Hirdetés

Találd meg az igényeidnek megfelelő utasbiztosítást

EUB utasbiztosítás

Hirdetés

Mauritius egy egészen különleges szigetállam, amit minden évben turisták tízezrei látogatnak meg. Tippek, ha az odautazást tervezünk!


A szigetcsoporton az évszakok függvényében lehet elfoglaltságokat találni: decembertől márciusig a strandolás és a búvárkodás, júniustól augusztusig a szörfözés, októbertől áprilisig pedig a mélytengeri horgászás az ideális program.


mauritius tippek 01


  • Lehet vízum nélkül is utazni, ennek viszont feltételei vannak: az utazás tervezett időpontjánál több mint hat hónappal érvényes útlevéllel kell rendelkezni, amiben van két üres lap. Kelleni fog még egy érvényes, a visszaútra szóló repülőjegy, egy visszaigazolt szállás és egy bizonylat arról, hogy megvannak az országban tartózkodás anyagi feltételei.
  • A közbiztonság az európai szinthez képest hagy némi kívánni valót maga után. Ha valamilyen nagyobb probléma akad, akkor nem lehet a magyar konzulátushoz fordulni, ugyanis olyan itt nincs. Legrosszabb esetben az EU egy másik tagállamának a képviseletét kell felkeresni. Az értékeket érdemes széfben tartani, nem ritkák a lopások, az esti sétát/levegőzést pedig érdemes mellőzni.
  • Bár nincsen kötelező oltás mielőtt Mauritiusra utaznánk, érdemes bizonyosokkal beoltatni magunkat. Tetanusz, hepatitis A és B, illetve tífusz ellen. Maláriától nem kell aggódni, és ha valaki végül egy helyi kórházban köt ki, annak sem kell aggódnia, mivel az ellátás modern és magas színvonalú. (És drága. Biztosítást mindenképpen kötni kell) A csapvíz nem iható, felhasználása csak melegítés után ajánlott, minden fontosabb dolgot (pl.: fogmosás) palackozott vízzel ajánlott.

 Utazási Tipp  
    Utazások, Last minute Mauritiusra

  • Mauritiuson a gépjárművek és a tömegközlekedési eszközök a bal oldalon közlekednek, amit a diákok, nyugdíjasok és a fogyatékkal élők ingyenes vehetik igénybe. A közösségi eszközök teljesen rendben vannak, az ár sem vészes, nem lehet panasz rá. Ha taxizánk, akkor a legnagyobb presztízzsel rendelkező szolgáltató a British Morris Minors.
  • Gasztronómia szempontból roppant változatos az ország, rengeteg konyha megtalálható a franciától kezdve az angol konyhán át, egészen a kínaiig. Általános, hogy mindenhol magas színvonalú az étel minősége, a sok import termék ellenére. A legnépszerűbb helyi specialitások közé tartozik a venison (ízletes csípősszósszal tálalt szarvashús), a polip és a dholl purri, ami egy palacsinta borsóval töltve és curryvel fűszerezve.
  • Mauritiuson a termékek jelentős részén nincsen ÁFA, ezért a legnagyobb divatcégek termékeihez jóval olcsóbban lehet hozzájutni, mint hazánkban. (Ez az elektronikai eszközökre is vonatkozik. Tudtad például, hogy Magyarországon azért olyan drága az iPhone, mert az alapárra rájön még a 27%-os adó?)

TravelBay.hu

UTAZÁST TERVEZEL?

TALÁLD MEG A LEGJOBB ÁRAKAT!
Megnézem
Repülőjegy kereső
Fapados és normál járatok
SkyScanner
Megnézem
Nemzetközi buszjáratok
Európa, Törökország, USA, 40+ ország
FLiXBUS
Megnézem
Nemzetközi szállások
Óriási választék rengeteg akcióval
Booking.com, ZenHotels
Megnézem
Szálláskereső Magyarországon
Rengeteg szálláshely, Last Minute kedvezmények, SZÉP kártya
Booking.com, Szallas.hu
Megnézem
Bérautó keresés A-tól Z-ig
A legismertebb cégek egy helyen, a világ minden pontján
DiSCOVER CARS
Megnézem
Utasbiztosítási kalkulátor
Hasonlítsd össze a legjobb biztosítók árait
Bank360
Megnézem
Facebook oldalunk
Utazási élmények első kézből!
TravelBay FB oldal
Tovább

Több, mint 2.200.000 szálláshely!

Szállodák, apartmanok, villák, és még kempingek is a világ körül. Az év bármely szakában találhat szálláshelyet a legjobb árakon.Érdekes cikkek hasonló témában