Szerencsénkre Magyarország bővelkedik termálforrásokban, hévizekben és gyógyvízű tavakban. Országunk nagy területén szinte egymást érik a különböző, szebbnél szebb és tartalmasabb kikapcsolódást ígérő élmény-, termál- és gyógyfürdők. Nincs ez másképpen Somogy megyével sem. Lássuk, merre érdemes elindulni Somogy megyében, ha kicsit kiszállnánk a hétköznapok mókuskerekéből, vagy csak csobbannánk egy jót az egyik szabad hétvégénken!


1., Virágfürdő – Kaposvár


A lenyűgözően kialakított, minden földi jóval kényeztető Kaposvári Virágfürdő a somogyi megyeszékhely első számú látványossága. Az 1967 óta fokozatosan kiépült termálfürdő a maga 2850 négyzetméternyi területével ma a Dunántúl legnagyobb egybefüggő vízfelületével rendelkező termálfürdője. Az alkáli-kloridot és hidrogén-karbonátot tartalmazó gyógyvíz hőmérséklete 51-55 °C körül mozog és nagyon ajánlott terápiás lehetőség nőgyógyászati és mozgásszervi megbetegedések esetén. Vannak itt nyitott és fedett medencék, termál- és élményfürdő részleg, sőt, még két uszoda is kialakításra került, amelyek gyakran adnak otthont a különböző rangos hazai úszóversenyek számára is. Az élményfürdőben garantált a felhőtlen szórakozás kicsik és nagyok számára: erről gejzírek, jacuzzi, illetve gyermek-, pezsgő-, ugró- és élménymedencék, csúszdák és sodrófolyosók sokasága gondoskodik. Havonta egyszer éjszakai fürdőzésre is lehetőség nyílik. Ha nemcsak fürdeni és napozni akarnánk, ott van a focipálya, a játszótér, a fény- és illatterápiás lehetőségekkel ellátott finn szauna, a gőzkabin, az infraszauna, de még a masszázs lehetősége is. Ha gyógyulni szeretnénk inkább, vegyük igénybe a fizioterápiás szolgáltatásokat, esetleg a hydro- és a balneoterápia vívmányait, de választhatunk iszappakolást, tangentort vagy súlyfürdőt is. Ezen kezelésekhez még orvosi beutalókra sincs szükség, elég csak telefonon bejelentkezni és időpontot kérni. Ha pedig megéheznénk, falatozhatunk lángost, de akár fagyit is.


Virágfürdő12., Barcsi Gyógyfürdő és Rekreációs Központ – Barcs


A Barcs centrumában majdnem 3 hektáron elterülő fürdő jó ár-érték aránnyal, látványos élményelemekkel, óriási jakuzzival és lendületes víznyomást biztosító sodró folyosóval várja látogatóit. A sárkányalakok között kialakított kültéri medence egész évben használható, míg a minicsúszdás, vízgombával felszerelt gyermekmedencében tavasztól őszig pancsolhatnak a lurkók. Van egy tanmedence, valamint két úszómedence is, melyek közül az egyik szezonálisan, a másik – a fedett - viszont egész évben is használható. Ha inkább relaxálni vágynánk és elmenekülnénk az élményfürdő zsivaja elől, igénybe vehetjük a finn- és az infraszaunát, a gőzfürdőt, de ücsöröghetünk a magasabb vízhőmérsékletű gyógymedencék egyikében is.


somogyi termalkorkep gyertyak torcsikkel3., Igali Gyógyfürdő – Igal


A Balaton és Kaposvár között félúton fekvő, kicsiny, de takaros Igali Gyógyfürdő a Dél-Dunántúl leghamarabb megnyitott fürdője, amely 2016-ban nyerte el a gyógyhely minősítést. A magas oldott ásványi tartalommal bíró gyógyvíz egy 81 Celsius fokos forrásból tör a felszínre és Magyarország legjobb minőségű termálvizei sorába tartozik. A legjobban a mozgásszervi, ízületi és termékenységi problémák kezelésére ajánlatos vizet 13 medencében vehetjük igénybe. A fürdő fedett részén kialakításra került egy termálmedence, egy gyógymedence, egy több élményelemmel is ellátott élménymedence, egy 32-34 °C-os, merülőmedence és egy gyógymedence, de van úszó-, és gyógymedence is. Ha mindez nem lenne elég, bátran próbáljuk ki a szauna világot, a hatalmas óriáscsúszdákat vagy a gyógyászati kezeléseket, de a sokszínű kulturális programkínálat is csábító lehet azok számára, akik szeretnék összekötni a pihenést a tartalmas szórakozással.


