Hirdetés

Találd meg az igényeidnek megfelelő utasbiztosítást

EUB utasbiztosítás

Hirdetés

Massa-Carrara-tól Grosseto-ig, Firenzén áthaladva ezeket a helyeket nem szabad kihagyni (néhányukba ingyenes a belépés)

 

Toszkána Olaszország legkedveltebb tartománya, de jól ismert mesés városai és festői tájai mellett termál régió is, amiről kevesen tudnak. Földalatti meleg vizű forrásainak köszönhetően Olaszországban Toszkána büszkélkedhet a legtöbb gyógyfürdővel. A feltörő források gyógyító hatású vizei rendkívül gazdagok oldott ásványi anyagokban. Hőmérsékletük 25 és 54 fok közötti. Olaszország híres a fürdőkultúrájáról, régóta használják Toszkána forrásait gyógyfürdőként, mert termál vizei számos jótékony tulajdonsággal rendelkeznek az emberi test számára.


 Utazási Tipp  
    Szállásfoglalás és körutazások Olaszországban

Gyógyfürdők Firenze tartományban

 

  • Firenze környékén található a Terme della Via Francigena. Szintén ott található a Gambassi Terme. Vizét a fürdés mellett ivókúraként is felhasználják. Különösen híres a Pillo víz, amely a föld alatt áramlik és 15 ° C hőmérsékleten szabadul fel.
  • Pistoia „A Montecatini Terme Olaszország egyik legnépszerűbb és leghíresebb úticélja, Aa Monsummano Terme-ben található Európa legnagyobb termálbarlangja, Grotta Giusti, amelyet néhány munkás véletlenül fedezett fel 1849-ben.firenze telmarfurdo 01

kép forrása: youtube.com


  • Grossetoban található a Saturnia híres gyógyfürdője, a gyönyörű Mulino-vízesések melyekhez a világ minden tájáról érkeznek fürdő vendégek és fotósok.
  • Massa-Carraraban található az Equi fürdője, amelyet természetes környezet vesz körül, valamint a Villa Undulna legfiatalabb termálforrása, amelyet csak a 2000-es évek elején fedeztek fel.


firenze telmarfurdo 02


  • Siena körzetében Val d'Orcia-ban számos gyógyfürdő található: Bagni San Filippo (szabadfürdő és nagyon jellegzetesek a bálna alakú mészkőképződményei , ezért fehér bálnaként is szokták nevezni); Bagno Vignoni (belépési díj); Chianciano termálfürdői (máj- és gyomor-bélrendszeri betegségek kezelésére alkalmasak); kén- és brómban gazdag Montepulciano gyógyfürdők (reuma, légzőszervi vagy bőrproblémákban szenvedők számára); a Terme di Petriolo Montalcino-ban (víz 43 fok); San Casciano dei Bagni (42 termálforrásának köszönhetően ez az egyik leghíresebb úti cél. Európában a harmadik legnépszerűbb termál hely, ezen a területen két ingyenes fürdő is található).


  • Pisa térségében van a Casciana Terme-t és a San Giuliano Terme melyek a legnépszerűbb fürdő helyek. A tehetősebb utazók leginkább az 5 csillagos Bagni di Pisa-t választják.
  • Lucca körzetében található a Hotel & Terme Bagni di Lucca, mely Olaszország kis számú termálvizű barlangjainak egyike.
  • Livorno mellett természetes környezetben található a La Cerretta parasztházban a Terme di Sassetta, ahol a test mellett az elme is megpihen. A Venturina Terme-ben, a Campiglia Marittima falunál található a Calidario, melynek termálforrásait már az etruszkok és a rómaiak is jól ismerték.
  • +1 Elba szigetének is van gyógyfürdője: San Giovanniban, Potoferraio közelében.

 

TravelBay.hu

UTAZÁST TERVEZEL?

TALÁLD MEG A LEGJOBB ÁRAKAT!
Megnézem
Repülőjegy kereső
Fapados és normál járatok
SkyScanner
Megnézem
Nemzetközi buszjáratok
Európa, Törökország, USA, 40+ ország
FLiXBUS
Megnézem
Nemzetközi szállások
Óriási választék rengeteg akcióval
Booking.com, ZenHotels
Megnézem
Szálláskereső Magyarországon
Rengeteg szálláshely, Last Minute kedvezmények, SZÉP kártya
Booking.com, Szallas.hu
Megnézem
Bérautó keresés A-tól Z-ig
A legismertebb cégek egy helyen, a világ minden pontján
DiSCOVER CARS
Megnézem
Utasbiztosítási kalkulátor
Hasonlítsd össze a legjobb biztosítók árait
Bank360
Megnézem
Facebook oldalunk
Utazási élmények első kézből!
TravelBay FB oldal
Tovább

Több, mint 2.200.000 szálláshely!

Szállodák, apartmanok, villák, és még kempingek is a világ körül. Az év bármely szakában találhat szálláshelyet a legjobb árakon.