Hirdetés

Találd meg az igényeidnek megfelelő utasbiztosítást

EUB utasbiztosítás

Hirdetés

Hogyha azt mondanám, hogy Törökország, akkor szinte senkinek sem az ugrana be, hogy „Igen, itt jó a tömegközlekedés!”, pedig sok ország példát vehetne a török közlekedésről.


A török közlekedési rendszert két szóval lehetne a legkönnyebben jellemezni: hatékony és megfizethető. Az átlagos városlakónak/turistának nincs is ennél nagyobb igénye. Három féleképpen lehet bejárni Törökországot: busszal, vonattal és repülőgéppel. A busz mellett szólnak a modern járművek és az olcsó jegyárak, a vonat mellet a gyorsaság, míg a repülőgépek esetében mindkét tényező szerepet kap. Mivel sok a légitársaság, a verseny miatt alacsonyak az árak és bár hatalmas az ország, repülővel könnyen felfedezhető.


torok kozlekedes 01Buszközlekedés

0-24 órában közlekedő buszok, jó árban mozgó jegyek, tiszta, pontos és kényelmes járművek. Kell ennél több? Rengeteg kisebb-nagyobb buszpályaudvar található az ország területén, még a kisvárosokban is, vagy a nagyobb közlekedési csomópontoknál.


 Utazási Tipp  
    Fedezd Fel velünk Törökországot

Jegyet az előre kijelölt helyeken lehet venni, a kisboltoktól kezdve a jegy automatákig. Ha mégse tudnánk időben szerezni egyet, akkor ezt a buszpályaudvaron is megtehetjük, ugyanis az utolsó pillanatokig árulják a jegyeket. (Ez bár vonzó, de ünnepnapokon hatalmas a tömeg, ezért inkább vegyük meg hamarabb) A buszokkal kapcsolatban egyeseket az tántoríthat el, hogy nem feltétlenül csak a megállókban állnak meg – elő szokott fordulni, hogy egyeseket egyenes a házukhoz visznek. Ha valaki siet, menjen taxival.

torok kozlekedes 02


Vonatok

Az Oszmán Birodalom utolsó éveiben, az első világháború előtt fektették le a török vasúthálózat alapjait. A jegyek ára egyáltalán nem vészes, és egész gyorsak a szerelvények. (Ha balszerencsések vagyunk, akkor egy olyan járatot is kifoghatunk, aminek az útvonala annyira kanyargós, hogy jóval hosszabb lesz az út) A vasúthálózat lefedi az ország jelentős részét, ez alól kivételt képeznek a tengerpartok és az Izmir és Selcuc közti szakasz.


 Utazási Tipp  
    Fedezd Fel velünk Törökországot

Repülőgép

Az ország keleti és nyugati határa között cirka 1700 km található, amit ha autóval kéne megtenni, elég megterhelővé válna. Szerencsére viszont indul járat Isztambulból az ország legkeletibb részébe, Erzurumba is. A jegyeket érdemes az interneten megvásárolni, a legegyszerűbb az utazási irodákon keresztül. A repülőtereken fölösleges a jegyvásárlással bajlódni, ugyanis szezonban szinte sosincs már hely a gépekre, így könnyen hoppon maradhatunk. 

TravelBay.hu

UTAZÁST TERVEZEL?

TALÁLD MEG A LEGJOBB ÁRAKAT!
Megnézem
Repülőjegy kereső
Fapados és normál járatok
SkyScanner
Megnézem
Nemzetközi buszjáratok
Európa, Törökország, USA, 40+ ország
FLiXBUS
Megnézem
Nemzetközi szállások
Óriási választék rengeteg akcióval
Booking.com, ZenHotels
Megnézem
Szálláskereső Magyarországon
Rengeteg szálláshely, Last Minute kedvezmények, SZÉP kártya
Booking.com, Szallas.hu
Megnézem
Bérautó keresés A-tól Z-ig
A legismertebb cégek egy helyen, a világ minden pontján
DiSCOVER CARS
Megnézem
Utasbiztosítási kalkulátor
Hasonlítsd össze a legjobb biztosítók árait
Bank360
Megnézem
Facebook oldalunk
Utazási élmények első kézből!
TravelBay FB oldal
Tovább

Több, mint 2.200.000 szálláshely!

Szállodák, apartmanok, villák, és még kempingek is a világ körül. Az év bármely szakában találhat szálláshelyet a legjobb árakon.