Számos okból  választják az emberek Görögországot első számű utazási célpontként. Az ország gyönyörű tengerparti üdülőhelyekkel, gazdag történelemmel és természeti látnivalóval rendelkezik megfizethető árakon, ezért nagyon vonzó nyaralóhely a turisták számára. 

  Görögország  szintén híres az ókori görög templomairól, színházairól és más történelmi helyszínekről, mint például az Athéni Akropolisz vagy a Dél-Krétai Minoszi Palota. Sok látogató vonzódik az ókori görög művészetéhez és építészeti szépségéhez.  

  Görögország emellett híres a csodálatos szigetvilágáról is, ami valóságos paradicsom sok turistának.  A látványos tengerpartok, a fehérre meszelt házak, a kékre festett háztetők   és a festői  görög falvak lenyűgözik az embereket. A festői szépségű és romantikus tengerparti üdülőhelyeken számos jó lehetőség van a napozásra, a fürdőzésre, a vízi sportokra is. Mindezek mellett a görög gasztronómia is vonzó tényező. Az emberek szeretik megkóstolni a friss tenger gyümölcseit, a görög salátát, a tzatzikit, a moussakát és más hagyományos görög ételeket.  Az alábbiakban néhány fontos információ található néhány görögországi városról és szigetről, ahová sokan szeretnének eljutni repülővel Budapestről vagy Debrecenből. Összeállításunkban megmutatjuk azt is, hogyan lehet a legtöbbet kihozni az utazásra szánt keretösszegből. Az itt található keresőkkel bárki könnyen, biztonságosan magyarul  is megszervezheti a következő utazását Spanyolország legszebb helyeire.

TIPP: Használd a keresőt ! A kis képek melletti kék sávokba kattintva könnyű lesz megtalálni a legolcsóbb repjegyeket és bérautót valamint azt a szállást is ami leginkább megfelel az elképzeléseiteknek.

 

Athén:

  Sokan foglalnak  utazást Görögország fővárosába Athénbe. Érdemes ellátogatni az ókori helyszínekhez, mint például az Akropolisz és a Parthenon, de sok más érdekes látnivalót is érdemes felkeresni. Ilyen például a Pireuszi kikötő a Plaka vagy a Psziri negyed.

    Athén egyszerű, gyors, biztonságos foglalás;   repjegy * szállás * nemzetközi buszjárat * bérautó * biztosítás

Thessaloniki:

Görögország második legnagyobb városa Thessaloniki, mely gazdag történelmi és kulturális látnivalókkal büszkélkedhet. Sokan keeresik fel a közeli Halkidiki-félsziget és az Olümposzi Riviéra nyaralóhelyei miatt és ideális kiindulópont a Meteorákhoz szervezett kirándulásokhoz is.

  Thessaloniki  egyszerű, gyors, biztonságos foglalás;   repjegy * szállás * nemzetközi buszjárat * bérautó * biztosítás

Szantorini:

Ez a gyönyörű sziget Athéntól kb. 200 kilométerre délkeleti irányban található és a Kyklád-szigetek egyik legnépszerűbb úticélja. Felejthetetlen kilátást nyújt a kékes-türkizes vízre és a fehérre meszelt falakra. Ideális üdülőhely ahol sok szép fotót készítenek az utazók.

   Szantorini egyszerű, gyors, biztonságos foglalás;   repjegy * szállás * bérautó * biztosítás

Mikonosz

A híres Mikonos-sziget ismert paradicsomi szépségű strandjairól, hangulatos tavernáiról és éjszakai életéről. Ez a vibráló hely remek választás a nyári bulizáshoz.

  Mikonosz egyszerű, gyors, biztonságos foglalás;   repjegy * szállás *bérautó * biztosítás

Rodosz:

Rodosz egy lenyűgöző sziget, mely a Dodekanészi-szigetek része. Látnivalóknban és nevezetességekben különösen gazdagnak számít.. A középkori város és az óváros elkápráztatja az odalátogatókat, de a strandolás kedvéért utazók és életre szóló emlékekkel gazdagodnak, ha Rodoszt választják.

rhodosz kikötö  Rodosz egyszerű, gyors, biztonságos foglalás;   repjegy*szállás * bérautó * biztosítás

Kréta:

Görögország legnagyobb szigete, mely sok természeti és történelmi látnivalóval is büszkélkedhet. Ilyen például a Knosszoszi-palota, emellett a sziget nagy méretének köszönhetően számos barátságos település és sok  szép strand  is várja sz utazókat. Krétának két nagy reptere is van Heraklion és Chania.

