Hirdetés

Találd meg az igényeidnek megfelelő utasbiztosítást

EUB utasbiztosítás

Hirdetés


A Németország és Csehország határán, az Elba völgyében húzódó hegyes-völgyes tündérország a Szász Svájci Nemzeti Park része, amely elsősorban csodálatos kréta időszakból származó változatos sziklaképződményeiről híres.

  Nevét a táj által megihletődött svájci festőművészektől nyerte, akiknek a vadregényes vidék láttán szülőhazájuk jutott az eszükbe. A két részből álló nemzeti park (Vordere Sächsische Schweiz - Elülső Szász Svájc; Hintere Sächsische Schweiz - Hátsó Szász Svájc) leghíresebb látnivalói a különböző formákat öltő, homokkőből épült Elbsandgebirge, a Lilienstein nevű táblahegy, vagy a híres kilátó pontok, a Gamrig, a Schrammstein és a Hockstein és a mókás nevű Affensteine (Majom-kő) vagy a Kuhstall (Tehén-istálló), míg a nevéhez hűen lenyűgöző méretű Bastei sziklái között sétálgatva úgy érezhetjük magunkat, mintha egy fantasy regénybe csöppentünk volna.


 Utazási Tipp  
    Utazások Németországban

 Szász Svájc1  A turisták tájékozódását segítik a jól kiépített túrautak, a pontos, egyértelmű táblák és a lépcsősorok. A Königstein nevű 247 méteres sziklája büszkélkedik Európa egyik legnagyobb hegyi erődítményével. Ma múzeumként működik, hajdan azonban a cseh király építtette országhatárai védelme érdekében. A 13. században épült, a 16. században jelentősen kibővített erőd és házai több kor stílusának lenyomatát viselik magukon, az egyes korokban hol várként, hol börtönként, hol szanatóriumként használták. A várfalakon futó panoráma útról felejthetetlen a kilátás a vidékre. A belépő felnőtteknek 10 EUR, a gyermekek részére 7 EUR. Autóval Pirna városa felől közelíthető meg a legegyszerűbben, de ha szeretnénk az Elba felől, vízi úton is felfedezhetjük a helyet, méghozzá nem is akármilyen lélekvesztőn, hanem a világ egyik legrégebbi kerekes gőzhajóján.
Szász Svájc2

 


A környék városkái és falvai:

 

- Pirna – a 13. században türingiai és frank kereskedők által alapított városkát Szász Svájc kapujának is nevezik. A város a harmincéves háború kitöréséig töretlenül fejlődött. A 19. századtól megindult az iparosodás a városban, amelyet szerencsére a világháborúk pusztításai is elkerültek. A városka legnevezetesebb pontjai: Marktplatz (Főtér), Városháza, Canaletto-ház, a gótikus Mária-templom és a Harmadik Birodalom komor eseményeinek egyik színhelye, Sonnenstein erődje.

 

- Bad Schandau - Szász Svájc másik nevezetes helye, amely termálvizéről ismert. Itt mindent megtalálhat az, aki ki szeretne kapcsolódni: lazíthat egy wellness hotelben, aktívan, túrákkal töltheti az idejét és akár sziklát is mászhat, esetleg múzeumokat tekinthet meg – pl. Várostörténeti Múzeum, vagy éppen felfedezheti a közeli botanikus kertet.

Aki igazi mesebeli hangulatra vágyik, annak kihagyhatatlan látnivalókat kínál Szász Svájc! 

 

A cikkhez felhasznált képek forrása:  Utazási Élmények Facebook csoport

https://www.facebook.com/groups/utazasi.elmenyek/

 


Szász Svájc3
 

 

TravelBay.hu

UTAZÁST TERVEZEL?

TALÁLD MEG A LEGJOBB ÁRAKAT!
Megnézem
Repülőjegy kereső
Fapados és normál járatok
SkyScanner
Megnézem
Nemzetközi buszjáratok
Európa, Törökország, USA, 40+ ország
FLiXBUS
Megnézem
Nemzetközi szállások
Óriási választék rengeteg akcióval
Booking.com, ZenHotels
Megnézem
Szálláskereső Magyarországon
Rengeteg szálláshely, Last Minute kedvezmények, SZÉP kártya
Booking.com, Szallas.hu
Megnézem
Bérautó keresés A-tól Z-ig
A legismertebb cégek egy helyen, a világ minden pontján
DiSCOVER CARS
Megnézem
Utasbiztosítási kalkulátor
Hasonlítsd össze a legjobb biztosítók árait
Bank360
Megnézem
Facebook oldalunk
Utazási élmények első kézből!
TravelBay FB oldal
Tovább

Több, mint 2.200.000 szálláshely!

Szállodák, apartmanok, villák, és még kempingek is a világ körül. Az év bármely szakában találhat szálláshelyet a legjobb árakon.