A következőkben megmutatunk néhány olyan helyet Európában, ami még mindig eléggé elfeledett rejtett gyöngyszemnek nevezhető. De mégis érdemes felkeresni őket!

   Az utazás Európában nem csak arról szólhat, hogy a legismertebb strandokon fekszünk a napon vagy a legismertebb látnivalókat nézzük meg Barcelonában vagy éppen Londonban. Mert a legszebb helyek Európában ma már azok, ahol kevesebb a turista és gyakran elfelejtett kis falvakat kereshetünk fel, vagy elszigetelt, alig ismert szigetekhez vitorlázhatunk. Valaki ezeket az utazásokat kényelmetlennek tartaná, de egyre többen vannak olyanok, akik már direkt az ilyen helyeket keresik. Ez a cikk is nekik szól és azoknak, akik már megunták a mindenhol reklámozott és bemutatott látnivalókat.

  Az utazás Európában egy hihetetlen kaland, ahol minden nap új felfedezésekkel és élményekkel telhet. A legjobb nyaralóhelyek Európában a fenséges franciaországi kastélyoktól Róma történelmi utcáin át a skandináv országok végtelenül kirándulóhelyeiig sokféle élményt kínálnak. A következőkben megnézzük melyek a legszebb helyek Európában, ha rejtett gyöngyszemekre vadászunk.

Néhány igazi rejtett gyöngyszem Európából

Bosznia és Hercegovina

Hívhatunk egy egész országot rejtett gyöngyszemnek? Talán nem. Mégis, Bosznia és Hercegovina a legtöbb esetben továbbra is egy viszonylag félreeső - és megfizethető - úti cél Európában. Ha a legjobb nyaralóhelyek Európában kerül szóba, ez az ország nincs ott a listán. De a megbabonázó, tökéletes látványt nyújtó tavak, a buja vidék és a magasba nyúló túraútvonalak mind-mind olyanok, amelyeket sokan még csak hírből sem ismernek. Mostar városa híres oszmán építészetéről, történelmet meghatározó hídjáról, de ha csak egynapos túrát teszünk itt, akkor nem igazán fogjuk értékelni azt, amit Bosznia és Hercegovina kínál.


bosznia mosztar oreg hid

 


Az Érchegység

A legszebb téli helyek Európában nem csak a síparadicsomokat listázzák. Ezen helyek egyik legjobb téli rejtett gyöngyszemét az Érchegységben találja az utazó. A keleti Szászországban, a cseh határ közelében található hegyvidéken a látogatót egy ünnepi hagyományairól híres téli csodaország várja. Seiffen településsel érdemes kezdeni, miután meglestük a legjobb dolgokat Drezdában. Itt egész évben asztalosok, játékkészítők, gyertyakészítők, cseh angyalművészek dolgoznak, akik egyfajta igazi Mikulás-barlangot hoznak létre. És amikor beköszönt a tél - és az elkerülhetetlen havazás -, itt a hangulat feledhetetlen. Üljünk be egy kellemes étterembe vagy tegyünk egy sétát a meseszerű utcákon.


érchegység


Vipava-völgy

Szlovénia egy igazán különleges hely Európában. Élhetőség, vendégszeretet vagy éppen időtöltési lehetőségek vonatkozásában is van itt olyan hely, ami a legjobb helyek Európában listáján is ott van - gondoljunk kapásból a fővárosra. Viszont Ljubljana most már kicsit túltelítődött turistákkal, nem úgy a Vipava-völgy. Nem sok millió ember úticélja ez a térség, pedig ez egy igazi mini Toszkána. 


vipava


Tegyünk túrát kerékpárral az apró szlovén falvak között és tegyünk bortúrát az errefelé gombamód elérhető pincékben. Játsszon minifocit a helyiekkel vagy teniszezzen a többcélú fedett és szabadtéri pályákon. És itt is gond nélkül tudni fogod, hogyan követheted a kedvenc sportjaidat bárhonnan, mert az online platformok mobilalkalmazásai segítségével egy pohárka bor mellett gond nélkül játékba küldhetsz egy fogadási szelvényt, vagy a saját játékod szünetében. Plusz naprakészek maradhatunk az aktuális sporteseményekkel akárhol is vagyunk éppen.

León

A legjobb helyek Európában minden országban megtalálhatóak, de kevesen gondolják túl a dolgot. Spanyolország sem csak Madrid, Barcelona vagy éppen Sevilla. León egy igazi turistabarát hely, nagyon kellemes városközponttal és finom gasztronómiai élményekkel, és amit manapság lehet értékelni az a tény, hogy itt az éjszakai élet is nyugodt és visszafogott. Ami itt a legnagyobb vonzerő az az építészet.


Léon


Gaudí egyik legszebbnek tartott alkotása, a Casa Botines is itt található. Vendégszakértőnk, Kollár Aladár szerint ettől még azok is szerelembe esnek a művészettel és a kultúrával, akik általában egyébként nem annyira érdeklődőek. És, Madridból pedig vonattal mindössze két órára van a hely, teszi hozzá Aladár.

Georgia elrejtett szépsége a hegységekben

Grúzia vagy Georgia, különösen a főváros, Tbiliszi, évek óta egyre népszerűbb a digitális nomád közösségben, köszönhetően az adózási és vízum kedvezményeknek. Viszont a turisták számára is kínál rengeteg látnivalót, mindjárt itt van az 5055 méteres Kazbek-hegy, amely a legszebb téli helyek Európában listáján is ott van, köszönhetően annak, hogy ma már egy autópályának köszönhetően bármikor elérhető.


Georgia


A hegységben található kolostorok a felhők fölé magasodnak és itt aztán tényleg minden házban örülnek a vendégeknek. Mindenképpen érdemes próbát tenni a helyi gasztronómiai remekekkel, például a sajttal töltött khachapuri kenyérrel vagy a chacha néven futó alkoholos itallal.

Konkluzió

Öt helyet mutattunk most be azon helyek közül, amelyeket még mindig nem igazán fedeztek fel a turisták nagy számban. De ezeken kívül is van bőségesen olyan látnivaló Európa szinte minden országában, ami nem szerepel az útikönyvekben és az influenszerek videóiban, mégis érdemes felkeresni őket. És ne gondoljunk arra, hogy ezek csak elfelejtett régiók lehetnek. Rengeteg különleges gyöngyszem van még mindig

  • a görög szigetvilágban,
  • Olaszországban vagy éppen
  • Németországban és
  • Franciaországban is.

És akkor még Magyarországról nem is beszéltünk! Vannak ezek között helyek, amelyekhez azért ki kell nyitni a pénztárcánkat, de vannak olyanok is, amelyek Magyarországról egy kicsit hosszabb autóúttal vagy vonattal hozzáférhetők


Több, mint 2.200.000 szálláshely!

Szállodák, apartmanok, villák, és még kempingek is a világ körül. Az év bármely szakában találhat szálláshelyet a legjobb árakon.