Hirdetés

Találd meg az igényeidnek megfelelő utasbiztosítást

EUB utasbiztosítás

Hirdetés


Az utóbbi években egyre több világvárosban vált lehetővé, hogy kocogás közben ismerkedjünk meg a legfőbb nevezetességekkel


A sightrunning története a hetvenes évekre nyúlik vissza amikor még nagyon kevesen kocogtak rendszeresen. Az akkori amatőr kezdeményezésekben a nagy sportszergyártó cégek meglátták az üzleti lehetőséget és felkarolták a sportolókat, meghirdették és szponzorálták a nagyobb eseményeket, így egyre több embernek vált alapvető szükségletévé a rendszeres futás. A „Sightrunning” névre keresztelt városnéző futás gondolata is ezekben az időkben született meg. Az elgondolás alapja az volt, hogy az üzleti úton vagy városlátogató szabadságon lévőknek ne kelljen lemondani a kedvenc sportjukról. A világ nagyobb metropoliszaiban olyan új útvonalakat jelöltek ki, ahol a résztvevők egy helyi sportoló-idegenvezetővel futnak el az egyik látványosságtól a másikig, és ott egy rövid pihenőt tartva megtekinhetik a nevezetességet és meghallgathatják a történetét is.


 Utazási Tipp  
    Balatoni élmények BOMBA áron

 
 sightrunning1


Fontos eleme ennek a műfajnak, hogy helyi futó vezesse a vendégeket a saját szülővárosában, miközben megismerteti a résztvevőkkel a tényeket, a város történelmét és érdekesebb anekdotáit. A túra során a futók sok fényképet is készíthetek. Ez azonban nem minden, mivel egy helyi vezető általában jó tippeket is ad a város körüli futó útvonalakról rejtettebb és ismeretlen nevezetességekről.
Futó barátságok:
Gyakran hallani a futó vendégetől egy-egy városlátogatás után, hogy barátságok szövődtek a program nyomán, mivel a túrák általában privát jellegűek vagy kis csoportos keretben zajlanak. Menet közben sok lehetőség van beszélgetni a vezetővel, és sok más témáról is lehet vele beszégetni, nem csak a városok látnivalóiról.
A rövid ideig tartózkodóknak ez egy ideális lehetőség arra is, hogy közel kerüljenek a helyi emberekhez és megismerjék a város rejtettebb arcait. Utazási Tipp  
    A legjobb isztriai ajánlatok olcsótól a luxusig minden ami megéri

A városnéző futás előnyei:
1. Hiteles képet ad: Egyedülálló lehetőség arra, hogy a helyi emberekkel, futva jobban hogy meg tudják mutatni a saját városukat.
2. Szórakoztató: Igazás szórakoztató tud lenni, ha rábízzuk magunkat egy kipróbált idegenre, akivel felfedezhetünk egy teljesen új világot!
3. Egészséges: Nem a túrák hosszúsága számít, hanem az hogy nem kell lemondani a mozgásról, utána akár tiszta lelkiismerettel lehet megkóstolni a nehezebb helyi fogásokat is. (ezek a túrák általában 5-20 kilométeres távot tesznek meg)
4. Közösség építő: Ezek a programok jóval lazábbak, mindenki bátran megismerkedhet és elbeszélgethet a többi futóval valamint a vezetővel.
5. Személyre szabott: Nem kell meglepődni, ha a helyi idegenvezető privát elemeket is beilleszt a programba: megmutatja kedvenc helyszíneitt a városban, vagy ha kitérőt szervez neked egy kiállítás vagy helyi esemény kedvéért, mert a vendég említette, hogy tetszik neki a modern művészet. Ezek a túrák interaktívak, előnyben részesítik a résztvevők kéréseit és érdeklődési körét.
6. Edzettséget karbantartó: Az edzésekkel szemben nincs stopperóra, pulzusszámláló, teljesítménykényszer. Egyszerűen arról van szó, hogy mozgásban tartja a résztvevőket akik szimlán élvezhetik a futást és a felkeresett város szépségeit.     
louvre 01
 

 

TravelBay.hu

UTAZÁST TERVEZEL?

TALÁLD MEG A LEGJOBB ÁRAKAT!
Megnézem
Repülőjegy kereső
Fapados és normál járatok
SkyScanner
Megnézem
Nemzetközi buszjáratok
Európa, Törökország, USA, 40+ ország
FLiXBUS
Megnézem
Nemzetközi szállások
Óriási választék rengeteg akcióval
Booking.com, ZenHotels
Megnézem
Szálláskereső Magyarországon
Rengeteg szálláshely, Last Minute kedvezmények, SZÉP kártya
Booking.com, Szallas.hu
Megnézem
Bérautó keresés A-tól Z-ig
A legismertebb cégek egy helyen, a világ minden pontján
DiSCOVER CARS
Megnézem
Utasbiztosítási kalkulátor
Hasonlítsd össze a legjobb biztosítók árait
Bank360
Megnézem
Facebook oldalunk
Utazási élmények első kézből!
TravelBay FB oldal
Tovább

Több, mint 2.200.000 szálláshely!

Szállodák, apartmanok, villák, és még kempingek is a világ körül. Az év bármely szakában találhat szálláshelyet a legjobb árakon.