kréta kis  Krétaegyszerű, gyors, biztonságos foglalás;   repjegy * szállás * bérautó * biztosítás

Kos:

Ez az egyik legnépszerűbb görög sziget a turisták körében. Szép strandokkal, történelmi emlékekkel és pazar éttermekkel várja az ide látogatókat.

kos kis   Kos egyszerű, gyors, biztonságos foglalás;   repjegy * szállás * bérautó * biztosítás

Korfu:

A Jón-szigetek közül ea legnépszerűbb utazási célpont. Smaragdzöld dombok, olajfaligetek és festői városok jellemzik ezt a gyönyörű helyet.  A strandolás és a helyi látnivalók mellett a legfőbb vonzereje az egész évben kellemes klíma és a hamisítatlan görög hangulat.

korfu  Korfu egyszerű, gyors, biztonságos foglalás;   repjegy * szállás * bérautó * biztosítás

Zakynthos:

Zakitosz egy valódi turistaparadicsoma a Jón-tengeren, melyet természeti szépségeinek és festői fővárosának köszönhetően a velenceiek a kelet virágának is neveztek. Legismertebb helye a Navagio, vagyis a Hajóroncsok-öbölének képeslapra illő strandja, ahol egy hajóroncs a homokban pihen.

zakhyntos kis   Zakynthos egyszerű, gyors, biztonságos foglalás; repjegy * szállás * bérautó * biztosítás

Naxos:

Ez a sziget a Kyklád-szigetek legnagyobbika.  Fantasztikus strandokkal és lenyűgöző tájjal büszkélkedik, de kevésbé zsúfolt, mint az ismertebb szigetek. Átszállással repülővel is el lehet érni, de sokan választják azt a lehetőséget is, hogy elrepülnek Athénba, ahonnét a pireuszi kikötőből rendszeresen indulnak ide hajók és kompjáratok is.

naxos kis  Naxosegyszerű, gyors, biztonságos foglalás;   repjegy * szállás * bérautó * biztosítás

Párosz:

   A 4 ezer éves múltú Paros jelentős turista központtá fejlődött. A hagyományos falvai és a változatos adottságú  strandok miatt sok turista kedveli Parost, ahol sokféle vendéglátóhely és szálláshely várja az utazókat.

 paros kis  Paros egyszerű, gyors, biztonságos foglalás;   repjegy * szállás * bérautó * biztosítás

 Kefalónia:

  A Jón-szigetek legnagyobb, és Görögország légvadregényesebb és sokak szerint legszebb szigete Kefalónia. Természeti szépségeit tekintve az egyik legváltozatosabb, melynek fő vonzereje a nyugodtság. Még a legmozgalmasabb nyári szezonban is sok csendes, eldugott strand várja a pihenésre vágyó turistákat. Sokan keresik fel a híres Mirtos-öblöt és a Melissani-barlangot.

kefalónia  Kefaloniaegyszerű, gyors, biztonságos foglalás;   repjegy * szállás * bérautó * biztosítás

Szantorini:

Szantorini lenyűgöző panorámájával és lenyűgöző naplementéivel híres. Az üde fehér falú épületek és a kékes-türkizes tenger összhangja elkápráztatja az utazókat.

szantorini Szantorini  egyszerű, gyors, biztonságos foglalás;   repjegy * szállás * bérautó * biztosítás

Skiathos:

  A zöldellő Skiathos tökéletes helyszín a nyugodt pihenéshez és az önfeledt strandoláshoz. Itt forgatták a híres ABBA filmet (Mamma mia) Sokak szerint a buja erdőkkel borított Skiathoson legalább annyira szép és különleges a naplemente, mint Santorinin. A Koukounaries nevű strandja különösen híres.

skiathos kis  Skiathos egyszerű, gyors, biztonságos foglalás;   repjegy * szállás * bérautó * biztosítás

    Ez csak néhány lehetőség a legismertebb és a legjobb repülős úticélok közül Görögországban. A szárazföldön és a szigeteken egyaránt rengeteg szépség várja az utazókat, így mindenki megtalálhatja magának a számára legvonzóbb célpontot.


travelbay logo fekvo 70

Találd meg a legolcsóbb árakat!  +  repülőjegy * szállás * bérautó * buszjáratok   + egyszerű, gyors és biztonságos 


Több, mint 2.200.000 szálláshely!

Szállodák, apartmanok, villák, és még kempingek is a világ körül. Az év bármely szakában találhat szálláshelyet a legjobb árakon.