Hirdetés

Találd meg az igényeidnek megfelelő utasbiztosítást

EUB utasbiztosítás

Hirdetés

 St. Vincent és a Grenadine-szigetek történelme

Az első európai felfedezőként  Kolumbusz Kristóf 1492 január 22-én fedezte fel Saint Vincent szigetét, melyet Portugália egyik védőszentjéről nevezett el.  A sziget ezután egészen  1627-ig még az őslakos karib indiánok felügyelete alatt maradt, az angolok abban az évben alapították meg  első településüket. Az őslakosok ellenállása valamint  a franciákkal folytatott harcok  miatt 1763-ig nem tudták véglegesen birtokba venni a kis szigetcsoportot,  mely végül 1789-ben vált angol hivatalosan is koronagyarmattá.  Az angol uralom kétszáz évig tartott, de a 20. század már az önállósodásról szólt.  Előbb 1969-ben Nagy-Britannia társult állama lett, végső függetlenségét  1979. október 27-én kiáltották ki,  kapcsolata máig nagyon szoros maradt az egykori gyarmattartójával. Hivatalos nyelvük az angol és a francia nyelvvel is jól el lehet boldogulni.


st vincent and the grenadines 3630921 640

forrás : pixabay


Érdekességek:

St. Vincent és a Grenadine-szigetek békésebb időben egy valóságos földi paradicsom rengeteg szép hellyel. Íme néhány érdekesség, amiért érdemes felkeresni ;

1.    Kevesen tudják például, hogy itt forgatták a Karib-tenger kalózai filmeket. 

2 . A St Vincent és Grenadine-szigetek  összesen 32 lenyűgöző szigetből és nagyobb zátonyból áll, melyből mindössze 9 lakott hely. 

3. St Vincent és Grenadine-szigetek fővárosa Kingstown, amelyet gyakran "boltívek városaként" emlegetnek, mivel a fővárosban 400 épített boltív található.

4. St Vincent és Grenadine-szigetek adnak  otthont az egész  nyugati félteke legrégebbi botanikus kertjének.  A King's Hill rezervátumot  1791-ben alapították 600 méteres tengerszint feletti magasságban és zavartalan élőhelyet nyújt számos védett őshonos vadon élő állatoknak, valaminttöbb mint 26  trópusi fának és cserjefélének.

5.  Az őslakosok „Hairoun” -nak hívták a főszigetet, ami „Boldogok földjét” jelenti. 


  


Szerző:  Bajna Gábor


 FONFOS:   Ha Te is szereted az utazásokat és a csodálatos helyeket, vagy szívesen megosztanád másokkal is a legjobb Utazási Élményeidet és kedvenc úti fényképeidet, itt a jó lehetőség! Csatlakozz jó hangulatú   facebook csoportunkhoz így ezután nem fogsz lemaradni a legjobb élményekről, jó ötleteket meríthetsz, megismerheted öt földrész legjobb kalandjait !   https://www.facebook.com/groups/utazasi.elmenyek.

TravelBay.hu

UTAZÁST TERVEZEL?

TALÁLD MEG A LEGJOBB ÁRAKAT!
Megnézem
Repülőjegy kereső
Fapados és normál járatok
SkyScanner
Megnézem
Nemzetközi buszjáratok
Európa, Törökország, USA, 40+ ország
FLiXBUS
Megnézem
Nemzetközi szállások
Óriási választék rengeteg akcióval
Booking.com, ZenHotels
Megnézem
Szálláskereső Magyarországon
Rengeteg szálláshely, Last Minute kedvezmények, SZÉP kártya
Booking.com, Szallas.hu
Megnézem
Bérautó keresés A-tól Z-ig
A legismertebb cégek egy helyen, a világ minden pontján
DiSCOVER CARS
Megnézem
Utasbiztosítási kalkulátor
Hasonlítsd össze a legjobb biztosítók árait
Bank360
Megnézem
Facebook oldalunk
Utazási élmények első kézből!
TravelBay FB oldal
Tovább

Több, mint 2.200.000 szálláshely!

Szállodák, apartmanok, villák, és még kempingek is a világ körül. Az év bármely szakában találhat szálláshelyet a legjobb árakon.