Hirdetés

Találd meg az igényeidnek megfelelő utasbiztosítást

EUB utasbiztosítás

Hirdetés

San Francisco leghíresebb látnivalója az a figyelemfelkeltő híd, amit az emberek többsége a filmekből ismer! Ismerjük meg a híd igaz történetét

 

  • Az 1933 és 1937 között épített híd egészen 1964-ig volt a világ leghosszabb függőhídja, a maga 2737 méteres hosszúságával.
  • Először 1872-ben vetődött fel egy híd a Golden Gate-szoros két oldalának összekötésére, és sokáig azért nem valósult meg az elképzelés, mert a befektetők nem látták elég jövedelmezőnek az elképzelést.
  • Az előző ponttal kapcsolatos, de akkoriban úgy tűnt, hogy a híd építése csak 100 millió dollárból kivitelezhető. A valódi végösszeg „csak” 27 millió dollár lett, ami mai árfolyamon 1,5 milliárd.
  • A hidat nagyon sok ember ellenezte: voltak olyanok, akik a tájkép szépségének elrontásával vádolták, míg mások csak nem akartak újabb forgalmi csomópontot.
  • Vita volt a híd színével kapcsolatosan is, mivel minden nemzeti szerv más-más színt képzelt el. A haditengerészet egy fekete sárga csíkos festésnek örült volna, míg a légierő egy piros alapon fehér csíkot preferált jobban. Döntés hiányában lett a híd narancssárga színű.


golden gate 01  • A híd építése hatalmas körültekintéssel történt, ha a munkások bőrét kicsípte a szél, akkor speciális krémet kaptak, csak ezért felállítottak egy különálló orvosi sátrat is, a védősisak hordása pedig kötelező volt.
  • Más elővigyázatosság is sikeresnek bizonyult: egy hatalmas hálót feszítettek a híd alá, hogy az esetleges balesetet szenvedőket felfogja. A háló összesen 19 ember életét mentette meg, akikre az utókor csak úgy emlékszik, hogy a Félúton a pokolba „klub” emberei voltak.
  • Mikor ’37-ben az épületet átadták, mindössze egy 25 centes belépő fejében át lehetett gyalogolni a hídon. A lehetőséggel több mint 15 ezer ember élt.
  • A Golden Gate súlya az építése óta jelentősen, 170 00 tonnával csökkent (eredetileg 894 500 tonnás volt), mivel 1986-ban a járófelületet kicserélték.
  • Bár a védőháló sok ember életét megóvta, sokaknak nem volt ekkora szerencséjük, így az építés során 11 ember a habokba veszett. Megépítése óta közel 2000 ember döntött úgy, hogy itt vet véget az életének, és az öngyilkossági kísérletek 98%-os halálozási rátával rendelkeznek.

 Utazási Tipp  
    Amerika legjobb utazásai

TravelBay.hu

UTAZÁST TERVEZEL?

TALÁLD MEG A LEGJOBB ÁRAKAT!
Megnézem
Repülőjegy kereső
Fapados és normál járatok
SkyScanner
Megnézem
Nemzetközi buszjáratok
Európa, Törökország, USA, 40+ ország
FLiXBUS
Megnézem
Nemzetközi szállások
Óriási választék rengeteg akcióval
Booking.com, ZenHotels
Megnézem
Szálláskereső Magyarországon
Rengeteg szálláshely, Last Minute kedvezmények, SZÉP kártya
Booking.com, Szallas.hu
Megnézem
Bérautó keresés A-tól Z-ig
A legismertebb cégek egy helyen, a világ minden pontján
DiSCOVER CARS
Megnézem
Utasbiztosítási kalkulátor
Hasonlítsd össze a legjobb biztosítók árait
Bank360
Megnézem
Facebook oldalunk
Utazási élmények első kézből!
TravelBay FB oldal
Tovább

Több, mint 2.200.000 szálláshely!

Szállodák, apartmanok, villák, és még kempingek is a világ körül. Az év bármely szakában találhat szálláshelyet a legjobb árakon.