A világ egyik legnépesebb városa hatalmas kulturális értékekkel bír – a történelmi múlt és a modern társadalom ötvözése tökéletes, elválaszthatatlan elegyet alkot.


Tokió egészére igaz az, hogy belengi az elegancia. Hiába vannak zsúfolt részei, még azok is hatalmas szintű tervezésnek az eredményei, és ez rányomja – pozitív – bélyegét az egész metropoliszra. A Narita légikikötő is már arról árulkodik kávézójáról és a jegyárusok elegáns öltözékéről, hogy egy olyan helyre kerültünk, ahol adnak a részletekre. Ez a japán emberek közfelfogásán is nyomot hagy – ha valaki náthás például, akkor szájkendővel védi a környezetét a bacilusoktól.


tokio01Az utcákon szinte csak olyan autókat fogunk látni, amiket Európában esélyünk sincs, elvétve mondjuk akad egy-két érdekes kialakítású Suzuki is. Volt egy olyan elterjedt mondás, miszerint az új modelleket mindig Japánban tesztelték, legalább egy éven át, mielőtt kikerültek volna a világpiacra. Bár ez a szokás már a múlté, mégis rengeteg olyan modellel fogunk találkozni, amivel nyugaton csak elvétve. A japán utazás talán legnagyobb hátulütője az, hogy a 7 órás időeltolódásnak köszönhetően az első napokban szinte használhatatlanok leszünk. Persze, vannak olyan járatok, amik szinte mindenben megkönnyítik az utasok dolgát, például a fekvőágyakká alakítható ülések terén.

 Utazási Tipp  
    Fantasztikus utazások Japánba

A város elegáns. Érdemes megfigyelni Tokió napi menetrendjét. Az emberek felkelnek, munkába igyekeznek (a férfiak öltönyben, a hölgyek kiskosztümben a gyerekek pedig egyenruhában), aztán a nap jelentős részében, estig (nyolc, kilenc) az elfoglaltságukat végzik, aztán hazaindulnak. Vannak olyan emberek, akik számára ez olyan napi rutin lett, hogy egyszerűen csak felszállnak a fülhallgatót benyomják a fülükbe és alszanak – pont addig, ameddig nem az ő megállójuk jön. A reggeli dugóból viszont nem lehet szabadulni, korábban vagy később induljunk a napi programokra. A metró mellett vannak olyan emberek, akiknek külön az a feladatok, hogy betuszkolják az embereket a szerelvényekbe.

tokio02


Hogyha egy átlagos japán szórakozni szeretne akkor arra is lehetősége van, ugyanis rendkívül aktív éjszakai élettel rendelkezik Tokió. Rengeteg kaszinó, koktélbár vagy éppen karaokéra épülő szórakozóhely van. Sok esetben például a főnök szervezi meg ezeket a programokat, aki örömmel viszi el ezekre a helyekre az alkalmazottait. Az éjszakai élet Roppongiban is pezseg, ahol rengeteg elismert szakács nyitott éttermet az évek során, és időről időre nagyobb tömegeket mozgat meg, hogy ellátogassanak ide. Viszont nem árt tisztában lennünk azzal, hogy ha Japánban akarnánk húst enni, akkor fel kell készülnünk arra, hogy az nem lesz olcsó mulatság.
tokio03

Roppongi - forrás: youtube.com


Több, mint 2.200.000 szálláshely!

Szállodák, apartmanok, villák, és még kempingek is a világ körül. Az év bármely szakában találhat szálláshelyet a legjobb árakon.