Az őszi-téli időszakban sokan szeretnének  Afrika vagy Ázsia egzotikus üdülőhelyei mellett  a Karib-tengerre vagy távolabbi úti célpontokra repülni. Ugyan továbbra is népszerűek a városlátogatások, az egzotikumok iránti érdeklődés nem lankadt, és a hidegebb hónapok beköszöntével egyre nagyobb az érdeklődés irántuk. 

  Bemutatjuk a legnépszerűbb utazási célpontokat, ahová a következő szezonban is sokan szeretnének eljutni. A várhatóan magas rezsiköltségek és a sokszor megfizethető árak mellett érdemes megfontolni, hogy melyik lenne legközelebb a legjobb választás!

 

 

1. Cancun, Mexikó

  A napfényes  Cancun Mexikó egyik legfényűzőbb üdülőhelye, ahol a szürke és fagyos napokon is a nagyszerű időjárással, a tökéletes kikapcsolódással és a jó tequilával találkozhatunk. Ezen kívül a kevésbé felkapott Maya Riviéra is mindössze két óra autóútra van Cancuntól.  Külön érdekesség, hogy Tulum és a Chichen Itza piramisok is a Yucatán-félszigeten találhatóak, amelyeket az Újvilág egyik csodájaként ismernek.


 sznorkel header cancun


 A snorkeles merülést és a búvárkodást sem szabad kihagyni a Karib-tenger partjainál. Mexikó  víz alatti világa is fantasztikusan szép, érdekes látványosság az a víz alatti múzeum is, ahol több mint 500 helyi és nemzetközi alkotó szobraiz nézhetjük  meg a víz alatti látogatók.

 

2. Dominikai Köztársaság

  A Dominikai Köztársaság sokak szerint az egyik legjobb ár-értékű karib-tengeri nyaralóhely, melynek neve egyet jelent az all-inclusive luxus nyaralásokkal. Egy hamisítatlan földi paradicsomba csöppen mindenki, aki ezt az nyaralóhelyet választja. A  Dominikai Köztársaságba sokan akár  két-három hétre is elrepülnek a tél elől, így sok nyaraló menedékévé válik a téli hónapokban.


domimika strand 01


  A legjobb dominikai  nyaralóhely  Punta Cana üdülőhelye ahol különösen a Bavaro strand népszerű, ami sokáig vezette a világ  legszebb strandjainak  listáját.  A Dominikai Köztársaság lehetne akár a pihenés szinonimája is. Nagyszerű  kirándulási lehetőséget nyújt  például az álomszép Saona-sziget vagy a Samana-félsziget, amelyet a Bacardi rumreklám tett híressé.


3. Dubai és az Egyesült Arab Emírségek

  Köszönhetően a kedvező repjegyáraknak a Dubai és Abu Dhabi vezette emírségek ezen a télen is sokak álmát válthatják valóra.  Télen sokakat  vonz oda a meleg időjárás és a szép strandok. Emellett  nagyon sok az extrém attrakció is, melyek közül sok a világrekorder.  


aura header 2x


   Minden oda utazó turista a helyi szállodák széles skálája közül válogathat  legyen az városi vagy tengerparti, luxus vagy olcsóbb szálláshely. Az Emirátusok látogatása bizonyos időszakokban azonban drágább lehet a megszokottnál. Erre különösen novemberben és decemberben számítsunk, mert a közeli Katarban akkor  rendezik a labdarúgó világbajnokságot. Emellett  Abu-Dzabiban  a Forma-1 aktuális szezonja is felverheti az árakat. Az utazási  szakértők azt javasolják, hogy érdemes gyorsan lecsapni a  különleges ajánlatokra.


4. Maldív-szigetek

   A Maldív-szigetek is tökéletes választás télre, egy valóságos földi paradicsomnak számít. A nyaralókat a türkizkék víz,  hófehér homokos strandok vonzzák, valamint a tökéletes intimmitás, amit az egy  üdülőhely- egy sziget koncepciójuk biztosít. A Maldív-szigeteken a turizmus  50 éves évfordulóját ünneplik most,  ugyanis az első üdülőprojektjük a Kurumba Maldives üdülőhely 1972 októberében nyílt meg, és azóta is a gyermekes családok leginkábbkeresett üdülőhelyei közé tartozik.


Maldiv header x


  Nagyon népszerűek   a különálló tengerparti vagy vízre épített villák, ahonnét  a nyaralók közvetlenül az óceánba csobbanhatnak. A vízi sportok széles skáláját is élvezhetik, így akár  felfedezhetik maguknak a Maldív-szigetek víz alatti világát.


5. Bangkok és Thaiföld

  Thaiföld mindig nyüzsgő fővárosa sosem nyugszik le. Látnivalók és kalandok  sokszínűségével fogadja Bangkok a látogatókat. Annak ellenére, hogy sokan csak pár napra állnak meg, semmiképpen sem szabad kihagyni palotáit, utcai piacait és a buddhista templomokat. Érdemes befizetni egy tuk-tuk túrára. A templomok közül a leghíresebb a Királyi Nagy Palota,  ahol   a thai királyok székhelye is van.


bangkok 02

A nyaralók  Bangkokból legtöbbször  a népszerű Phuket vagy Koh Samui szigetére utaznak tovább, ahol további kalandok és pihenés várja őket.Több, mint 2.200.000 szálláshely!

Szállodák, apartmanok, villák, és még kempingek is a világ körül. Az év bármely szakában találhat szálláshelyet a legjobb árakon.