Hirdetés

Találd meg az igényeidnek megfelelő utasbiztosítást

EUB utasbiztosítás

Hirdetés

A Duna legészakibb pontján épült Regensburg, ahol a sok mediterrán hangulatú középkori látnivaló mellett magyar vonatkozású emlékeket is felidézhetünk


Alig több, mint 6 órányi autózás után érhetjük el a Budapesttől 645 kilométerre épült nagy múltra visszatekintő bajorországi nagyvárost Regensburgot, mely a Duna legészakabbi pontján a Bajor erdő és a Jura-hegység találkozásánál található. A rómaiak által 179-ben alapított, rendkívüli szépségű németországi Regensburgban akár építészettörténeti sétákat is lehetne tartani, hisz a történelem viharai és a modernizmus is nagyrészt megkímélték az óváros épületeit. A régensburgi hősök csarnoka


regensburg 01


Szerencsére ma is nagyszámban láthatók a különféle építészeti stílusokat képviselő gazdagon díszített egyházi és polgári épületei, melyek kapcsán 2006 óta szerepel Regensburg óvárosa és a Stadamhof városrész az UNESCO világörökségi listáján. Regensburgban több, mint 1000 műemléki védelem alatt álló épületet láthatunk, melyek a román és gótikus stílusokon át egészen a barokkig mutatják be az építészet fejlődését, így bátran ajánlható megtekintésre mindenkinek, aki európai vagy németországi felfedező túrát tervez a jövőben.


 Utazási Tipp  
    Utazások Németországban

A regensburgi városnézésre érdemes 4-5 órát szánni, mert nagyon sok a látnivaló. A romantikus óváros zegzugos utcáin és a Dunaparton sétálva lépten-nyomon teraszos kávézókba és éttermekbe botlik az ember. Regensburgban található Németország legelső kávézója is, melyet az uralkodói múltra utalva Princess névre kereszteltek. Regensburg magyar vonatkozású emléke, hogy ott nevelkedett Szent István felesége Gizella, valamint Vak Béla lánya Zsófia is ide érkezett menyasszonyként. A kalandozó magyarok veresége után Lehel és Bulcsú vezért a város keleti kapujánál a hunok terén végezték ki. A város múltjához több jelentős történelmi esemény is fűződött és méltán lehet büszke az ott született és alkotó jelentős személyiségekre is. ( XVI. Benedek páppa, Kepler, Johann von Nepomuk, Oskar Schindler, … )

Regensburgi látnivalók:

  • Porta Praetoria: Hajdan a Duna mentén húzódott a Római Birodalom északi határa, akik erődített épületeket emeltek a légiósok és polgáraik számára. Ma is megtekinthető a római tábor északi kapuja a Porta Praetoria.
  • Regensburg egyik legismertebb építészeti emléke a középkori építészeti bravúrként 1146-ban elkészült Duna felett átívelő 310 méteres 16 lyukú kőhíd a Steinerne Brücke, mely jelentősen hozzájárult Regensburg felemelkedéséhez.


regensburg 02


  • Szent Péter Dóm: A 13. században kezdett gótikus dóm építését csak a 19. században I. Lajos uralkodó segítségével tudták befejezni.
  • Alte Kapelle: Egy gyönyörű rokokó kápolna a Dóm közelében. A szentély fehér falait gyönyörű szép festmények és mesés aranyozott szobrok díszítik. sokak szerint még a Dómnál is szebb, feltétlenül érdemes meglátogatni.
  • Kepler Múzeum: A neves 17. századi csillagász emlékmúzeuma a róla elnevezett utca 5-ösz számú házában található.
  • Hajózási Múzeum: A dunai hajózás történetét bemutató múzeumot stílszerűen két vízen úszó hajón egy lapátkerekes gőzhajón (Ruthof/Érsekcsanád) és egy dunai (Freudenau )vontatóhajón alakították ki.
  • Szent Emmeram apátság: A bencések számára épült román stílusú kolostort a 8. században alapították és fontos szerepe volt Bajorország katolikus egyházának.
  • Egy mediterrán hangulatú kis téren a Dómtól egy saroknyira található Regensburg régi városháza, ami jól megőrizte a középkori építészet jellemzőit.


regensburg 03

forrás: wikimedia.org


  • Thurn und Taxis kastély: Az elegáns barokk stílusban épült kastélyban több kiállítás mutatja be az itt élő olasz származású hercegi család életét.
  • Góliát ház: A Steinerne Brücke közelében álló középkori polgárházat a 16. századi Dávid és Góliát falfestménye tette kedvelt fotótémává.

TravelBay.hu

UTAZÁST TERVEZEL?

TALÁLD MEG A LEGJOBB ÁRAKAT!
Megnézem
Repülőjegy kereső
Fapados és normál járatok
SkyScanner
Megnézem
Nemzetközi buszjáratok
Európa, Törökország, USA, 40+ ország
FLiXBUS
Megnézem
Nemzetközi szállások
Óriási választék rengeteg akcióval
Booking.com, ZenHotels
Megnézem
Szálláskereső Magyarországon
Rengeteg szálláshely, Last Minute kedvezmények, SZÉP kártya
Booking.com, Szallas.hu
Megnézem
Bérautó keresés A-tól Z-ig
A legismertebb cégek egy helyen, a világ minden pontján
DiSCOVER CARS
Megnézem
Utasbiztosítási kalkulátor
Hasonlítsd össze a legjobb biztosítók árait
Bank360
Megnézem
Facebook oldalunk
Utazási élmények első kézből!
TravelBay FB oldal
Tovább

Több, mint 2.200.000 szálláshely!

Szállodák, apartmanok, villák, és még kempingek is a világ körül. Az év bármely szakában találhat szálláshelyet a legjobb árakon.