Az elmúlt napokban egy kis közvélemény kutatást végeztem néhány facebook csoportban, azok között, akik szeretnek túrázni, kirándulni és utazni. A kérdés a következő volt: Nektek mi Magyarországon a legkedvesebb természeti képződmény, látnivaló, amit egyszer az életben mindenkinek látnia kell.

Nos, rengeteg válasz érkezett, akár top 100-at is csinálhattam volna belőle, de muszáj volt rendszereznem, így kisebb tájegységekre bontottam és azon belül találhatóak a legtöbb szavazatot kapott látnivalók.

Íme, a TOP 10:

  • Balaton, Balaton-felvidék

A legtöbben a Hegyestűt, a bazalt orgonákat és Tihanyt említettétek. A Balaton és környéke még mindig a legnépszerűbb a kikapcsolódást keresők között.


  • Hegyestű

  • bazaltorgonák

  • tihanya

  • Pilis

Pilishez kapcsolódóan legtöbbször a Prédikálószék és a Rám-szakadék hangzott el. Nem titkolom a Rám-szakadék nekem is a listám elején szerepel. Nem olyan régen írtam is róla egy beszámolót.


predikaloszek


Rám szakadék 2


  • Bakony

Az etalon a Római fürdő volt, majd utána következett a Cuha völgy és Csesznek.


bakony Római fürdő


cuha


Csesznekivaar


       4. Bükk

Kifogyhatatlan látnivalóval büszkélkedhet a negyedik helyezett is, mint például a Szalajka-völgy (Szilvásvárad) és Lillafüred.


szalajkavoolgy


lillafüreed


        5. Mátra

A Mátrában, ami mindent vitt a javaslataitok alapján az a Galyatető volt, a kilátóval egyetemben.


Galyatetoo


gteto kilátó


         6. Aggteleki Nemzeti Park

A legtöbbször említett az egész Európában híres Baradla barlang, mely az UNESCO Világörökség részét képzi. Jelenleg három fajta túra közül lehet választani a leghosszabb, majd 2,5 km. Rudabányai tengerszem is szép számú szavazatot kapott.

 

 Utazási Tipp  
    A legjobb szállásakciók akár SZÉP kártyával is!


baradlabg


Ruudabanya


      


Több, mint 2.200.000 szálláshely!

Szállodák, apartmanok, villák, és még kempingek is a világ körül. Az év bármely szakában találhat szálláshelyet a legjobb árakon.