanyol pavilon a város egyik jelképe a Giralda ( a székesegyház tornya) és az Arany torony mellett. Egy csempe bemutató tele szimbólumokkal: a két torony a katolikus királyokat szimbolizálja, a csatorna a város folyóját, a hidak a királyságokat, melyek egyesítéséből született Spanyolország a XV. században.


Sevilla Aragon híd

 

  Koncertek ( és milyen koncertek), filmforgatások és délelőtti séták kedvelt színhelye. A Sevillába látogatóknak ezt a helyet semmiképpen sem szabad kihagynia.


Foglalj szállást Sevillában!

Booking.com


Szerző&fotók:  Almási Gabriella idegenvezeto Andaluziaban   www.kirandulasokandaluziaban.comTöbb, mint 2.200.000 szálláshely!

Szállodák, apartmanok, villák, és még kempingek is a világ körül. Az év bármely szakában találhat szálláshelyet a legjobb árakon.