Szó sincs őrületről. Sri Lanka télen és nyáron is szeretettel, csodás programokkal és pláne jó idővel vár Mindenkit. S hogy miért is javasoljuk a nyáron való utazást Ázsiába?

   Sri Lanka – nyáron, mégpedig gőzerővel.

  Sokakban merül fel a kérdés, mikor érdemes Sri Lankára utazni, mikor van jó idő, mikor nem esik egyfolytában az eső és a sziget melyik részén melyik évszakban érdemes foglalni. Ezek mind jó kérdések. Az utazó az út tervezésekor egyértelműen figyelembe kell, hogy vegye az időjárási viszonyokat, ha másért nem, hát azért, hogy fürdőruhát csomagoljon-e vagy pedig hócsizmát.


 sri lanka tengerpart 5


  „Nyáron biztosan sokkal melegebb van.”

  Ez a leggyakoribb kijelentés, amit itt hallani szoktunk az időjárással kapcsolatban. S azonnal meg is cáfoljuk. Sri Lanka az az ország, ahol az óceánpartokon egész évben 30 fok van. Na jó, néha lecsökken akár 26 fokra is. Az, hogy télen meleg van nálunk, az nem jelenti azt, hogy nyáron még melegebb, hiszen a trópusi időjárásban nincs akkora hőmérséklet ingadozás, mint a mérsékelt égövön. Így tehát nyáron is abszolút jól lehet programozni, kirándulni, óceánozni.


 sri lanka 4


  „Tehát mi a helyzet a nyári hónapokkal?

  Mi csak nyáron tudunk utazni az iskolaszünet miatt” Júniusban, júliusban és augusztusban sokan látogatnak el a szigetre, éppen a fent említett iskolaszünet miatt. Nem csak hogy az idő megfelelő, de ráadásul ez a fesztiválok időszaka, aki ilyenkor utazik, kellemes meglepetés érheti úton-útfélen. Érdemes megnézni, mikor zajlanak a nagyobb ünnepek, s ehhez igazítani az utazást. Hozzávehetjük azt, hogy ilyenkor jóval kevesebb a turista is, s nem mellékesen pedig júniustól járatot indít hozzánk a WizzAir, de erről majd később. „Úgy tudom, Sri Lankán tavasztól őszig esik.” Nem és nem. Ennyi eső nincs is a világon. De a viccet félretéve: Sri Lankán 2 monszun vonul át, az egyik május elején érkezik, s június elejéig-közepéig tart; a másik pedig októberben látogat el hozzánk, s általában november közepén már hűlt helye sincs. Az őszi monszun jóval kisebb, mint a tavaszi, nem esik olyan intenzíven, s hamarabb el is vonul.


 sri lanka tengerpart 3


 „És olyankor reggeltől estig zuhog?”

Nem esik egész nap. Az eső kora délutáni órákban lep meg minket, derült égből zuhatagként, majd kisebb megállásokkal másnap reggelig esik. Reggel azután kisüt a nap, s az újabb kora délutánig lehet intézni a dolgunkat, mehetünk bevásárolni, programozni, fürdeni. Ha éppenséggel nem süt a nap, az kész szerencse is lehet. Ugyanis felhős időben tudtok a legjobban barnulni, nem égetnek a nap sugarai. „Olcsóbbak-e a repjegyek a nyári időszakban?” Valamivel olcsóbbak a megszokottnál, a légitársaságok így próbálják megtölteni a járatokat. Érdemes végignézni az ideutazó légitársaságok oldalait, például a Qatar Airways, az Emirates, a LOT és a Turkish Airlines ajánlatait. De hatalmas hírként robbant be nemrégiben, hogy 2022 júniusától a Wizzair is beszáll a Sri Lankára repülő járatok egyre népesebb táborába.


 

 sri lanka tenger napnyugta


  Az első fapados társaság, mely délen, a Mattala Nemzetközi Reptéren száll majd le, nagyszerű árakkal várja az utazókat. Terveink szerint kifejezetten a déli óceánpartra készített, színes programokkal teletűzdelt csomagokkal fogjuk várni utasainkat.

 Sri lanka 2


„No de, mit lehet Sri Lankán nyáron csinálni?”

 

  Ugyanazt, amit máskor: csatangolni a romvárosokban, elmerülni a több, mint 2300 éves buddhizmusban, nemzeti parkokat látogatni, kirándulni az őserdőben vagy éppen a hegyek között, megfürdetni a tekintetet a zöldellő teaültetvények óceánjában, inni egy valódi ceyloni teát, beszélgetni az emberekkel, vagy csupán bezsebelni jó néhány kedves mosolyt. 


 Felismerés Szent Fája 3


„Apropó, óceán. Hány fokos ilyenkor a víz? Lehet benne fürdeni?”

 

   Az óceán nyáron is 24-25 fokos, nem fogtok fázni. Vannak hullámos partok a szörfözőknek és kevésbé hullámosak a snorkellinget, úszkálást kedvelőknek. Az óceánunk tele van óriásteknősökkel, a világ hét -féle óceáni teknőséből öt -féle él Sri Lanka partjainál.


 felhős tenger


 Utazási Tipp  
    Szállásakciók Magyarországon, Gyors onlinefoglalás akár SZÉP kártyával is!Több, mint 2.200.000 szálláshely!

Szállodák, apartmanok, villák, és még kempingek is a világ körül. Az év bármely szakában találhat szálláshelyet a legjobb árakon.