Még idehaza jó előre megterveztük, hogy milyen programokra szeretnénk elmenni a pihenésünk alatt. Amit a legjobban vártam, azaz Asszuáni program volt. Sajnos érdeklődés hiányában elmaradt, így a befizetett részvételi összeget vissza kaptam. Ennek az árából úgy döntöttünk, hogy elmegyünk egy öbölbe, ami a teknősök élőhelye.

teknos1


  Reggeli után már úton is voltunk Abu Dabab felé, mi szerencsére nem volt messze a hoteltől. Megérkezésünk után néhány szóban elmondták, hogy mire figyeljünk, mit szabad és mit nem. Itt is érvényes az általános, de egyben legfontosabb szabály, hogy mindent a szemnek, semmit a kéznek.


teknos2


  Gyorsan beöltöztünk neoprén ruhánkba és már csobbantunk is a Vörös-tenger habjaiba. Elkell mondanom, hogy meg kellett dolgozni azért, hogy rátaláljunk a tenger matuzsálemeire. Őszintén bevallom, hogy nem egy gyerek központú program volt. Rengeteget kellett úszni, keresni a teknősöket. Sajnos le is maradtunk a csoporttól, de a vezető vissza-vissza fordult hozzánk, hogy tudjuk, nem hagyott magunkra.

  Úgy közel egy órás keresgélés után rá is találtunk egy kisebb csoportra, akik békésen legelészték a tengeri füvet és moszatokat a tengerfenekén. Valóban óriásiak voltak és igazán megérinti az embert, hogy mennyire békések és csodálatos teremtmények is a teknősök.


teknos3


CIKKÜNK FOLYTATÓDIK, LAPOZZ TOVÁBB !