Nyugati szomszédjaink közül Szlovénia rengeteg természeti kinccsel rendelkezik, ami igaz gyógyfürdőire is. Nézzük meg a legnépszerűbb 11-et!


A szlovén gyógyfürdők az egész kontinensen nagy népszerűségnek örvendenek, történelmük az Osztrák-Magyar Monarchia idején kezdődött. A legtöbb fürdő az ország keleti részén található, a dombos és a hegyes vidék találkozásánál.


szlovenia gyogyfurdo 01  • Lendva: A fürdő vize 62 fokos, emellett pedig hasznos gyógymódot kínál a mozgásszervi és a reumatikus panaszokra. Komolyabb műtétek után sokan rehabilitálni járnak ide. Az idegrendszer, a pikkelysömör és a nőgyógyászati problémák kezelésére is alkalmas a fürdő.
  • Catez: Bár ez a fürdő is a mozgásszervi betegségek ellen hatásos, magasabb hőfoka alkalmassá teszi arra, hogy szív- és érrendszeri problémákat is lehessen vele kezelni.
  • Zrece: A 27-35 fokos víz elsősorban a légúti megbetegedésekre nyújt gyógymódot, összesen 8 medence várja a gyógyulni vágyókat.
  • Moravske Toplice: Az összesen 20 medencével rendelkező gyógyfürdő a legtöbb egészségügyi panaszra megoldást jelenthet, viszont a helyi vizet a túlsúllyal küzdők is előszeretettel veszik igénybe, ami 72 fokos és 1417 méteres mélységből tör elő.

 Utazási Tipp  
    Fedezze fel Szlovéniát

  • Thermana Lasko: A római korból ránk maradt gyógyvíz több évszázada elégíti ki a helyiek összes egészségügyi igényét, a maga 34 fokos hőfokával. A víz alkalmas ízületi gyulladások, magas vérnyomás és gerincbántalmak gyógyítására.
  • Ptuj: A gyógyfürdő vize 39 és 54 fok között mozog, és alkalmas a porckorongsérv, a reuma és az idegrendszeri problémák kezelésében is.
  • Rogaska Slatina: A XVII. század óta használt gyógyvizet elsősorban a mozgásszervi megbetegedések ellen ajánlják, viszont magas magnézium tartalma miatt ivókúrára is alkalmas.
  • Podcetrtek-Olimpia: A magas kalcium, magnézium és hidrogén-karbonát tartalma alkalmassá teszi a 37 fokos vizet a mozgásszervi megbetegedések ellen.
  • Terme Snovik: Ez a gyógyfürdő 1000 négyzetméternyi nyitott és 500 négyzetméternyi fedett medencével várja a gyógyulni kínálókat, a magas kalcium és magnézium tartalmú vizében. Rendkívül felszerelt helyről van szó, az örvénymedencétől kezdve, a jégszaunán, gejzíreken, trambulinokon át egészen a gyermekmedencékig.Több, mint 2.200.000 szálláshely!

Szállodák, apartmanok, villák, és még kempingek is a világ körül. Az év bármely szakában találhat szálláshelyet a legjobb árakon.