Napsütés, szuper strandok, kezdőknek és profiknak is tökéletes hullámok - íme a Kanári-szigetek legjobb helyei a szörfözésre!

 

Ha a Kanári-szigetekre gondolunk, könnyen felderenghet ellőttünk a semmittevés vonzó képe, hiszen a folyamatosan kellemes hőmérséklet, a minden igényt kielégítő strandok, a kedves helyiek, a remek konyha és a helyi borok ideális feltételeket teremtenek a gondtalan lustálkodáshoz. A változatos strandok azonban izgalmas hullámokat is jelentenek, így látványuk sokakban aktiválhatja a szörfdeszkára pattanás azonnali és sürgető vágyát. Nos, számukra jó hírekkel szolgálhatunk, a Kanári-szigetek ugyanis igazi szörf-paradicsom. A szigetek eltérő klímája, partjai, a különböző áramlások és szelek tökéletesen alkalmasak arra, hogy elkezdjünk barátkozni a hullámokkal, de rutinos versenyzőként akár a legvadabbakat is megszelídíthetjük.


Bemutatjuk nektek a kedvenc helyeinket Fuerteventura, Tenerife, Gran Canaria és Lanzarote szigeteiről - deszkára fel!


 Utazási Tipp  
    Fuerteventura utazások, szállások

Fuerteventura - Punta Blanca

 

A sziget északnyugati oldalán található, lágy hullámokkal és nagyjából állandó környezeti feltételekkel csábító Punta Blanca ideális célpont lehet azok számára, akik még csak ismerkednek a szörfdeszkával, netán a vitorlával.

 

Itt ugyanis a hullámok mellett a szelet is sokan előszeretettel fogják be.

 

Az egész évben megfelelő feltételekkel váró partszakasz ritkán zsúfolt, még főszezonban is jó esélyünk van arra, hogy ne másokat kelljen kerülgetnünk a parton és a vízben. Ugyanezen a szigeten találjuk az egyik legnépszerűbb partszakaszt, El Hierro-t is, ahol a hullámok sokfélesége, állandósága, változatossága és minősége mindenképpen megér egy látogatást, de épp a korábbiakban említettek miatt itt általában nagyobb tömegre készülhetünk.

 

sorf kanari 01Tenerife - La Izquierda


A Playa de Las Américas közepén található jól ismert központ nem véletlenül lett népszerű. Fantasztikus partja mellett 1-3 méteres hullámai a középhaladóknak és a profiknak is ideálisak. Kezdőknek viszont a bizonyos részeken nagyon gyors sodrás és a helyenként előbukkanó sziklák miatt nem ajánlott. A közelben található Billboards is a tapasztaltabb hullámlovasokra vár az előzőhöz hasonló adottságaival, ami a sodrást és a sziklákat illeti.

 

Aki pedig kifejezetten a csőhullámokat keresné... nos, ne keresse tovább, itt azokat is garantáltan megtalálja.

 

 

sorf kanari 02


Gran Canaria - El Confital

 

Alapvetően a sziget északi oldalán számíthatunk gyorsabb és sűrűbb hullámokra, így a Gran Canaria fővárosában, Las Palmasban található partszakasz sokak szerint már csak elhelyezkedése okán is

 

a világ egyik legjobb szörf-spotja.

 

Persze önmagában ez nem lenne elegendő ehhez a címhez, de a hullámok minőséget tekintve sem lehet oka senkinek panaszra. A klasszikus hullámok szeptember és május között akár a 4 métert is elérhetik, míg csőhullámokra a part teljes szakaszán, a sekély vízben minden különösebb megerőltetés nélkül vadászhatunk.

 

sorf kanari 03


 Utazási Tipp  
    Gran Canaria utazások, szállások

Lanzarote - La Santa

 

A sziget egyik legjobb, hullámlovaglásra egész évben alkalmas szörfparadicsoma az északnyugati részen, La Santa halászfaluban található. A vízbe való bejutás nem tartozik a legegyszerűbb feladatok közé, cserébe viszont minden egyéb feltétel adott ahhoz, hogy élvezzük a kiváló szórakozást ígérő hullámokat.

 

Ezt a partszakaszt kezdőknek nem ajánljuk, a tapasztaltabb szörfösöknek viszont mindenképpen javasoljuk!

 

sorf kanari 04