Hirdetés

Találd meg az igényeidnek megfelelő utasbiztosítást

EUB utasbiztosítás

Hirdetés

Barátaink rendszeresen járnak ki Goldeggbe, egy bio farmra és 2017-ben minket is elhívtak, hogy egy néhány napot töltsünk ott, akkor, amikor ők is kint vannak.

Goldegg am See, Salzburg tartományban található, gyönyörű hegyek között. Így korán kellett indulnunk, hogy aznapra még a betervezett két programot is meg tudjuk nézni.

  Indulásunk előtti napon a férjem munkahelyén a parkolóban egy papika beletolatott a kocsinkba, lett rajta egy csúnya nagy horpadás. Nagyon boldog voltam tőle, el lehet képzelni. Augusztus elsején indultunk, még Pesten felvettünk egy utast, aki szintén barátainkhoz igyekezett, így négyesben vágtunk neki Ausztriának. Borzasztó meleg augusztusi nap volt, olyan igazi forróság, amikor remeg a levegő is. Linznél tartottunk egy kis pihenőt a pályán, amikor is észre vettem, hogy eltűnt a horpadás. Annyira meleg volt és az út rázkódása is segített benne, így vissza pattant eredeti formájába.

Még dél körül megérkeztünk a Hellbrunni kastélyhoz, amely Salzburgban található. Egy ilyen forró napon igazi felüdülés volt, hiszen mire kiértünk a kastélyból csurom vizesek lettünk. Más néven vízi kastélynak is szokták emlegetni, hiszen itt minden formában megjelenik a víz.  Az 1600-as évek elején építette Markus Sittikus hercegérsek, korábban soha sehol nem látott szórakozó és pihenőhelynek álmodta meg a Hellbrunni kastélyt. Sikerült, ezt igazolhatom!


hellbrunn


  Különleges vízi játékok találhatóak itt. A bokrok és fák lombjai alatt rejtőzködő, vagy éppen a legváratlanabb pontokról előspriccelő vízsugarak okozhatnak némi meglepetést. Van egy hatalmas kőasztal, ami a kertben található, körülötte kő székek. Megkért minket a tárlat vezető, hogy foglaljunk helyet, sejtettem, hogy nem ússzuk meg a fiammal szárazon, de azért jöttünk, hogy szórakozzunk. A székek közepén volt egy lyuk, illetve az asztalban több is, ahogy a kisasszony mesélt egyszer csak minden lyukból víz jött, még a székből is, amin ültünk.


Hellbrunn2


  Vannak a park területén vízzel hajtott mini színházak, rengeteg szökőkút, vízesés, barlangok, vízköpők. Egy helyen például volt a falon egy szarvas agancs, aminek minden végéből egyszer csak víz spriccelt ki a legváratlanabb pillanatban. Nem árt a kocsiba előkészíteni egy váltó ruhát, mivel szárazon senki nem fogja megúszni.


hellbrunn3


  Utunk innen Werfenbe vezetett, amelynek egyik hegyén található a Werfeni vár. Az erődöt a 11. században kezdték el építeni, körülbelül a Salzburgi várral egy időben, akkoriban a jelentőségük is közel hasonló volt. Manapság igazi élmény vár, főleg, hogy nagy ragadozó madarak bemutatója is színesíti a programlistát. A várba gyalog és siklóval is fel lehet jutni, hát mi a siklót választottuk kényelmi szempontból. A várbörtöntől kezdve, a kínzókamrákon át a lakosztályokig mindent meg lehet tekinteni. A kilátás pedig az Alpokra meseszép az erődből.


Werfenivar


  A meleg némiképp enyhült, már csak azért is, hiszen az Alpokban voltunk, viszont fáradtságunk egyre erősödött. A belépéskor kapott audioguide nagy hasznunkra volt, hiszen így nem csak néztünk, hanem láttunk is. Rengeteg plusz információval szolgált ez a kis készülék. Viszont mire végigjártuk az egész várat, tisztességesen elfáradtunk.


TravelBay.hu

UTAZÁST TERVEZEL?

TALÁLD MEG A LEGJOBB ÁRAKAT!
Megnézem
Repülőjegy kereső
Fapados és normál járatok
SkyScanner
Megnézem
Nemzetközi buszjáratok
Európa, Törökország, USA, 40+ ország
FLiXBUS
Megnézem
Nemzetközi szállások
Óriási választék rengeteg akcióval
Booking.com, ZenHotels
Megnézem
Szálláskereső Magyarországon
Rengeteg szálláshely, Last Minute kedvezmények, SZÉP kártya
Booking.com, Szallas.hu
Megnézem
Bérautó keresés A-tól Z-ig
A legismertebb cégek egy helyen, a világ minden pontján
DiSCOVER CARS
Megnézem
Utasbiztosítási kalkulátor
Hasonlítsd össze a legjobb biztosítók árait
Bank360
Megnézem
Facebook oldalunk
Utazási élmények első kézből!
TravelBay FB oldal
Tovább

Több, mint 2.200.000 szálláshely!

Szállodák, apartmanok, villák, és még kempingek is a világ körül. Az év bármely szakában találhat szálláshelyet a legjobb árakon.