Hirdetés

Találd meg az igényeidnek megfelelő utasbiztosítást

EUB utasbiztosítás

Hirdetés

 Érdekességek és hasznos tudnivalók az Európai Unió fővárosának számító Brüsszel leglátogatottabb nevezetességéről.


Nem hétköznapi nagyvárosi élmény várja Brüsszelben a több, mint 60 esztendős Atomium látogatóit. A belga főváros jelképe egy csendesebb kertvárosi részén található a nagyméretű és szépen gondozott Parc d’Osseghemben. Az 1958. április 17-én átadott brüsszeli Heyselvlakte-n található Atomium egy páratlanul optimista üzenetet szándékozott közvetíteni a jövő társadalmából.Az első pillanattól kezdve nagyon népszerű volt, napjainkban is évente több mint 600 000 látogatóval büszkélkedhet. Ezzel a rendkívüli látogatószámmal Brüsszel legnépszerűbb turisztikai attrakciójának számít az óriási méretű szerkezet, amely az 1958-as brüsszeli világkiállítás zászlóshajója volt. Az Atomium töretlen népszerűségnek örvend, de talán még a helybéliek sem tudják róla könnyen eldönteni, hogy épületként vagy műalkotásként tekintsenek rá.


 Utazási Tipp  
    Belgium utazások és
szállásfoglalás

Az Atomium a modernkori Belgium jelképének is számít. A világszínvonalú építmény egyedi struktúrája, emblematikus jellege és kifejezetten futurisztikus külső megjelenése miatt a kezdetektől nagyon komoly szintű nemzetközi kulturális és művészeti elismerést biztosított tervezőjének André Waterkeynnek és Belgiumnak is. Az Atomium magassága 102 méter. A sarokpontokban levő fémszerkezetű gömbök átmérője 18 méteres, melyek között 3,3 méter átmérőjű 23-26 méteres hosszúságú csőfolyosók biztosítják az átjárhatóságot. Az építmény össztömege 2.500.000 kilogramm, utoljára 2006-ban újították fel. A földszintről üveg falú lifttel lehet feljutni a csúcson lévő 360 fokos panorámát biztosító kilátóba, bent lépcsők és mozgólépcsők segítségével lehet közlekedni. A különböző gömbökben az épület történetét bemutató kiállításon túl panoráma étterem, rendezvény helyszínek és időszaki kiállítások kaptak elhelyezést. A kijáratnál pedig egy emléktárgyboltban lehet mindenfélét vásárolni.

atomium 01


Praktikus tudnivalók:

 

  • Megközelítése igen egyszerű. Tömegközlekedéssel a 6-os metró vonal Heysel állomásáig kell utazni, onnét pedig kb. 5 perces sétával érhető el. (300 méter) A gépjárművel érkezők az Atomium lábánál lévő parkolóban hagyhatják autójukat. Hasznos információ, hogy az első 30 perc parkolásért nem kérnek pénzt a látogatóktól.
  • Jó tudni, hogy a belépőjegy érvényes a 150 méterre lévő ADAM brüsszeli formatervezési múzeumba is. Lehet olyan kombinált jegyet is venni, ami a szintén az Atomium mellett található a Mini-Europe Parkba is érvényes, ahol Európa legszebb épületeinek kicsinyített mását lehet megszemlélni.
  • Cím: Atomiumplein 1. 1020 Brüsszel,
  • Nyitva tartás: 10-től 18-ig (a pénztár 17: 30-kor zárul).
  • Belépők: Felnőtt: 15 €, nyugdíjas: 13 €, diákok: 8 € / Tájékoztató jellegű árak/


TravelBay.hu

UTAZÁST TERVEZEL?

TALÁLD MEG A LEGJOBB ÁRAKAT!
Megnézem
Repülőjegy kereső
Fapados és normál járatok
SkyScanner
Megnézem
Nemzetközi buszjáratok
Európa, Törökország, USA, 40+ ország
FLiXBUS
Megnézem
Nemzetközi szállások
Óriási választék rengeteg akcióval
Booking.com, ZenHotels
Megnézem
Szálláskereső Magyarországon
Rengeteg szálláshely, Last Minute kedvezmények, SZÉP kártya
Booking.com, Szallas.hu
Megnézem
Bérautó keresés A-tól Z-ig
A legismertebb cégek egy helyen, a világ minden pontján
DiSCOVER CARS
Megnézem
Utasbiztosítási kalkulátor
Hasonlítsd össze a legjobb biztosítók árait
Bank360
Megnézem
Facebook oldalunk
Utazási élmények első kézből!
TravelBay FB oldal
Tovább

Több, mint 2.200.000 szálláshely!

Szállodák, apartmanok, villák, és még kempingek is a világ körül. Az év bármely szakában találhat szálláshelyet a legjobb árakon.