Hirdetés

Hirdetés

Találd meg az igényeidnek megfelelő utasbiztosítást

EUB utasbiztosítás

Hirdetéssri lanka nok az ultetvenyen 4
Ceylon központi hegyvidékének párás, hűvös, csapadékos területei remek táptalajt biztosítanak a tea növényének, így aki erre jár, az év bármely szakában gyönyörűen zöldellő tájban tud elmerülni. Nagyon sokat lehetne mesélni a teaszedésről, a növény ültetéséről, a gondozásról, a tamil családok asszonyairól és az őket nemzedékről nemzedékre követő leánygyermekekről, a minimum kvótáról, a fizetésről, a mindennapi robotról, a tea erőteljes, szinte mellbevágóan különleges, forró illatáról, az elkészített ital zamatáról. De ezt érezni kell... Át kell élni, és magunkkal hordozni, míg világ a világ, hogy többé ne ihassunk egy csésze teát anélkül, hogy át ne járná a lelkünket a boldogság. A boldogság, amit az itt élő és dolgozó emberek mosolya és a ceyloni tea kiváló íze közvetít.

sri lanka tea fermentalas 5
Legjobb tudomásom szerint létezik egyetlen teafajta a világon, melyet kéz érintése nélkül termesztenek és dolgoznak fel. A Szűz Fehér Tea története egy tündérmese. Azt mesélik, hogy az 5. és 6. századi Kínában a Csong és a Csang dinasztia mandarinjai szűz lányokat alkalmaztak a fehér tea szüretelésére, akik aranyollóval vágták le a cserjékről a leveleket, melyek egyenesen egy aranyedénybe estek.
Létezik Sri Lankán egy ültetvény, ahol ez a szűz tea is készül. Természetesen nem szeplőtelen leányokat és aranyollót, aranytálakat kellett hozzá beszerezni.


sri lanka teaszedes 6

Az ötlet megvalósítója így mesél erről:


Egyszer aztán elvetődtem Grasseba, egy Dél-Franciaországi kis parfümvároskába. Itt megismerkedtem egy parfümkészítővel. A pultján körülbelül 15 különböző országból származó jázminvirág csomagot tartott. Megkérdeztem, miért tart ilyen kis csomagocskákat, melyek a világ különböző részeiről származnak. Arra is rákérdeztem, van-e különbség a virágok között. Válasza teljesen megdöbbentett. Ezt válaszolta: „Természetesen van különbség. De a különbséget csupán a virágszedő keze izzadságának illata adja.” Majd folytatta: „Az izzadság és az emberi olajak az étkezési szokások megtestesülései. Az emberek, akik különböző ételeket esznek, különböző illatokat árasztanak.”


Azonnal tudtam, hogy a bölcsességnek ez a gyöngyszeme ismert volt az ősi kínai teatermesztők előtt. S megteremtettem az én fehér teámat, mely világhíressé vált, s feltételezhető, hogy a legjobb fehér tea a világon.


Aztán egy váratlan esemény történt. A Közel-Keleti Királyi Ház megrendelést küldött erre a fehér teára, azzal a feltétellel, hogy megküldjük az összetevői elemzést is.


Az elemzést a híres svájci cég, az SGS végezte el, s a vizsgálatok során megállapították, hogy a fehér tea 10.11 % antioxidánst tartalmaz, ami jelenleg a legmagasabb érték minden más természetes italhoz képest. Sem rovarirtó, sem növényvédőszer maradványokat nem találtak. Koffeintartalma igen alacsony.
Gyógyászati eredmények igazolják, hogy ez az egyik legjobb természetes ital a szervezet immunrendszerének erősítésére, egyben rákbetegség megelőző hatása is van.


Bízunk benne, hogy ha máskor nem is, most mindenki kedvet kapott egy csésze teára. Egészségetekre!


Készítette: Smidtné Horváth Zsuzsanna és Smidt Tamás - Magyarok Sri Lankán         Fotók: SajátTravelBay.hu

UTAZÁST TERVEZEL?

TALÁLD MEG A LEGJOBB ÁRAKAT!
Megnézem
Repülőjegy kereső
Fapados és normál járatok
SkyScanner
Megnézem
Nemzetközi buszjáratok
Európa, Törökország, USA, 40+ ország
FLiXBUS
Megnézem
Nemzetközi szállások
Óriási választék rengeteg akcióval
Booking.com, ZenHotels
Megnézem
Szálláskereső Magyarországon
Rengeteg szálláshely, Last Minute kedvezmények, SZÉP kártya
Booking.com, Szallas.hu
Megnézem
Bérautó keresés A-tól Z-ig
A legismertebb cégek egy helyen, a világ minden pontján
DiSCOVER CARS
Megnézem
Utasbiztosítási kalkulátor
Hasonlítsd össze a legjobb biztosítók árait
Bank360
Megnézem
Facebook oldalunk
Utazási élmények első kézből!
TravelBay FB oldal
Tovább

Több, mint 2.200.000 szálláshely!

Szállodák, apartmanok, villák, és még kempingek is a világ körül. Az év bármely szakában találhat szálláshelyet a legjobb árakon.