Az ember, ha Portugáliára gondol, nem kifejezetten a csodás partjai és a fürdés jut eszébe, hanem inkább gyönyörű történelmi városai és a vendégszeretete, pedig az ország bővelkedik lenyűgözően álomszép tengerpartokban, amiket érdemes meglátogatni, ha arra járunk.

   Portugália  kifejezetten bővelkedik olyan tengerpartokban, melyeket érdemes meglátogatni, mert lenyűgözőek. Ráadásul kis hazánktól nincs túl messze, pár óra alatt ott is lehetünk repülővel egy kis napfürdőre. Illetve nem csak ez az előnye és az ország szépsége, hanem az is, hogy megfizethető. 

Azenhas do Mar

  Az első hely, amit kár lenne kihagyni, az Azenhas do Mar. Gyönyörű, tengerparti rész, Sintra környékén, mely Portugália egyik legszebb városa. Híres történelmi palotáiról és kastélyairól, na meg, most már tudjuk, festői szépségű óceánpartjáról is. Lisszabontól, a fővárostól, mintegy 30 kilométerre fekszik. A kisváros utcácskái kiválóan alkalmasak romantikus andalgásra, kisebb túrákra, ha nem csak a fürdés vonz bennünket. És még egy plusz, nem csak az óceánban fürödhetünk, hanem egy igazán izgalmas újítással is készültek a helyiek. Olyan medencét próbálhatunk ki, ami óceánvízzel van feltöltve.


Cabojpg


Praia de Galapinhos.

   Az egyik legszebb óceánpart Európában!  Az óceán kissé hideg, de ezért kár kihagyni. Lisszabontól kb. 50 kilométerre található. Gyönyörű, lágy homok és hatalmas hullámok jellemzik, na meg lenyűgöző tisztaság. Nagyszerű választás hosszú sétákhoz, esküvői fotózáshoz is. Csodálatos sziklaalakzatokkal, sétálóövezetekkel, gyönyörű kilátással várja az érkezőket.


berlengas


Benagil
   Benagil strandjai azoknak kedveznek, akik imádják a gyönyörű, zeg-zugos, barlangokkal tarkított, ámulatba ejtő partokat. Nincs annyira kiépítve és viszonylag eldugott helyen is van, de megéri ellátogatni ide. Nagyon népszerű turistahely.


kriszta1


Comporta
  Comporta gyönyörű, fehér homokos partjáról ismert. Egy egzotikus szigeten érezhetjük magunkat, ha erre a tengerpartra esik a választásunk. Comporta falujáról kapta a nevét. Ez a régió Alcácer do Sal és Alentejo települések part menti területeire terjed ki.
Nazaré, Praia de Pescadores

Portugália ezüst partjának nevezik, a homok színe miatt. Egy tiszta vizű, finom homokos, nagyon hosszú és széles strandot képzelj el, melyet a különleges dűnéi tesznek még hangulatosabbá.


Ponta da Piedade


+1
Praia da Dona Ana Lagos

 A város déli csücskén a központjától mintegy húsz perc sétára található. Gyönyörű mészkősziklák teszik még vadregényesebbé a fürdőzést. Az óceán színe hihetetlenül gyönyörű, türkizszínű. Már azért érdemes meglátogatni a fürdőzni vágyóknak.


Persze ezeken kívül még számos gyönyörű helyet és óceánpartot érdemes Portugáliában megnézni, de nekem, mint portugál utaskísérőnek ezek jutnak eszembe rögtön, ha strandolásról van szó.  Duncsák Krisztina - portugál utaskísérő és esküvőszervező

Email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Telszám: +351 969479453
Weboldal: http://portugalhu.com/
Instagram: https://www.instagram.com/portugalhu_/?hl=hu
https://www.instagram.com/portugalhueskuvo_/?hl=hu
Youtube: https://www.youtube.com/channel/UC2_hl6nivU1AD3zwCrDjLlw
Facebook: https://www.facebook.com/portugalhu/