csisztapuszta 02

4., Csiszta Fürdő – Buzsák


  A családias hangulatú buzsáki Csiszta Fürdő elsősorban a nyugodt kikapcsolódást kedvelő turisták tetszését nyeri el. A fürdő 2 darab beltéri medencével, 3 db szabadtéri medencével, egy gyermekmedencével és gyógyvizes medencékkel is rendelkezik. A 36-40 Celsius fokos gyógyvíz egyaránt alkalmas mozgásszervi, nőgyógyászati, idegrendszeri, illetve anyagcsere betegségek kezelésére, de ha masszázzsal vagy szaunával szeretnénk felfrissíteni magunkat, annak sincs akadálya. Ha gyerekeket is viszünk magunkkal, nekik a játszótér is elnyerheti a tetszésüket.


somogyi termalkorkep szauna kikapcsolodas5., Marcali Városi Fürdő és Szabadidőközpont – Marcali

Marcali különleges kialakítású, 2003-ban megnyitott városi gyógyfürdője mintegy nyolc hektáron fekszik. Gyógyhatású, 37 °C-os vizét még 1989-ben minősítették, amely a reumatikus bántalmakra és a mozgásszervi betegségekre bizonyult hatásosnak. A népszerű fürdő fedett és szabadtéri részlegekkel is rendelkezik és van pezsgőfürdő, merülő medence, illetve egy tanuszoda is, de nemcsak fürdőzni, hanem sportolni is lehet a területen. Az egész év során látogatható fürdő szintén inkább az idősebb korosztálynak, illetve a pihenni vágyók részére ajánlott, de a gyógyvizes medencék körül az élményelemek sem maradtak el. Pluszpont, hogy a fürdő mozgáskorlátozott személyek számára is akadálymentesítetten látogatható. Persze, ahogy a többi fürdő esetében, úgy itt is használhatunk gőzkabint és szaunát is.


6., Nagyatádi Termál- és Gyógyfürdő – Nagyatád

Nagyatádon 1906-ban fedezték fel a gyógyító hatású hidrogén-karbonátos termálvizet, méghozzá éppen a város központja, a Széchenyi tér alatt. Az akadálymentesített, megújult, professzionális gyógyfürdő néhány éve megszépült parkkal és külsővel, egész évben várja a fürdőzőket. Nemcsak magyar, hanem horvát és szlovén vendégek is gyakran fordulnak meg a létesítményben. A 742 méteres mélységből eredő, 51°C hőmérsékletű termálvíz hatásos terápiát nyújthat a mozgásszervi betegségek, illetve a műtétek utáni rehabilitációk esetére, de gyulladásos ízületi panaszok és nőgyógyászati betegségek esetén is hatásos lehet. Vizét gyomorsav túltengés esetén ivókúra keretében használják fel. A gyógyfürdő orvosi beutaló megléte esetén vehető igénybe. Kiegészítő kezelésként rendelkezésre áll egyebek mellett infraszauna, finn szauna, iszappakolás, Kneipp-taposómedence, súly és szénsavas fürdő is.


somogyi termalkorkep lavakoves masszazs17., Csokonyavisontai Termál- és Strandfürdő – Csokonyavisonta

A látványos fás-ligetes környezetben megbúvó Csokonyavisontai Termál- és Strandfürdő az utóbbi időkben egyre felkapottabbá válik a gyógy- és termálfürdők szerelmesei körében. A fák hűse által védett medencék érdekes hangulatot kölcsönöznek a helynek. Akárcsak a többi somogyi fürdő esetén, úgy itt is vannak fedett és szabadtéri medencék, melyek legnépszerűbbike a gyógyvizes élménymedence, ahol nemcsak pezsgőfürdőt, hanem vízgombákat, buzgárokat és vízmasszázsokat is létesítettek, de van csúszda is a legkisebbek legnagyobb örömére is. Úszómedence, masszázs, gőzkabin és szauna teszik teljessé az élményt. Utazási Tipp  
    Szállásakciók, gyors foglalás akár SZÉP kártyával is!


Készítette: Méhes Judit         Fotók: Pixabay
Több, mint 2.200.000 szálláshely!

Szállodák, apartmanok, villák, és még kempingek is a világ körül. Az év bármely szakában találhat szálláshelyet a legjobb árakon.