Hirdetés

Találd meg az igényeidnek megfelelő utasbiztosítást

EUB utasbiztosítás

Hirdetés

Nem mondhatnánk, hogy tombol a turizmus a szigeten, és tudjuk, ezzel nem csak mi vagyunk így. De nem adjuk fel a reményt, tudjuk, hogy minden pillanattal közeledik a nap, amikor ismét ott állunk a reptéren, mosolyogva, Rátok várva…


 Összeszedtünk néhány információt, ami megerősíthet Benneteket, hogy ide tervezzétek a következő utatokat, bármikor is legyen az. A sziget annyira változatos, mind földrajzi, mind éghajlati, mind kulturális, mind nemzetiségi szempontból, hogy mindenkinek nyújt megfelelő szórakozást, kikapcsolódást. Esküvő, nászút, strandolás, történelem, gasztronómia, vallások, sportok, egészség ... ez mind megtalálható itt, egy helyen, ezen a csöppnyi szigeten, ami Magyarország területének épp hogy 2/3-a, de a lakossága majdnem háromszor annyi. Kisgyerekes családoknak, pároknak, egyedül utazóknak, fiataloknak és idősebbeknek egyformán ajánljuk.  A mai cikkben a kulturális látnivalókat fogjuk bemutatni.

 

Sri Lankán 8 Unesco örökség található, melyet egy előre szépen megtervezett útvonalon néhány nap alatt meg lehet tekinteni; mind egy-egy  gyönyörű szeme annak a csodás gyöngy nyakéknek, melyet úgy hívunk: Sri Lanka.  A sziget 2600 éves írott történelemmel rendelkezik, hála a letűnt idők királyainak, akik időről időre elrendelték az eseményeknek a Krónikákban való rögzítését. A Nagy Krónikából, a Mahavamsából értesülhettünk minden évezredes, évszázados látnivalóról. Lássuk, mit érdemes és lehet felkeresni utunk során:


Sigiriya szikla
1. Sigiriya szikla – Unesco örökség
  Vitathatatlanul a leglátogatottabb látnivaló a megtébolyodott, apagyilkos király, Kasyapa Oroszlánsziklája, a Sigiriya, mely cirka az ország közepén magaslik. Erőnlétet követelő túra, mely egyszerre hívja munkára fizikai, lelki és szellemi önvalónkat; a szikla megmászása közben nem csak fizikailag, de – nyitottságunktól függően – szellemileg is minden lépcsőfokkal feljebb kerülünk;  lelkünkben pedig egyre beljebb juthatunk – miközben mintegy 1400 évet ugrunk vissza az időben.
Anuradhapura ősi városa
2. Anuradhapura ősi városa – Unesco örökség
2300 éve rakták le az egykori főváros alapjait mégpedig oly szerencsésen, hogy csaknem 1400 évig állt fenn. Ennek köszönhetően az utazó számtalan dagobával, sztupával találkozhat a területen, köztük a világ legmagasabb, téglából épült sztupájával, a Jethawanával. Anuradhapura legnagyobb látványossága azonban a Sri Maha Bodhi, azaz a Tiszteletreméltó Nagy Bódifa, a buddhizmus egyik jelképe. Úgy tartják, bármilyen betegséggel küzd az ember, ha 7 napon keresztül napi hétszer megkerüli, majd meglocsolja a szent fát, meggyógyul.
Dambulla sziklatemploma
3. Dambulla sziklatemploma – Unesco örökség
A Krisztus előtt 1. századi Dambulla a mi kis spirituális elmélkedő helyünk. Sziget a szigeten, ahová mindig elvonulhatunk; s ahonnan soha nem akaródzik eljönni. Közepesen fárasztó lépcsőzéssel 10-15 perc alatt érhető el, ám ahogyan felérünk a barlangokhoz, s megkapjuk az engedélyt a belépésre, abban a pillanatban már el is felejtjük, hogy fáradozni kellett. Lenyugszik testünk-lelkünk minden porcikája, s eggyé válunk az eltelt 2000 év minden történésével. Valójában képtelenek vagyunk egyszerre befogadni mind a 153 Buddha ábrázolást, a kárpithoz hasonlatos falfestményeket, a Bódhi fa hihetetlen rezgését –
így „csupán” annyit teszünk, hogy együtt létezünk mindezzel és hálát adunk azért, mert itt lehetünk.
Polonnaruwa középkori városa
4. Polonnaruwa középkori városa – Unesco örökség
Polonnaruwa csupán alig 200 esztendőig virágzott a 11-13. századokban, ám annál nagyobb jelentőséggel bír. Parakramabahu király hihetetlen építői és vezetői vénával rendelkezett, amikor tégláról téglára megtervezte és megépíttette a várost, mely bár ma már ember által nem lakott, mégis élő. A Shiva templomok, a Fog templomok, a Gal Vihara Buddha ábrázolásai – mind újra és újra életre keltik a történelmet az utazó számára.
Minneriya Nemzeti Park

5. Minneriya Nemzeti Park
Sri Lanka 11 nemzeti parkja közül talán a Yala Park a leglátványosabb, ám aki Sri Lankára jön, leginkább az elefántokra kíváncsi. Őket pedig itt, a Minneriyában láthatjuk csapatostul. Egy ilyen túra során sokat tanulhatunk e hatalmas, de alázatos élőlények életéről, szokásairól, miközben saját, természetes élőhelyükön csodálhatjuk meg őket.

TravelBay.hu

UTAZÁST TERVEZEL?

TALÁLD MEG A LEGJOBB ÁRAKAT!
Megnézem
Repülőjegy kereső
Fapados és normál járatok
SkyScanner
Megnézem
Nemzetközi buszjáratok
Európa, Törökország, USA, 40+ ország
FLiXBUS
Megnézem
Nemzetközi szállások
Óriási választék rengeteg akcióval
Booking.com, ZenHotels
Megnézem
Szálláskereső Magyarországon
Rengeteg szálláshely, Last Minute kedvezmények, SZÉP kártya
Booking.com, Szallas.hu
Megnézem
Bérautó keresés A-tól Z-ig
A legismertebb cégek egy helyen, a világ minden pontján
DiSCOVER CARS
Megnézem
Utasbiztosítási kalkulátor
Hasonlítsd össze a legjobb biztosítók árait
Bank360
Megnézem
Facebook oldalunk
Utazási élmények első kézből!
TravelBay FB oldal
Tovább

Több, mint 2.200.000 szálláshely!

Szállodák, apartmanok, villák, és még kempingek is a világ körül. Az év bármely szakában találhat szálláshelyet a legjobb árakon.