Ismerjék meg Budapest legnagyobb gyógyvizes komplexumát, ami mindenkinek tartalmas programokat kínál. Ez a Széchenyi fürdő!

 

A fürdő létrehozása először 1884-ben fordult meg a városvezetők fejében, a tervezési munkálatokkal pedig egy műegyetemi tanárt, Czigler Győzőt bízták meg. A terveket 1903-ban fogadták el, a munkálatok 1909-ben kezdődtek meg, az átadás pedig 1913-ban zajlott. Az építés 3 900 000 aranykoronába került, az alap pedig, amire építettek, 6620 négyzetméter volt. A forgalma magas volt már ekkor is, a megnyitás évében 200 ezer, majd alig hat év múlva 900 ezer embert érdekelt. A második világháború után elsősorban javításokat eszközöltek, és pár komplexummal bővítették is.Maga az épület Czigler Győző igényes tervezésének köszönhetően rendkívül impozáns lett, aminek a egy része klasszicista, másik része pedig neoreneszánsz stílusban lett megépítve. Az 1926-ban megépült fürdőrész három medencéből állt, és az akkor felállított szobrok többsége a mai napig is nézi kőszemeivel a fürdőzők tömegeit. A fürdő rendelkezik egy igen impozáns kupolacsarnokkal is, ami egy négy művész által készített mű. Magyarország Eu-ba való csatlakozásával megindult egy felújítási projekt a Széchenyi fürdő esetében is, ami nagyjából már véget is ért. A fürdő rendelkezik természetesen pár gőzfürdővel és szaunával is.


 Utazási Tipp  
   

Fantasztikus utazások

évszaktól függetlenül


A forrás:

Az artézi kutat Zsigmondy Vilmos fúratta 1868-tól 1878-ig, ahonnan 970-es mélységből 74,5 fokos víz tört fel. A második kút fúrási idejét 1936-ra teszik. Ez egy különleges tulajdonsággal is rendelkezik, ugyanis ez kontinensünk legmelegebb hévízforrása a maga 77 fokos hőmérsékletével. A víz rengeteg jótékony hatású ásványi anyaggal rendelkezik, ezek teszik különlegessé.

 


Több, mint 2.200.000 szálláshely!

Szállodák, apartmanok, villák, és még kempingek is a világ körül. Az év bármely szakában találhat szálláshelyet a legjobb árakon.