Az Isztriai-félsziget északnyugati csücskében megbúvó, Szlovéniához tartozó, képeslapra illő városka rengeteg meglepetést tartogat a középkori építészet szerelmesei számára. Az olaszosan mediterrán hangulatú, velencei stílusú lakóházakkal zsúfolt kikötőváros egyben közkedvelt üdülőhely kora májustól egészen késő augusztusig.

Ha Szlovéniát két szóval szeretnénk jellemezni, azt is mondhatnánk: Szlovénia a hegyek és a tavak országa. A festői hegyvidéki környezet, a kristálytiszta vizű tengerszemek, a barátságos helyiek és a tisztaság lenyűgözik az aktív nyaralás rajongóit.

Négy napos „nyaralásra” indultunk hárman Szlovéniába. Ebből a négy napból próbáltuk a legtöbbet kihozni, amit csak lehetett. Ezelőtt még soha sem jártunk a Szlovén tengerparton, nem is gondoltuk, hogy ezen a zsebkendőnyi adriai partvonalon meseszép strandok találhatóak.

 Készüljünk fel akár egy kényelmesebb tókerülő kerékpározásra a gyönyörű tájon vagy egy extrémebb hegyi kerékpározásra, Bled és környéke nem okoz csalódást

Szlovéniáról elsőre mindenkinek Bled és környéke jut eszébe a gyönyörű tóval, kis szigettel és templommal, pedig ha egy kicsit távolabb merészkedünk a magyar határtól, akár Toszkánában is érezhetjük magunkat!

A Triglav Nemzeti Park szívében, a Vogel hegyen, a Bohinj tó partjánál található Szlovénia egyik közkedvelt síközpontja.

Változatos, jól karbantartott pályák, természetes és hóágyúval előállított hótakaró, csodaszép környezet, barátságos vendéglátás 100 nap sízési lehetőség.

Krvavec sícentruma 30 kilométernyi változatos, kiválóan karbantartott lesiklópályával, páratlan kilátással várja vendégeit.

Nyugati szomszédjaink közül Szlovénia rengeteg természeti kinccsel rendelkezik, ami igaz gyógyfürdőire is. Nézzük meg a legnépszerűbb 11-et!

Legkisebb szomszédunknak az egyik legjelentősebb ünnepe a Húsvét, ugyanis mindig kiemelt szerepet töltött be Szlovéniában ez a keresztények számára fontos ünnep.

Ez mind Szlovénia: égszínkék tenger, csendes öblök, illatos fenyőfák, virágos kertek és csodálatos üdülőhelyek! Mindez Budapesttől csak öt óra autóval!

Lassan itt az ősz, túrázásra hív a természet! Fedezzük fel együtt Szlovénia nyugati részének természeti csodáit!


Több, mint 2.200.000 szálláshely!

Szállodák, apartmanok, villák, és még kempingek is a világ körül. Az év bármely szakában találhat szálláshelyet a legjobb árakon.