Malaga híres bevásárlóutcája, a Calle Larios nyüzsgő forgataga éppen olyan, mint a város híres szülötte, Pablo Picasso művészete: élénk, mozgalmas és vibrálóan színes. A Földközi-tenger partján elnyújtózó finomhomokos tengerpart, a Costa del Sol központjaként Malagában egyszerre lehet részünk egy felejthetetlen tengerparti nyaralásban, estétől reggelig tartó fiesztában, sokszínű kulturális kikapcsolódásban, ugyanakkor az andalúz hagyományokkal is megismerkedhetünk.

Kalandban gazdag tenerifei élményekért mindenképpen keresd fel a Forestal Parkot - a napfény mellett itt az adrenalin is garantált.

Costa Brava, azaz a Vad Part az egyik leghíresebb és legkeresettebb spanyol üdülőhely. Az ország északkeleti részén, nagyjából az egykori Katalónia mentén húzódó, kb. 150 km hosszú partszakaszon szebbnél-szebb homokos és kavicsos strandok, növényekkel tarkított vadregényes, eldugott sziklás öblök és pezsgő üdülővárosok váltogatják egymást.

 Egyesek szerint egy eltűnt kontinens, az Atlantida maradványai. Homérosz Szerencse-szigeteknek nevezte őket. A Kanári-szigetek vulkáni tevékenység következtében jelentek meg a felszínen. Nyolc gyöngyszem az Atlanti-óceánban, ahol meglepetésként hat rád a világ legjobb éghajlata 24°C átlaggal. A Kanári-szigeteket az "örök tavasz "szigeteiként ismerik világszerte.


Valencia az egyik legjobb döntés, ha valaki Spanyolországban a strandolás és napsütés mellett kulturális értékeket és mediterrán élményeket is keres


Nyáron nehéz elhagyott tengerpartokat találni Mallorcán. Cikkünkben bemutatjuk a kedvelt üdülősziget tíz legszebb partját- közülük néhány kevésbé látogatott.

Mindennek elérkezik a vége – ezt bizonyította a Baleár-szigetek kormánya, amikor megelégelték az alkoholturisták hatalmas tömegeit.

Európa híres sivataga, ahol felvirágoztatták a western filmeket. Érdekes, és emellett bámulatra méltó. Ismerjék meg Tabernast!

Spanyolország sok szempontból a tökéletes nyári úti célok egyike: a világ legszebb tengerpartjaival rendelkezik, ahonnan hajó visz át a csodálatos szigetvilágokba.

„Aki nem látta Granadát, az nem látott semmit”, tartja a főleg az utóbbi években elterjedt mondás az egyik legszebb spanyolországi tartományról.